tirsdag 5. juni 2018

Visit Lillebælt

*Dette innlegget handler om en sponset tur, som man sier på bloggerspråket*

For ei helg! Lillebælt leverte, for å si det sånn!

Jeg får begynne med starten: Jeg fikk en mail fra en fyr, la oss kalle ham Jonas, som inviterte meg med på en unik opplevelse: LillebæltUnplugged. 
«Med denne LillebæltUnplugged-opplevelsen, kommer dere med ned på havets bunn og helt opp på toppen av Den gamle Lillebæltsbros brokonstruksjon, hele 60 meter over Lillebælt. Turen under vann er en unik opplevelse, som offentligheten normalt ikke har adgang til. En liten heis tar dere med ned til bunnen av én av de fire senkekassene som Den gamle Lillebæltsbro hviler på. Dere kommer helt ned i cellene – ca. 30 meter under havets overflate. Etterpå tar dere på Bridgewalking 60 meter over havets overflate. På toppen av Den gamle Lillebæltsbro kiler det i magen når toget kjører over broen og her kan dere nyte den fantastiske utsikten over Lillebælt. Turen avrundes med god mat og dansk kunsthåndverk.
En enestående opplevelse som du vil lenge vil leve høyt på ...»

Skrev Jonas. Og akkurat som deg, skummet jeg bare gjennom. Men jeg fikk med meg at det hadde noe med reise til Danmark og gratis mat å gjøre, og svarte: Yes! Bring it onSå fryktelig mange enestående opplevelser har jeg ikke i hverdagen, så dette blir topp, tenkte jeg. Nå var det dessverre ikke Jonas som ville ha meg med sånn privat. Dette var et opplegg i regi av Visit Lillebælt – Middelfart, Fredericia og Colorline. Så jeg tok med med søstera mi. Og vi hadde det kjempegøy.
Vi dro av gårde med hurtigbåten Color Line fra Larvik til Hirtshals, og så var det hurtigbilen min nedover Danmark, og ca tre timer etter at vi først kjørte våre slitne dekk inn på dansk jord, var vi fremme i Middelfart.

Det er egentlig litt artig det der, å reise av gårde til noe du egentlig ikke har noe forhold til, noe du ikke helt skjønner hva er. Du kan risikere å bli skuffa. Eller du blir positivt overraska. 

Søstrene sisters likte å leke ekte vloggere på turen, og vi har kost oss med posing og snapchatfiltere. Noen av dere fikk kanskje med dere det?


Vi har sykla, vi har hoppa i solnedgang, vi har spist utsøkt mat, vi har ledd. Vi har vært høyt oppe på ei bru med tre kjekke menn (eget innlegg kommer) og vi har vært på keramikkmuseum. Vi reiser gjerne tilbake!

Vi kjører rett og slett bildeshow.

Vi bodde på FænøSund Ferie, som var et digert anlegg med flott beliggenhet rett ved sjøen. 
Vi følte oss som dronninger da vi fikk en lekker treretters middag der om kvelden. 
Jeg vil gjerne få tone ned det sykkelgreiene. Ja, vi sykla. Og ja, vi sykla sikkert mer enn en kilometer. Men vi sykla ikke langt. Ikke mye. Ikke fort. Men området er jo virkelig tilrettelagt for syklister, så selv kløner som oss kan klare seg. Rolige, fine sykkelstier. Ganske så flatt.

Lunsj på Kitzchen ble satt stor pris på.

I tillegg til å være elendige syklister, er vi også elendige kartlesere. Men vi kom oss stolte fram i tide til det som ble lørdagens store høydepunkt, nemlig Bridgewalking. 

Vi var i tillegg innom idylliske Clay Keramikmuseum

Der vi fikk en flott omvisning av hyggelige Henny, vi ble fristet av alt du kunne kjøpe i butikken, og vi fant fred i rolige omgivelser.
 Om kvelden var det på tide med nok et treretters gourmetmåltid, denne gangen på idylliske Restaurant Fænøsund.

Har du besøkt dette området?


1 kommentar:

  1. Har faktisk aldri hørt om Lillebælt før men herregud, det ser ut som en kjempefin plass til sommerferien!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails