søndag 2. august 2015

En uforglemmelig tur!

Mens andre taler nøkternt og fornuftig om #hjemmeferie, kliner vi til med DEN ferien. Åtte voksne og ni barn. På steder som Zanzibar, Ngorongoro og Kilimanjaro.
Jepp, jeg veit at det virker voldsomt, men jeg må få ta med at Tanzania på en måte er mitt andre hjemland. Vi flytta dit for tretti år siden. Nå var det tjue år siden jeg hadde vært der. Og jeg var veldig spent før vi dro. Jeg husker Tanzania som et vidunderlig sted, men ville de førstegangsreisende få et like bra inntrykk?

Oh, yes. Vi har hatt det flott. Jeg har ikke en gang et lite malaria-anfall, benbrudd eller overfall å skryte av - alt gikk på skinner. Og det går definitivt ikke tjue år til neste gang jeg reiser tilbake.
 Vi har sett og opplevd masse. Vi har besøkt gamle venner og fått en del nye. Vi har sett variert natur, vi har sett dyr og sjø og trær.

 Femåringen noterte ivrig ned alle dyr hun så, og viste stor glede da hun første dag både så hunder og katter. At hun etter hvert skulle få se løver, neshorn, sjiraffer, flodhester og alt det andre man ser når man er på safari, ble liksom bare en bonus.

 Gutta har kasta rundt på barn i gater og i landsbyer og på barnehjem. (Altså sånn hyggelig og morsom kasting, de har ikke gått til angrep på folk)

Og så tror jeg de har skjønt litt mer om livet. At det faktisk er teit å klage på at man har treigt internett hjemme noen ganger. Eller at faktisk ikke alle i verden kan ta seg en times dusj i varmt vann akkurat når det faller dem inn.
Det får vel bli litt mer Tanzania-blogging etter hvert.

6 kommentarer:

 1. Ser bare HELT fantastisk ut Pia!!!Jeg må bare si jeg gleder meg til flere fargerike Tanzania innlegg!

  SvarSlett
 2. Ser helt fantastisk ut. Godt det ikke ble et snev av malaria eller benbrudd. Velkommen hjem.

  SvarSlett
 3. Åh, det så fantastisk fint ut der :) Velkommen hjem og kos dere masse med flotte bilder og nye fine minner :)

  SvarSlett
 4. JEG VIL VÆRE MED NESTE GANG DU SKAL DRA! Vi har kjempelyst til å dra til et sted i Afrika, men det er for meg veldig fjernt fra å ha lyst til å virkelig gjøre det. Og så har jeg ikke peiling på hvor man bør bra eller noe som helst... Åh, det ser ut som dere har hatt det så flott! :D

  SvarSlett
 5. Ser ut som en herlig ferie, en slik en som de alle kommer til å huske resten av livet. Et fint minne. Skal si minstejenta har blitt stor også - de vokser så fort disse små, og kanskje spesielt minstebarnet :)

  SvarSlett
 6. Det er vel dette som kalles dannelsesreise, er det ikke? Jeg er ikke det snev misunnelig, har tross alt kjørt over Hardangervidda, overnatta ei på Dagarli og kjørt Hallingdalen hjem! Deretter har jeg dyrka #hjemmeferie ;) Det ser ut til at dere har vært på en utrolig tur! :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails