søndag 20. januar 2019

Bønna, strøm og snitt

Til lærerne på ungdomstrinnet.

I dag kom Bønna hjem og fortalte en rystende historie. Han hadde smuglet inn en skrutrekker i klasserommet, og i friminuttet stakk han skrutrekkeren inn i stikkontakten, og dermed fikk han støt. Og jeg må bare spørre: Hva tenker dere med og på, dere som jobber på ungdomsskolen? Hvorfor lar dere en uskyldig elev bli utsatt for fare på denne måten? Er dere klar over hvor farlig det egentlig er å bli gjennomrislet av strøm når man er i puberteten?  Jeg tror vi alle skal være glade for at det faktisk gikk så bra som det gikk, og at Bønna fortsatt er blant oss. Neste gang er det ikke sikkert det vil gå like bra, og jeg krever at dere ser på rutinene ved bruk av skrutrekkere i skoletiden.

Meldingen som tikket inn her i ettermiddag om punktering av flere bildekk på lærerparkeringa, synes jeg også var direkte ufin. Dere visste at Bønna hadde med skrutrekker på skolen, og dere insinuerer at hærverket har blitt utført med et skrutrekkerlignende verktøy. Prøver dere virkelig å legge skylden på en stakkars gutt som bare minutter før nesten ble sprøstekt av å få en enorm mengde volt gjennom kroppen? Jeg kjenner mitt eget barn, og vet at han aldri ville ha brukt skrutrekkeren til noe så dumt som å ødelegge bildekk. Det er vel rimelig mange elever som vandrer rundt med både kniver og knuste flasker på skolen? Har dere tenkt på at det kan være en bitter lærervikar som kan stå bak ugjerningene? En sliten kunst og håndverkslærer med sløv saks og tapetkniv kan også gjøre mye skade. Rett søkelyset mot andre, ikke mot min uskyldige sønn som har gjennomgått så mye.

Jeg krever også at dere ser på de latterlige varslene vi stadig får om nedsatt karakter i orden og oppførsel. Bønna er snill som et lam, og dessuten meget konfliktsky, og skulle han havne i trøbbel, er det kun fordi han ønsker være en god venn.  Hvis de andre i klassen ber ham om å knuse ei rute eller tenne på en skog, er det vanskelig for Bønna å si nei. En viss raushet bør dere vel ha, dere som jobber med ungdom. Å knuse en ipad ved å kaste den hardt inn i veggen, å true med skoleskyting eller mobbe klassens tjukkas er faktisk sånn som gutter i den alderen gjør en gang i blant, og dere trenger virkelig ikke å ta sånn på vei!

Mvh Pia

P.S: Kunne dere tatt en ny gjennomgang av Bønnas karakterer og justere dem opp? Målet hans er et snitt på 5, og det er vel strengt tatt skolens ansvar å løfte ham opp dit.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails