torsdag 13. august 2015

Koffert med herlige reiseminner!

Jeg kom over en artikkel som var sånn som jeg nesten kunne ha skrevet på tull. Det var et så veldig flott tips om hvordan du kunne samle barnas ferieminner i en liten, snasen koffert. Er det noe jeg IKKE er interessert i, så er det å arkivere en halvkilo med sand, fire sugerør og halsen til en død struts. Herregud, huset vårt flommer over av sand! Og sugerør! Ikke så mye struts, men du finner mange andre ...interessante... dingser. Pinner. Steiner. Lapper. Tånegler. Og veldig mye hår, faktisk. Jeg gidder ikke å arkivere sånt. Kall meg gjerne evil mom akkurat når det gjelder dette.

Samtidig skal jeg ikke være så tøff i trynet. Jeg hadde en periode der jeg simpelthen ELSKET å spare på brukte billetter. Jeg lagde for eksempel et snasent album første gang jeg var i India for 20 år siden. I India tok jeg massevis av flotte bilder. Men i første halvdel av albumet har jeg da kun limt inn billetter! Hvilken glede har noen av det i ettertid, spør nå jeg? (Og der kom det ikke noe svar, nei...)

Bilder er fine ferieminner. Og greit nok, jeg skal være raus, en billett i ny og ne kan sikkert også være flott å ta vare på. All ære til dem som har ork til å lage flotte feriealbum. Men altså - en koffert med koselige ferieminner? Nei, det kan jeg dessverre ikke fronte.

Hva gjør du med alle ferieminnene i ettertid?Arkiverer alt? Stopper dem ut? Glemmer dem?
"Skilpadde? Perfekt! Den skal med hjem og rett ned i minnekofferten!"
"Epp-epp-epp, vent nå litt, du spiser vel ikke opp alt? Husk at både fiskebein, øyne og et par chips skal med hjem!"
"Disse bananene skal rett ned i ei flaske med formalin. Plukk med deg litt søppel også, så får vi med oss massevis av flotte ferieminner hjem!"

5 kommentarer:

 1. Før den digitale fotoverden lagde jeg 3-4 store album hvert år med bilder, bordkort, billetter, postkort (ikke alltid best å ta bildene selv), kvitteringer osv. De siste årene ser jeg på bildene på PC-en ofte, og det har blitt lite album. Masse bilder er skrevet ut og alt det andre ligger også klart til minst 1 måned med god tid.

  SvarSlett
 2. Jeg har album på gamlemåten,- billetter, kartutdrag, bilder og slikt. Men,-de er fra forrige årtusen. Nå har vi et album,- printet i butikk, fra hvert år. Og en kul plakat med instabilitet, men mest av alt blar vi på ipaden eller telefonen. Der er utvalget mildt sagt allsidig i forhold til situasjon og kvalitet. Morsomt nok

  SvarSlett
 3. Jeg er så gammeldags at jeg får printa ut bilder og så setter jeg dem inn i et album med "lommer". Som regel er jeg et halvt år på etterskudd, minst! :)

  SvarSlett
 4. Ups, jeg er visst veldig dårlig til å ta vare på ferieminner... Tar bilder - som blir liggende på minnebrikker eller pc-er. Og så prøver vi å kjøpe et snasent fingerbøll fra nye steder - når vi husker på det. (Tenker det er sjekketriks jeg: Vil du være med hjem og se på fingerbøllsamlinga mi?) ^^

  SvarSlett
  Svar
  1. Men - det hender jo faktisk at jeg blogger om det! Ferie, altså! Og det er vel også en måte å ta vare på ferieminner på?

   Slett

Related Posts with Thumbnails