lørdag 10. september 2016

Sju på rappen

Hvorfor har du så lite bilder i bloggen nå for tiden? Andre bloggere gjør seg flid med fotografering, mens du?!
Det er nå skrivinga som er min greie. Ikke fotograferinga. Jeg prøver å ha et eller annet bilde til hvert innlegg, men så var det denne tida da. Og plis ikke sammenlign meg med folk som faktisk har blogger som yrkestittel. Dette er kun en hobby!

Hobby? Alle bloggere er kjøpt og betalt, og de sponses hele tiden!
Igjen, det er forskjell på de som ER bloggere, og de som driver med blogging. Det er enormt mange som skriver blogg. Det er ikke mange som tjener på bloggen sin. Jeg har ikke annonselenker, jeg har ikke reklamebannere og jeg tjener ingenting. Noen ganger har jeg takket ja til en liten dings. Noen ganger har jeg takket ja til noe som jeg har valgt å gi videre til en av dere. Det er ikke verre enn det.

Før hadde du sykt mange bilder av ungene dine. Har du fått en lærepenge, nå, eller, siden du ikke eksponerer dem lenger?
Jeg hadde ikke sykt mange bilder av ungene før. Jeg mener jeg hele tida har eksponert dem med måte. Jeg angrer ikke på det jeg har lagt ut, og jeg har heller ingen skrupler mot å legge ut bilder av dem nå. Grunnen til få bilder er vel like mye det jeg svarte på første spørsmål - jeg har ikke tid til å ta så mange bilder. Det er faktisk noe jeg har lært gjennom alle de åra jeg har blogga - det er tull å ta bilder og filme absolutt alt ungene er med på. Vær til stede isteden. Hvor ofte gidder jeg å dra fram bilder fra syttenåringens andre juleavslutning? Aldri.

Men hva tenker du om å legge ut bilder av barn?
Åra med blogging har nok ført til at jeg har blitt mer bevisst på hva jeg legger ut. De første åra så jeg ikke noe negativt ved å legge ut bilder av ungene. Som jeg skreiv i forrige svar, angrer jeg ikke på det jeg har lagt ut. Og ungene har fram til nå klart seg fint, ingen sjikane eller psykiske problemer på dem på grunn av moras utlevering. (Det er klart - senskader kan vise seg om noen år...) Men jeg tar jo ting til meg. Når veldig, veldig mange advarer mot å dele bilder av barn, skjønner jeg jo at det er noe man bør tenke på. Så jeg tenker på det. Og jeg ser at det er vel egentlig ikke så nødvendig å skulle dytte ungene inn og ut i den store verdensveven. De kan få gjøre det sjøl, hvis de ønsker det. Mora trenger ikke å gjøre det. Men igjen, hvis man bruker hodet og tenker over hva man gjør og hvorfor man gjør det, så ser jeg ingen grunn til å være hysterisk over å legge ut bilder av barna sine. Jeg kommer sikkert til å dele flere bilder av ungene mine. Men trenger ikke samtidig å skrive fullt navn pluss dele en eller annen privat eller intim greie.

Du, dette huset som dere bygget og så plutselig ble det lagt ut til salgs. Hva skjedde egentlig??
Ha ha, vi fikk et innfall. Det var et idyllisk småbruk i sentrum som var til salgs. Vi hadde lyst på det. Men egentlig ikke mer lyst på det enn det huset vi bor i nå. Så vi slo det først fra oss. Men så klarte vi ikke å la småbruket ligge, og vi tenkte skitt au, vi kan vel prøve og se, får vi langt over takst for huset vårt, har vi jo gjort det bra økonomisk. Så vi la ut vårt hus til salgs. Vi fikk ikke inn bud på over takst. Vi fikk ikke en gang bud til takst. Og da kutta vi ut. For vi har et supert hus, og det var absolutt ikke sånn at vi ville selge til en hver pris. Vi sjekka markedet, liksom. Det er ikke sikkert dere skjønner hva jeg prøver å forklare her, så for å gjøre det kort: Vi selger ikke huset. Vi flytter ikke.

Hvorfor skriver du ikke om Bønna? Det er jo derfor folk vil lese bloggen din!
Jeg kan ikke skrive om Bønna hele tida. Og så er det noe med å bruke opp alle ideer og å gå lei. Jeg har liksom fulgt Bønna gjennom samtlige årstider og begivenheter, det blir bare å melke gamle tanker, synes jeg, hvis jeg fortsetter å skrive om ham. Men nå har jeg latt Bønna ta steget fra barneskolen til ungdomsskolen, så da kan det vel dukke opp noen flere ideer i ny og ne.

Kunne du ikke lagt ut noen snasne tips om hvordan man lager granola?
Nei. Jeg vet faktisk ikke hva granola er.

4 kommentarer:

 1. Kan virkeligheten overgå Bønna?
  http://www.dagbladet.no/kultur/hvordan-pakke-inn-et-barn/62565753

  SvarSlett
 2. Synes bloggen din er super jeg, med eller uten bilder :)

  SvarSlett
 3. Endelig fikk jeg svar på det med huset, -jeg har nemlig ventet på reisebrev fra langtvekkistan. Forøvrig er det synd Bønna ikke går på videregående. For varianter rundt tema fraværsgrenser kunne jeg ha tipset deg om 😊 Hyggelig at du stakk en tur ut i blogga dialog og ha gode dager

  SvarSlett
 4. Endelig fikk jeg svar på det med huset, -jeg har nemlig ventet på reisebrev fra langtvekkistan. Forøvrig er det synd Bønna ikke går på videregående. For varianter rundt tema fraværsgrenser kunne jeg ha tipset deg om 😊 Hyggelig at du stakk en tur ut i blogga dialog og ha gode dager

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails