søndag 6. desember 2015

Julefest!

Kjære Else-Beth!

Jeg reagerer sterkt hvordan dere pålegger oss foreldre ansvarsoppgaver. Jeg er midt i en hektisk desembermåned der jeg både skal kjøpe julegaver og sende julekort.  Etter sterkt press har jeg blitt påtvunget å ta meg av arrangering av julefest for Bønnas klasse. Klassekontakter har ringt og sendt mail, og påstår at vi er de eneste foreldrene som ikke har vært med i noen gruppe. Vel, vi har aldri hørt noe om disse gruppene, og det er en uting å pålegge oss noe ansvar, vi som allerede har store belastninger og mange planer i desember. Vi har sju julebord, en gløggaften og en venninnekveld med julemindfullness på programmet i de kommende ukene, så det skal godt la seg gjøre å få skvist inn en julefest. Jeg ønsker at du tar et møte med klassekontaktene og forklarer at vi alle gjør så godt vi kan, men vi har faktisk intet ansvar når det gjelder å lage i stand fest for Bønnas klasse. Vi synes det er unormalt å skulle arrangere en julefest for barn som vi absolutt ikke kjenner og som vi ikke har noen glede av å være sammen med.

Jeg føler at dere er ute etter å ta oss, og vi forstår at vi ikke slipper unna denne gangen. Så jeg gjør det enkelt og greit: Kunne du bakt pepperkaker med klassen, som vi kan servere på julefesten? Husk glutenfritt for Bønna! Når det gjelder pynting, ønsker jeg at dere gjør det litt mer delikat enn det klinet Bønna kom hjem med i fjor. Legg litt sjel i den melisglasuren. Jeg antar at Bønna fortsatt er allergisk mot eggehvite, så der får dere være kreative. Lei inn en fagperson, kanskje, som kunne vist dere hvor lekkert pepperkaker faktisk kan pyntes? Kunne barneveileder Ole-Harald laget gløgg som foreldrene kan få servert? Vi kan kjøpe inn julebrus til barna, og så får vi den nye au-pairen vår, Pumaporn, til å stikke oppom for å hjelpe til med servering?

Be alle foreldre om å sette inn et par tusen på klassekassa så vi har litt til å kjøpe goodie bags for. Jeg ser for meg noen gode hudprodukter til mødrene, samt tannblekingprodukter? Det er jo noe alle trenger. Kanskje en god sigar til fedrene? Samt gavekort på jeans? Bruk den fantasien du har, Else-Beth, og så pakker du disse goodie bagsene på en litt innbydende og delikat måte. Det er vel ikke mye ordentlig skole nå i desember, så jeg vil anta at du har tid og overskudd til en liten ekstrajobb som vil gagne fellesskapet.

Hvis du designer en invitasjon og sender den ut, så bestiller vi hoppeslott og en fyldig piñata.

Da satser vi på en flott julefest neste uke! Jeg tviler på om vi får kommet, men sender Bønna sammen med Pumaporn.

Mvh Pia

P.S: Er det aktuelt med døgnåpen SFO i romjula for de eldste elevene?

5 kommentarer:

  1. Endelig! Jeg har savnet Bønna!

    SvarSlett
  2. Lykke til, Else-Beth! Det blir vel siste jul med Bønna? Han er vel snart klar for ungdomsskolen, så du må kanskje forberede den kommende kontaktlæreren der, slik at han/hun unngår kollaps før høstferien ... ;-)

    SvarSlett
  3. Kongeinnlegg som alltid! Har sjekket bloggen din jevnlig gjennom hele året for å se om det er noe nytt om Bønna, og endelig kom det et! :-) Disse Bønnainnleggene skuffer aldri!

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails