søndag 4. desember 2016

Svar på quiz

Nei, jeg har hverken blitt PR-ansvarlig for Listelykke, ei heller spiller jeg trompet. Og skyt meg hvis jeg begynner som Forever Living-forhandler.

For mer enn 20 år siden, gikk jeg rundt og bar på en liten krabat i Tanzania.
Og som det ofte går med slike krabater, vokser de opp og blir kjekke, unge menn. I november skulle den kjekke, unge mannen bli pappa for første gang. Ble det ei jente, skulle hun hete Pia. Og jeg måtte selvfølgelig nedover for å få med meg fødselen av denne nye verdensborgeren
Her er de vorende foreldre. Dagen etter jeg tok dette bildet, startet fødselen.


Nå ble det ikke en Pia, men en Michael Jackson. Nesten like stas det, da. Uansett fantastisk med et velskapt barn som har kommet trygt til verden.
En dag etter fødsel.
 
Å komme fra et hjem på ca åtte kvadrat der en liten familie på tre gjør sitt beste, uten innlagt vann og alt det andre vi tar for gitt, hjem til Norge der vi faktisk vasser i absolutt alt, gjør meg litt trist.
Tanzania, som på mange måter er det vakreste landet jeg vet om, har mye å slite med. Her kunne jeg ha skrevet side opp og side ned, men nøyer meg med å si: Tenk om alle hadde fått det utdanningstilbudet vi får i Norge.
Og du som sitter hjemme og ser bilder og leser nyheter: reis. Ta deg en tur ut i verden. Da lærer du garantert et og annet som du ikke kan lære her hjemme.
Dette bildet er absolutt ikke ment å være latterlig. Det er mer et eksempel på store forskjeller, også innen juledekor. Jeg blir flau og tør ikke å fortelle mine tanzanianske venner hvor mye tid og penger vi bruker på noe så trivielt som julepynt her i Norge....


Ha en fredelig andre søndag i advent!

3 kommentarer:

 1. Åååå! <3 Jeg er så utrolig glad i Tanzania! Jeg skal ned for 4 gang (men ikke for Kilimanjaro, nå er det nok!) i februar! Da skal jeg ha med meg 10.000 kroner, håper jeg å klare å samle inn, til en norsk dame som bor i Marangu. Tone Ellefsrud, kjenner du til henne? Hun jobber med barneskolen og sykehuset der, og har en fadderbarn ordning som hjelper mange. Jeg gleder meg så sinnsykt, helt siden første gang jeg var i Tanzania har jeg ønsket å gjøre en forskjell for barna der nede, og nå får jeg det kanskje til! :) Ble helt rørt av å se bildene dine! <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Har hørt om henne, ja, men ikke møtt henne. Det blir nok flere Tanzaniaturer på meg også.

   Slett
 2. Litt "synd" at det ikke ble ei Pia da :-) Men forhåpentligvis vokser lille Michael opp til å bli like pen og kjekk som mamman og pappan sin :-)Snakker om kontraster! Men er ikke sikker på at "vi" er stort lykkeligere.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails