tirsdag 1. september 2015

Barnebursdag. Bak fasaden

Jeg liker jo å skrive litt sånn tøft og friskt ala "Ja da, bare ha litt bein i nesa og bevar roen, så går alt så innmari bra!" Og jeg mener det jo bare godt når jeg ypper meg og skriver sånt. For eksempel så har jeg rimelig mange bursdagsinnlegg hvor jeg kjekt og freidig deler mine gode råd og dere får inntrykk av at hvis bare alt er godt planlagt og tilrettelagt, så er egentlig alt sånt med bursdagsfeiringer bare et kakestykke. Eller piece of cake, som vi sier på engelsk.

Nå har vi veldig kjekt og greit arrangert bursdag for vårt yngste barn. Og gudhjælpemeg for et styr det egentlig er. Men vi har planlagt, vi har hatt struktur, og vi var tross alt fem mer eller mindre voksne som var til stede og hjalp til. Vi serverte saft og brus og pølser og kaker og til og med en slags hjemmemekka cupcakesvariant, og alt var bare fryd og gammen.

Tolvåringen klarte å tråkke på en veps midt under serveringa av gul saft, men det var ingen sympati å hente fra den stressa mora "Fortsett å gi dem saft!" hveste jeg mens jeg latet som jeg smilte. "Han hovner opp under foten" hvisket mannen. "Server safta!" hveste jeg tilbake. Og så lo jeg litt sånn kjærlig mot både mann og barn og kunne gjerne ha lagt ut et #perfectmum-bilde på Instagram.

Tolvåringen hinket rundt med hoven fot og stor mugge, tenåringene hadde nedtelling og så virkelig fram mot festens slutt, og vi kom oss gjennom serveringa. Så var det dessverre fem minutter med frilek mens vi skulle rydde bort ting og tang fra bordet, og da løp samtlige tjueto bursdagsgjester inn på bursdagsbarnets rom, noe som førte til at bursdagsbarnet klikka og bestemte seg for å sitte potte sur på badet resten av bursdagsfesten.
 
Men ellers var det en vidunderlig bursdagsfeiring, og jeg takker for at det er et helt år til neste gang,
og jeg takker også for at de resterende ungene mine er såpass store at de ikke forventer saftservering og eksklusiv oppmerksomhet når de er blant skolekamerater. Jeg tror vi må jobbe litt mer med ho minste.

4 kommentarer:

 1. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 2. Hehe - ser det hele for meg :) Ja, husker godt da de to eldste hadde barnebursdag - både jeg og mannen kollapsa straks alle gjestene var reist hjem. Etter hvert har vi kommet frem til et vannsikkert opplegg som vi kopierer hvert eneste år og nå kan jeg til og med klare å få inn ei pølse selv i et øyeblikk når alle gutta stuper inn på gutterommet mellom slagene. I år skal vi ha jentebursdag for første gang, og jeg må innrømme at jeg alt har begynt å planlegge litt... Det skal nok gå, men det blir nok noen stressa 120 minutter.

  PS: Takk igjen for knallfin almanakk :)

  SvarSlett
 3. Haha, du må ikke finne på å invitere SÅ mange!!! Mitt hete tips er å sende ut invitasjonene den siste dagen før helgen, så har forhåpentligvis halvparten andre planer ;)

  SvarSlett
 4. men til slutt så ble det en fin feiring, en bra dag og et godt minne :)

  klem og god helg fra
  Åpent^hus

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails