fredag 19. desember 2014

Nyheter i jula?

Det er godt vi fikk skjøvet de derre nedslakta ungene i Peshawar nedover på avisforsidene før jul. Hvor koselig er det, lissom? Nå kan vi få plass til de viktige nyhetene her i livet!

Jeg har tatt meg den frihet å fabulere om hva medier vil fokusere på nå i jula.

Jeg tipper mye fremover vil dreie seg om julemat. Hvor får du den beste ribba, hvordan fikser du perfekt svor og hvor mange prosent av Norges befolkning har et forhold til mølje? Sånt er veldig interessant.
Jeg tipper også at det blir mye skriverier om kjendiser og julefeiring. Hvordan feirer kjendisene jul? Hva ønsker de seg, lissom? Og ikke minst, hva får de?! Skal de bytte noen av gavene? Hva følte de da de pakket opp? Det blir sykt spennende å få vite noe om!

Håper vi får vite hva Fotballfrue og Farmen-Frank skal ha på seg i jula! Eller hvem Idol-Tone har sendt julekort til! Og hvordan stiller kjendiser seg egentlig til essensielle etiske problemstillinger som alkohol i jula eller ei? Pelsdyr på eller under treet? God eller hellig jul? Og kan man egentlig pynte med rødt i 2014?

Vi vil få høre hjertevarme historier om den flotte barnefamilien fra Stord som så generøst ga bort et puslespill (med en manglende brikke), et par pent brukte tøfler og ei stor kasse med gamle VHS-kassetter til en stakkars familie på asylmottak. Eller gladhistorien om vesle Birger som, etter å ha levd nær sultegrensa i flere år, endelig fikk sitt aller største ønske oppfylt og fikk en ny iPad til jul! Endelig er han ikke lenger den eneste i barnehagen som skiller seg så enormt ut!

Jeg vil også tippe at vi får høre en del triste historier i jula. En eller annen gammel kjendis vandrer nok heden, en eller annen psyko familiefar går amok med hagle og sørger for årets siste familietragedie, og en eller annen glupsk satan blir kvalt da han kjører i seg sin sjette ribbebetta på julaften.

Så får vi se, da, om noen av spådommene mine vil slå til.

Mvh Snåsa-Pia

2 kommentarer:

  1. Jepp, koooz må det være. Jeg har spesielt stor tro på Jul med Tone, dette glitrende tv-innslaget har jeg spart til julaften.

    SvarSlett
  2. Det er en nyhet jeg har savnet i førjulstiden... "det kan gå tomt for pinnekjøtt"... pleier å utarte til fornlyelige køer på Rema.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails