søndag 8. februar 2015

Ha en fin dag!

Hjertet mitt blør for de barnehageansatte. Okei, det blør vel ikke. Men jeg hadde så lyst til å få brukt den klisjeen. Nå skal jeg skrive om imøtekommenhet i barnehagen.

I tillegg til å oppdra noen dusin mer eller mindre uregjerlige småunger, har barnehageansatte i tillegg enda flere dusin uregjerlige foreldre å forholde seg til. Men overfor oss foreldre, er de barnehageansatte verdens mest imøtekommende og høflige. Der er det smil og "Ha en fin dag!" uansett hvor sure og vrange vi foreldre er. De himler ikke med øynene når ungen min blir drama queen og ikke vil gå inn på avdelingen. De sukker ikke oppgitt når jeg har glemt å levere lista over når hun skal ha ferie. De bare smiler og ønsker meg en fin dag.

Det må da klø i stemmebåndene etter å få gitt diverse foreldre en liten formaning? Jeg tenker ikke på de foreldrene som ikke klarer å parkere på barnehagens parkeringsplass, men i stedet kjører helt fram til porten og lar bilen stå på tomgang mens de haster inn med en unge eller to. Og samtidig sperrer hele inngangen med bilen sin. Eller de som aldri får med seg at de må si fra hvis barnet skal bli hentet av noen andre, at barnet ikke kommer neste uke eller at barnet har spydd hele natta. Eller de som ikke skjønner at barnet må ha med seg votter eller lue når det er vinter. Eller de som bare står og smiler når de ser sitt eget barn kaste vilt rundt seg med snø og småstein. 

Nei, jeg tenker på de foreldrene som ALDRI får med seg at man skal ta med parkdressene hjem hver fredag! For da skal garderoben nemlig vaskes!  Og det er ikke så lett å få vaska garderoben når den er sprengt av Reima-dresser og Lindex-regntøy, rosa cherrox og grønne støvler, turkise votter og en buff.

Jeg har fått det med meg. (Selv om det noen ganger glipper...) Det der med at vi skal tømme grovgarderoben hver fredag. Det har blitt nevnt på foreldremøter. Vi har fått mailer. Vi har fått lapper. Det har stått oppslag på dørene. På tavla. 
Det har vært formuleringer som 
"Det hadde vært fint om alle husket å ta med seg tøy hjem før helgen!"
"Vi ber om at dere tar med barnets tøy når dere henter på fredag!" 
"Husk å tømme garderoben før dere går!
"Vær vennlig å ta med parkdresser og lignende hjem før helgen slik at vi får vasket" 
"Det er vanskelig å få gjort skikkelig rent i garderoben når den er full. Det hadde vært flott om dere tar med dere barnets tøy hjem før helgen!"
"Vi vil igjen få minne dere om å tømme grovgarderoben hver fredag!"
Du må være rimelig tungnem hvis du ikke får med deg budskapet. 

Hadde jeg jobba i barnehagen, hadde jeg til slutt kasta parkdressen etter deg med et egetkomponert skriv der det skulle ha stått noe sånt som "KAN DU FOR FAEN IKKE KLARE Å TA MED DEG DEN BEDRITNE (bokstavlig talt - det hadde du også oppdaga om du hadde giddi å ta en titt) PARKDRESSEN! ER DET SÅ JÆVLA VANSKELIG?!?! Og når jeg har din oppmerksomhet: Kan du ikke ta med deg den gamle solkremen som står i hylla til ungen din også? Jeg veit at du er sykt overbeskyttende, men, tro meg, det er minimale sjanser for å bli solbrent på Kongsberg midtvinters. Dessuten kan du fjerne den bodyen i str 80. Den vil ikke bli brukt som skiftetøy for femåringen din. Just saying."

Og så hadde jeg smilt og sagt "Ha en fin dag!" med mild innestemme.

17 kommentarer:

 1. I know! Jeg elsker de ansatte i barnehagen! Prøver å huske på å si det til dem også av og til (sånn uten at det blir klamt og kleint, altså....).

  SvarSlett
 2. Tommel opp ! For rene dresser, for ryddige helgegarserober og for tålmodige barnehageansatte... :)

  SvarSlett
 3. hahahahaha, du er fantastisk god :) Og jeg tror jeg hadde brukt din versjon :)

  SvarSlett
 4. Jeg hadde aldri klart å jobbe i barnehage, det er helt klart.

  SvarSlett
 5. Tålmodigheten min rekker knapt til å levere og hente treåringen. Langt mindre og jobbe på et sånt sted. Men skiftetøyet får vi med oss, og alt er merket. Vi gjør så godt vi kan :-)

  SvarSlett
 6. Haha, lenge siden jeg har hatt barn i barnehage og jeg var neppe noen mønsterforelder. Men jeg håper at jeg for det meste fikk med meg sånne beskjeder! Jeg er iallfall fortsatt på hils med de barnehageansatte... ^^

  SvarSlett
 7. hehe.... jeg pleier å få med meg slike ting men det kan ha gått meg hus forbi enkelte ganger altså ... ellers er alle hyller både ryddet for sommerklær og merket med klistremerker så jeg har for så vidt ikke dårlig samvittighet. Jeg har flere ganger kalt de ansatte for riktige hverdagshelter, de informerer, passer på, blide og hyggelige fra ende til annen.. hvor henter de alt fra?!!! En stor stjerne til dem!!

  SvarSlett
 8. Fantastisk. Jeg glemmer også av og til, men jeg ELSKER Murmels barnehage og gjör så godt jeg kan med å få med meg beskjeder. Og sender henne aldri sjuk i barnehagen ;)

  SvarSlett
 9. Ja det er en grunn til at jeg ikke jobber i barnehage. Og til at jeg gjentatte ganger må forsikre meg om at det er godt isolert mellom rekehusene våre. Hvis ikke hadde jeg blitt kjent som brølemammaen (kanskje de allerede kaller meg det seg i mellom om det ikke er så godt isolert). For det er ikke langt unna slik jeg av og til skriker til ungene som overhodet ikke vil ut av døre om morgenen... det er vel en grunn til at storebror sier: mamma er faen, mamma er gæren gæren. (jeg skriker ikke hele tiden altså, men jeg barnner litt innimellom og blir gæren av ungene noen ganger)

  SvarSlett
 10. Og takket være dette innlegget kom jeg på å sende en tekstmelding til barnehage med beskjed om at He har bestemor dag, og ikke ligger hjemme med feber, som er det vanlige.
  Det ble et par timer for sent, men jeg fikk da sendt den!
  Sånn ellers er jeg ganske flink til å huske å fylle på med bleier, og det er jeg ganske fornøyd med!

  SvarSlett
  Svar
  1. Herregud, skrev jeg nettopp bestemordag i to ord?? Huff, jeg må nesten bare beklage!! :O

   Slett
 11. Å jada, jeg fatter heller ikke hvor vanskelig det kan være. Vi hadde også en forelder i barnehagen som sto på tomgang (serr, det er jo sååå 1981) ved porten så ingen kom inn - samme dusten står fortsatt på tomgang utenfor Rema-inngangen så ingen kommer inn der heller. Men han har fin bil da...

  Ellers synes jeg jo disse folkene i bhg er underbare når de vet hvem som har arvet strømpebukser av kusiner og fettere. De vet at sokker merket Marius, tilhører Ida osv.

  SvarSlett
 12. Herlig! Beundrer barnehageansatte jeg også! Nå har jo ikke jeg små barn lenger da.... men hender jeg henter, og på fredag skal alt hjem, med eller uten leire og stein. Og kanskje en mark eller to i jakkelomma! Hurra for barnehageansatte ! Uten dem hadde Norge stoppa opp!

  SvarSlett
 13. He he herlig lesning, men følte meg pinlig truffet! ;-)

  SvarSlett
 14. Festlig skrevet som alltid! :) Jeg er den som alltid husker alt... bortsett fra her en dag (min mann) ikke hadde sjekket regndressen, og den fremdeles var våt inni - og 3-åringen nektet å ta på seg våt dress.. og måtte låne regntøy av han gutten som ikke var der den dagen.... Jeg gremmes....

  SvarSlett
 15. Jeg elsker jobben min. Det å jobbe i barnehage er topp. Jeg digger å jobbe med barn og de elsker sine foreldre, og det er grunnen til at ikke kjefter og smeller på foreldre som ikke har tatt med parkeres hjem osv. Også har jeg ikke tro på at de lurer så mye mer ved å bli kjeftet på. Dere foreldre skal kjenne at det er trygt og godt å levere det kjæreste dere har til oss ansatte. Og hvis det blir kjeftet og smelt vet jeg ikke hvordan det ville vært å levert. Takk for at dere at meg lov til å være sammen med barnet ditt og få lage magi sammen med de��

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails