søndag 10. september 2017

Mat, mat, mat

Livet med tre tenåringsgutter merkes blant annet på matbudsjettet. 
«Hei gutter, jeg kjøpte akkurat to kilo nektariner!…åj, de var alt borte, ja..."
"Boys! Jeg har bakt herlige boller, vil dere smak....GLEFS!" Det var vel utopi å tro at et par boller kunne ligge igjen. 

Bananer tar man gjerne en tre, fire i samme slengen. Smøre seg ei skive? Hvorfor ikke seks, når man først er i gang? Og kjør på med alt vi har av pålegg og lag de diggeste ostesmørbrøda en gutt kan tenke seg. 

Hvor er kjøttdeigen som jeg hadde tenkt til å bruke til middag i dag? Den som jeg skulle fø alle på? Å, ja, den ble visst brukt til en enkel, liten lunsj til en av gutta. Hva med grandisen, som skulle ligge som en backup i fryseren til en ekstra hektisk ettermiddag? Den ble fortært en sen kveld som et lite kveldsmåltid. Hvor er rosinene? Yoghurten? Eplene? 

Potetgullposen som skulle finnes fram til helga er tom, det samme gjelder en kjekspakke. Eller, de passer på å la en liten smule ligge igjen, sånn at de skal slippe å kaste emballasjen. For sånt er sikkert sykt slitsomt. Bedre å la det ligge sånn at noen andre kan kaste posen.

Lider dere av matsvinn?

4 kommentarer:

 1. Haha, ja:)
  Jeg har en syk drøm om å spare på all emballasje som inneholder en rosin, en oliven, tre potetgullflak i småbiter eller en tørr skumsopp og fylle kjøkkenskapet med det før jeg reiser bort et par dager. Så kan enkelte se hvor utrolig stas det er å åpne pakke etter pakke uten å finne noe.

  SvarSlett
 2. HA ha, sånn er det for oss med som har (hatt) gutter i beste voksealder hjemme. Får sjokk hver gang de kommer hjem på ferie.Har stått ved brødskuffen i sommer lurt på om jeg har blitt senil, kjøpte ikke jeg 3 brød i går???

  SvarSlett
 3. :) høres veeldig kjent ut. Middagsmaten som var kjøpt inn er blitt fortært som lunch. Godisen som jeg hadde gjemt bort i vifteskapet over ovnen (der det ikke pleier å stå noe mat), er borte vekk. Osten jeg skulle bruke til pålegg, er spist opp i en deilig mac´n cheese eldstemann kokte sammen til seg selv etter trening ... Det er bare å handle inn dobbelt så mye som før det året de begynner på undomsskolen (og handle mest mulig på salg) :)

  SvarSlett
 4. Begynner å gå inn i den type hverdag nå ja �� Har faktisk vurdert å lage til en egen liten boks i skapet forbeholdt ting som ikke bare skal slukes i et ledig øyeblikk.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails