tirsdag 21. april 2015

11 spørsmål. Og ærlige svar.

Litt hyklersk, kanskje, å disse foreldre som vil bruke mye penger på en konfirmasjon, og så hadde dere bestilt både fancy kake og cupcakes til deres egen konfirmasjon!


 • Synes vel ikke det er så hyklersk? Dessuten dissa jeg vel ikke foreldre som vil bruke mye penger på en konfirmasjon? Bruk gjerne et lass med penger for min del! Men jeg synes det er tull å overdrive. Jeg synes vi holdt oss på et moderat nivå, til tross for fancy kake og cupcakes. Kaka var ikke i tusenkronersklassen, hvis det er interessant å vite.


Skal du lissom skrive sånn klissete og hjerteskjærende om de derre båtflyktningene - hvordan hadde det gått hvis vi hadde latt alle og enhver komme til Europa? De fleste som flykter er vel egentlig rike folk som vil komme til Europa for å snylte.


 • Vet du hva? Jeg er ikke en naiv kvinne som tror godt om alt og alle. Jeg vet ganske mye om flyktningesituasjonen i verden. Jeg vet at det finnes folk som kommer til Norge av andre grunner enn det de påstår. Innlegget jeg skreiv i går var inspirert av den boka om Samia som jeg akkurat hadde lest. Dessuten poppa det opp bilder av båtforlis over alt. Jeg måtte bare skrive. Jeg føler med de som utsetter seg sjøl for en sånn flukt. Hvem gjør ikke det? Hvordan kan du klare å være upåvirka av sånt? Det er et eller annet som er fryktelig galt her i verden når kvinner og menn og barn dør i sitt forsøk på å få et bedre liv. Så kunne jeg skrevet om fattigdom og urettferdighet og ulikheter og muligheter. Og ja, jeg kunne også skrevet om konflikter og problemer og regler og politikk. Men jeg setter meg ikke ned og skriver en avhandling om dette.


Hvorfor slutter du ikke i jobben din og blir blogger på heltid?


 • Ha ha, jeg trenger penger! Og jeg trives faktisk som lærer.


Eh, ja, du får da vel flust av penger ved å drive denne bloggen?


 • Eh, seriøst? Tror du virkelig det? Se på innleggene mine i år. Se på bloggen min. Er det noe jeg tjener på, tror du? Nope. Jeg er en god, gammaldags blogger. En sånn idiot som bare begynte å skrive fordi jeg likte å skrive. 


Har du kjøpt deg ny bil, eller?


 • YESS, BEIBI!!


Kan du ikke skrive om Bønna hele tiden?


 • Nei, det kan jeg ikke. Inspirasjonen må liksom dukke opp. Og jeg må ha tid. 


Det er jo bare de Bønna-innlegga som er verdt å lese!


 • Nei, ikke kødd! Det er det jo ikke! Nå skal jeg ikke påstå at blogginnleggene mine er artige, velskrevne og fantastiske, alle som et. Men det er en del perler her, altså, om jeg selv får si det. (Du som har lest her ei stund, kan jo tipse om et eller annet som du har likt...)


Hvorfor gir du deg ikke helt med blogginga?


 • Jeg har jo trappa ned, det ser du vel? Men klarer liksom ikke å stenge helt...


Har bloggen endra seg i disse årene du har blogga?


 • Ja, jeg la jo ut mange flere bilder av ungene de første åra jeg blogga. Jeg angrer ikke på det, men jeg har jo lært og blitt indoktrinert med at man må være varsom på nettet. Noe jeg mener jeg har vært hele tida. Men jeg blir nok varsommere og varsommere. (Herlig ord! Varsom!) Ikke fordi jeg eller ungene mine har opplevd noe ubehagelig. Mest fordi eksperter sier sier det


Jeg synes det er skikkelig usmakelig av deg å nevne alvorlige hendelser som båtflyktningtragedier, og deretter skrive helt folkelig og fjasete.


 • Ok. Det synes ikke jeg. 


Hvorfor kan ikke du svare på alle kommentarer du får, og gjøre sånn at vi lesere kan føle at vi er BFF, lissom?


 • Jeg har ikke kapasitet til å svare på alt. Jeg leser alt. Og dere skal bare vite at mange av dere gir meg tilbakemeldinger som gjør meg så glad at jeg nesten vil grine. Jeg får ikke hjernedøde kommentarer som "Tnåå, du er SYKT pen, asså! Hvor har du kjøpt øyenbryna dine?" eller "Du er bare verdens mest fantastiske mor fordi dattera di har så pene klær/vakkert teppe på rommet/nydelig hårstrikk (fyll inn et eller annet svada)". Mange av dere skriver ord til meg som jeg virkelig tar til meg. Selv om jeg ikke strør rundt meg med hjerter og klemzer. Men tusen takk.

4 kommentarer:

 1. Og hurra for at du ikke har gitt deg, selv om du trapper ned. Gode skriveskillz er godt å komme over på en tirsdagskveld.

  SvarSlett
 2. Bloggingen generelt har vel endret seg, eller er det bare en haug av mennesker som har sluttet? Synes det virker som om de som blogger på n'te året er folk som faktisk tjener penger på det. Fokus på blogg som inntektskilde er blitt mye større enn det var. Dumt. Jeg liker best tekster som er skrevet fordi en har skriveglede, ikke for å beholde lesere og kroner.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det har blitt veldig fokus på dette med penger og reklame. Før skreiv vi liksom bare fordi vi likte det. Anbefalte ting fordi vi ville. Nå kvier man seg jo for å komme med anbefalinger i frykt for å bli oppfatta som "kjøpt og betalt"...

   Slett

Related Posts with Thumbnails