fredag 4. november 2016

Fjern musikklinja!

Flott Buskerud fylkeskommune! Legg ned musikklinja i Kongsberg! Fjern den linja som dere endelig har fått opp å gå, den linja flere og flere får øynene opp for, den linja flere kremelever har som sitt førstevalg, den linja der elevene trives, står på og jobber. Fjern svineriet der dere faktisk har engasjerte lærere som viser at de bryr seg om elevene sine. Og få vekk de klassene der folk vil være, der de møter opp og der de vil noe.
_MG_6430
Jeg hadde skjønt det hvis dere så for dere at alle de som går på musikklinja, kommer til å ende opp som elendige underbetalte gatemusikere hengende på en t-bane-stasjon med en ustemt kassegitar eller et trekkspill i fanget. Men jeg trur ikke at de som går på musikklinja bare har elendighet og fjas foran seg. Jeg trur at noen av dem virkelig blir dedikerte, dyktige og drivende gode musikere. Men det jeg aller mest trur, er at de som går der, kommer til å ende opp i et eller annet yrke der de kommer til å gjøre en strålende jobb. De kommer til å bli kreative, hardtarbeidende lærere. De kommer til å jobbe med folk som trenger å bli engasjert og aktivisert og stimulert. Noen av dem kommer til å bli flotte ingeniører. For de er skarpe, ser du, den gjengen som velger musikklinja.

"Ja, men herregud, da kan de da like så godt velge et annet skoleløp. Studiespes. Eller elektro. Eller forskerlinja". Ja da, det kan de. Det hadde sikkert også vært flott. Men de valgte musikk. Og der får de brukt og bygget opp styrke og utholdenhet og kreativitet og sosiale evner så det holder. Denne gjengen blir igjen på skolen for å jobbe. Ikke fordi de vil skaffe penger til russefeiring eller merkeklær. De spiller. De øver. De tenker. De samarbeider. De støtter hverandre. De fikser. De skaper.

Men sånt er jo ikke så viktig, i det lange løp, er det vel? Så kutt ut musikklinja. Vi trenger den ikke. I hvert fall ikke i en by der det vi er mest stolte av, har med nettopp musikk å gjøre. Vi har landets beste jazz-festival. Vi har Glogerfestspillene. Vi har Norges beste kulturskole. Vi har endelig fått et flott musikkteater.

Så fjern den hersens musikk-linja.

5 kommentarer:

 1. Noe av det beste jeg har lest på veldig lenge. Takk!

  Mvh.
  Geir Grønnestad
  Lærer
  Musikklinja i Kongsberg
  #lengelevemusikklinja

  SvarSlett
 2. Knakende bra!

  SvarSlett
 3. Spot on! Musikklinja bør bli opptakskrav til ingeniørutdanninga, da slår viktige beslutningstakere ring om tilbudet og vi får kreative ingeniører.

  SvarSlett
 4. Nå må fylkeskommunen våkne! Er det bare pengene som rår? Knakende godt skrevet, Pia!!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails