søndag 11. august 2019

Siste krav til ungdomsskolen

Til lærerne på ungdomsstrinnet!

Jeg vet at Bønna er ferdig med 10. klasse, men siden videregående ikke har startet ennå, er vel Bønna strengt tatt deres ansvar fortsatt. Grunnen til at jeg skriver, er at vi ønsker at klassebildet for 10.klasse skal tas på nytt. Bønna kom meget uheldig ut på bildet, han har ikke det strålende, åpne blikket vi er vant til å se ham med. Dessuten kan man få inntrykk av at han viser fingeren. Vi hadde ikke blitt informert om skolefotograferingen på forhånd, og vi hadde dermed ikke rukket å handle inn et nytt outfit til ham. Før fotografering synes vi også han burde fått tid til å renske hud og bryn i en salong. Klarer dere ikke å få samlet inn resten av klassen på kort varsel, får dere fotografere Bønna og få ham inn på bildet på en eller annen måte. Vi ønsker ham sentralt i bildet. Dere har vel en del planleggingsdager foran dere, og så enormt mye tid kan dere vel ikke bruke på å låse opp klasseromsdøra, finne fram kritt og bøker? Jeg tror at hvis dere setter alle lærerne i sving, vil dere klare å skape en stilfull ramme rundt fotograferingen.

Vi ser nå at Bønna ikke har høyt nok snitt til å komme inn på den linja han vil på videregående. Det hadde vært fint om dere oppjusterte Bønnas karakterer slik at dere ikke legger framtida hans i grus. Evt kan dere be videregående justere ned snittet.

Jeg må også få si at jeg er meget skuffet over den manglende oppfølgingen Bønna fikk på ungdomstrinnet. Hver gang jeg påpekte åpenlyse problemer som gjorde skolehverdagen vanskelig for Bønna, ble vi som foreldre kalt inn til diverse møter og samtaler. Det var da ikke VI som hadde problemer?! Det var sønnen vår! På DERES skole! Jeg synes det er uhørt at dere forventer at foreldre skal bruke dyrebar tid på ting som kun angår skolehverdagen.  Når vi da ikke stilte på disse møtene, valgte dere å sette ned vår sønns karakterer og dermed har dere indirekte knust hans drømmer om å bli eiendomsmegler i Monte Carlo.

At jeg bestilte en flott treetasjes sjokoladekake med ganasche til 10.klasses avslutning, og sponset festen med heliumsballonger i gull og krom, ble rett og slett oversett. «De som legger inn en ekstra innsats nå i 10., blir som regel belønnet!» mener jeg at en av lærerne uttalte. Vel, det viste seg kun å være ord. Ikke har jeg mottatt noe takkekort fra rektor, og ikke ble Bønna belønnet med bedre karakterer.

Jeg må si jeg er glad for at Bønna straks er ute av grunnskolens grusomme grep, en skole som kun har hatt et mål for øye, nemlig å forpeste vår hverdag. Gi ham nå den verdige fotograferingen han fortjener, slik at han i det minste får ett positivt minne fra ungdomsskolen. (Kjenner jeg dere rett, vil dere nok sette dere på bakbeina, nok en gang...)


Mvh Pia

P.S: Om få år, når dere lærere er på desperat jakt etter en luksuriøs villa i Monaco med infinity pool og privat strand, er det kanskje Bønna dere vil møte på. Og han gir dere neppe noe avslag på prisen, og da kan dere angre på hvordan dere har behandlet ham i alle disse årene.

2 kommentarer:

Related Posts with Thumbnails