onsdag 5. august 2015

Marangu hotell

Det hotellet vi likte best da vi bodde i Tanzania for tretti år siden, var Marangu hotell. Marangu ligger ved foten av Kilimanjaro, og jeg husker det alltid var vidunderlig å kjøre oppover dit. Vi bodde i badstuheite Dar-es-Salaam og det var en befrielse å komme opp i grønne, skjønne, friske og frodige omgivelser. Den nydelige følelsen av å puste i hagen i Marangu Hotell er noe jeg aldri har glemt.
Nå er det jo ofte sånn at det man minnes som noe flott, kanskje ikke er like flott når man kommer tilbake etter mange år.

Men Marangu Hotell skuffer ikke! "Her er det jo prikka likt", utbrøt vi til manageren, etter at vi hadde lagt ut om våre utallige opphold på hotellet. "Eh, vi er akkurat ferdige med en totalrenovasjon av hotellet", sa han. Ja, ja. Vi synes det var like flott der nå som for tretti år siden. Renovert eller ei. Stedet oser av sjarm!
Vi var her i to netter, ungene spilte fotball og arrangerte skuespill i hagen.
Når Kilimanjaro plutselig åpenbarer seg der oppe i skyene, får jeg nesten åndenød, så vakkert er det. Jeg har tidligere klatra (eller vi går vel. Men det høres kulere ut å skrive klatre) Kilimanjaro to ganger. Det frister ikke så veldig til gjentagelse. Men flere i reisefølget kunne tenke seg å bestige Afrikas tak. Det får bli en annen gang. Skal du opp på Kilimanjaro, må du sette av ei hel uke. Pluss en god del dollar.
Og så besøkte vi et barnehjem. Vi hadde med leker og klær og andre gaver, noe som ble satt stor pris på. Og da ser jeg at de eldste ungene mine begynner å gruble. På livet, kanskje? Urettferdighet? Tilfeldigheter?
Noe av det ungene mine har fått med seg på denne turen, er at livet leves forskjellig. At det finnes enorme forskjeller her i verden. Og at man burde sette mer pris på alt det man faktisk har.

5 kommentarer:

 1. Så flotte barn du har! Nå innså jeg plutselig hvor lenge jeg egentlig har lest bloggen din, for ungene har jo blitt så fryktelig store :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, ja de vokser til! De to eldste har jo blitt voksne menn;)

   Slett
 2. Jeg ble litt rørt av dette innlegget , fint at barna dine opplever at det er en stor verden, og at vi er veldig heldige her i Norge. Elsker bloggen din :)

  SvarSlett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails