søndag 1. mars 2015

Barcelona!

Jeg og de to eldste gutta har vært noen dager i Barcelona. Målet var jo at vi skulle ha skikkelig kvalitetstid, vi tre. Gutta skulle ikke få noen mulighet til å sperre seg inn på soverommet, heller ingen mulighet til å sitte med ipad og øreklokker mens man hiver i seg havregryn med melk. Mor skulle være oppmerksom og vennlig og raus hele tida. Og det ville sikkert føre til sprudlende og glade gutter som viste takknemlighet og ikke minst morskjærlighet. Nå ble det vel ikke helt sånn.

Men når jeg nå, noen dager etter hjemkomst, setter meg ned og ser på bilder og tenker på turen, husker jeg egentlig mest at vi har hatt en fin tur.

Jeg synes det er latterlig når tjueåringer med en unge på under året skal komme med sine beste mammatips. Like latterlig blir det vel at jeg skal komme med mine beste Barcelona-tips etter å ha tilbragt tre dager i byen. Men noen erfaringer kan jeg jo få dele.

Bosted: Når man er flere enn to, og når ingen av oss har så lyst til å dele seng, er leilighet et godt tips. Vi leide leilighet via Aspasios, og er veldig fornøyde. Vi fikk leilighet med to soverom, bad, stue/kjøkken. Gratis wifi. Veldig sentral beliggenhet.

Rett rundt hjørnet fra der vi bodde, var det et par flotte bygninger. Sånne som tar seg godt ut på instagram. Utafor Casa Batllo var det alltid lang kø, så vi nøyde oss med å beundre husets eksteriør.

Utafor Casa Mila, derimot, var det lite kø, så vi (les jeg) bestemte oss for å ta turen inn.

Jeg skjønte vel fort at gutta var særdeles lite interessert i spansk arkitektur, men de ble nå med. Det var ikke så mye spennende inne i huset, men taket skulle være spektakulært. Det var kø foran heisen, men vi som er så sporty valgte heller trappene. Et sted mellom 6.og 7.etasje merket jeg at jeg absolutt ikke er så sporty, men jeg måtte fint holde tempoet siden jeg gikk foran. Da vi nærma oss 8.etasje begynte jeg å sjangle, og jeg fikk stønnet fram at "Hvis vi ikke er oppe snart, kommer jeg til å kollapse!" Gutta fniser og sier "Herregud, mamma, skjerp deg!" Det var bare å snuble seg videre med åpen munn og tung pust, Så var vi plutselig oppe, på et nydelig tak med flott arkitektur.
Jeg ble uvel av å gå der oppe, både fordi det var lave gjerder, veldig langt ned og reisefølget mitt spurte konstant om vi ikke snart kunne gå hjem til leiligheten. Vi tok en kjapp runde på taket, tok noen bilder, og hastet ned. Der de samme folka fortsatt sto i kø og ventet på heisen.

Ellers så tuslet vi rundt i byen, og jeg skjønner at Barcelona er en by vi må reise tilbake til.
Vi var innom Papabubble, en godteributikk der de lager drops. Veldig vellykka! Men turens mest vellykka høydepunkt får bli presentert i eget innlegg litt seinere.

Har du vært i Barcelona? Hva et ditt beste Barcelona-tips?


2 kommentarer:

 1. Tusen takk for at du delte turen med oss lesere!
  Høres ut som og ser ut som en fantastisk kjekk tur!
  Etter å ha lest føler jeg nesten som jeg har vært med på turen.
  Utrolig flott leilighet dere hadde. Takk for tipset. Barcelona har vært på reiseønskelisten en stund.
  Kanskje jeg får lokket mannen med ved å vise innlegget ditt?

  Ha en god søndag! :)

  SvarSlett
 2. Har ikke vært i Barcelona. Vil til Barcelona. Ser fram til høydepunkt! ;-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails