tirsdag 11. august 2015

Tanzania med små barn?

Jeg var litt skeptisk før vi dro. Jeg tvilte ikke på at denne turen ville bli midt i blinken for mine eldste barn. Men hva med femåringen? Og ikke minst, hva med barna til broren min? Han har tre barn som alle er yngre enn min yngste.
Men alt har gått storveis. (Nå kan jo ikke jeg uttale meg på vegne av min bror - det er nå pes uansett med tre småtasser på lange flyturer og bilreiser. Det er vel egentlig alltid pes med tre små barn....) Den yngste i reisefølget feiret toårsdagen sin under Tanzanias sterke sol, han bada, herja, løp, spilte ball, spiste sand og var i storslag hele tida.
På forhånd tok vi et par vaksiner. Under oppholdet tok vi malariatabletter. Malarone junior funka fint for de minste, noen svelget bare de små tablettene, mens andre fikk dem gjemt i banan eller grøt. Eller så knuste vi tablettene.
En av gutta våre fikk øreverk, men det er dessverre noe som fort kan skje når man bader mye i basseng. Bortsett fra det var vi friske.
Kan jeg anbefale Tanzania som reisemål med barn? Ja, så absolutt! Nå hadde jo visse fordeler - vi er kjent i landet og flere av oss snakker swahili.
Ingen av oss klikker når vi ser en firfisle, ikke frykter vi edderkopper eller kakkerlakker, og støv kan fjernes.
I Tanzania kan du bo flott og dyrt og relativt isolert fra folk. Eller du kan kutte ut turistnykkene og oppleve en varme og gjestfrihet som er sjelden. "Vi bare gikk inn i den landsbyen og så ble vi bare invitert hjem og de ville gi oss mat!" sa tenåringsgutta forbløffa.

Å tusle rundt på egen hånd er ikke noe problem, men et tips er å virke sikker på hvor og hva du skal (selv om du absolutt ikke har peiling), lær deg noen gloser på swahili, smil og hils. Som voksen dame kan du godt unngå shorts og singlet når du tusler rundt blant folk.
Ikke gå rundt med kamera rundt halsen når du beveger deg i landsbyer eller på markeder eller andre steder der mange folk ferdes. Selv mobiltelefonen kan du legge vekk. Du aner ikke hvor mange flotte motiver jeg har sett - fargerike folkemengder, liv og røre på markeder. Skolebarn og fotballungdom. Unge menn med oksekjerrer. Gamle menn på vei hjem fra moskeen. Damer som bærer vann og ved. Venninner som fletter hår og lager mat og passer barn. Men det passer seg ikke å dra fram kameraet. Det har noe med respekt å gjøre, synes jeg.

Sånn. Da har jeg blogga etter beste evne, uten å være krenkende, utleverende eller utagerende. Sånn som jeg ellers blogger, lissom.

2 kommentarer:

  1. Tanzania høres mye tryggere ut enn Sør afrika.. Der tusler man absolutt ikke rundt alene... Ellers så høres 3 små barn ut som en hektisk tur for din bror! Blir sliten med tanken... :D (Selv om det hjelper litt når en er litt flere voksne med på turen til å hjelpe til).

    SvarSlett
  2. Det må ha vært en fantastisk opplevelse.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails