søndag 11. september 2016

Bønna endelig klar for ungdomsskolen!

Til Bønnas lærer (tror det var 7c?)

Heisan! Nå er vi hjemme igjen fra en deilig og velfortjent Syden-tur! Det var godt for oss alle å lade batterier før et hektisk skoleår starter. Bønna var blant annet på en tre ukers mindfullness-camp i Tyrol i juli, og det ble viktig for ham å få kommet til hektene igjen. Beklager at vi ikke ga beskjed om at Bønna ble borte de to første ukene av skoleåret, men jeg regner med at det går seg fort til. Han er en særs intelligent gutt, og hva utgjør vel to uker i et lang skoleliv? Læreren på barneskolen var rett og slett helt nazi når det gjaldt fravær, og det var jo merkelig siden alt de drev med der kun var tant og fjas. Men nå er vi gudskjelov ferdige med den delen av livet, og gleder oss til å starte med blanke ark og en god del tegnestifter.

Vi gleder oss til første møte med ungdomsskolen, og jeg har forstått det straks er et foreldremøte. Vi som foreldre stiller selvfølgelig, og jeg kan gjerne ta med en mugge ferskpresset tomatjus. Som foreldre vet vi at det er utrolig viktig å engasjere oss fra første stund. Vi har selvfølgelig vært på banen i alle Bønnas skoleår, men det er jo nå det virkelig gjelder, ikke sant? Vi gleder oss veldig til Bønnas første karakterer, som vi regner med blir liggende i toppsjiktet.

Jeg har noen innspill til hva vi kunne ta opp på et slikt foreldremøte.

Noe jeg kunne tenke meg å ta opp så tidlig som mulig, er dette med russebuss. Hvordan velges russebussgruppene? Vi har klare føringer på hvem vi ønsker Bønna skal dele buss med. Vi støtter ham selvfølgelig økonomisk, men det er vel en fordel om vi får satt i gang med en slags pengeinnsamling? Det blir kanskje oss mødrene som må gjøre en innsats, så vidt jeg vet er det ikke lov med barneslaveri i dette landet;)  Hva med byttekvelder der vi selger vesker og klær vi har gått lei av? Eller at vi arrangerer en champagnefrokost hver måned der alle betaler pr kuvert og overskuddet går til russebusskassa? Jeg regner med at dere har kompetanse og erfaring her, men jeg vil bare at dere skal vite at vi er positive og stiller opp når det gjelder dette! Det ville være trist om vår sønn havnet i russebuss sammen med noen som strengt tatt ikke er så motiverte for russetiden, og vi ønsker å være i forkant her.

Skoleball. Når blir det? Hvilke kriterier legges til grunn for å bli årets skoleprins? Er det valgfritt hva man ønsker av transport? En fetter av Roar jobber i oljeindustrien og har et par helikoptre stående nå, kunne det vært aktuelt som transportmiddel til og fra ballet? Kunne vi få sett på menyen i forkant, det kan tenkes jeg har noen innvendinger der.

Før foreldremøtet har jeg forberedt en liten powerpoint med bilder fra Bønnas fødsel fram til nå, for å skape et humant og hyggelig bilde av Bønna. Jeg håper det kan bli satt av en times tid slik at vi får fortalt litt om Bønna og hans situasjon. Det er ikke alltid lett å være ungdom med glutenintoleranse og uren hud i disse dager.

Mvh Pia

P.S: Nå kommer Bønna og påstår hardnakket at det er 8.klasse han har startet i? Jeg merker jeg blir litt forvirret nå, jeg mener å huske at vi startet ungdomsskolen i 7.?

9 kommentarer:

 1. Jeg gleder meg til Bønnas ungdomsskoleår:)

  SvarSlett
 2. Hurra for deg; Pia! Da brøt jeg ut i latter, igjen!
  Jeg har lyst til å høre deg på Østlandslærerstevne !! :)

  Power Point og champagnefrokost, - velkommen til ungsomskolen, likssom :)

  SvarSlett
 3. Hohoho!! Endelig Bønna, med nye muligheter!

  SvarSlett
 4. Jeg dør! Tusen takk, you made my day����

  SvarSlett
 5. Hehe godt med en latter på morgenen 😂

  SvarSlett
 6. Hahaha; det kan ikkje bli betre enn dett! :D :D Meir, meir!

  SvarSlett
 7. Haha, så bra! Supert å få noen tips til hva vi må tenke på når våre begynner på ungdomsskolen om noen år :P

  SvarSlett
 8. Så hyggelig at Bønnas mor endelig skal på foreldremøte. Håper hun ikke blir skuffet ;-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails