mandag 15. desember 2014

En god dag

Livet ass.

Noen dager er bare bra. Og jeg skjønner ikke helt hvorfor noen dager er bra, for egentlig er det jo mye som ikke er toppers. Det er mandag. Det er ganske kaldt. Det er veldig mørkt.

Men så er det en del ålreite ting som gjør dagen bra. Som for eksempel at jeg har fått unna mye på jobb. Jeg har gjort mye nyttig. Jeg har klart å holde trøkket oppe i en klasse som også merker at det er kaldt. Og mørkt. Og mandag. Jeg er godt forberedt før morgendagen. Jeg gleder meg faktisk til jobb i morgen!

Når jeg kommer hjem er gutta ålreite. Ikke sånn at de gir meg en varm klem og sier "Mor, velkommen hjem! Håper dagen din har vært strålende!" men mer sånn at de ikke krangler. De svarer normalt når jeg spør dem om noe, og de rydder bort etter middagen uten å stønne. Og jeg fikk rose dem og de hørte på meg. (For jeg synes ofte når jeg prøver å rose, så blir det besvart med himling med øynene eller "jadajada" og jeg blir frustrert for jeg prøver jo å være ålreit og da går det vel an å være ålreit tilbake?!?) I dag har jeg vært ålreit mot dem, og de har vært ålreite mot meg. Da blir jeg glad. Jeg blir glad fordi jeg har tre fine, voksne, forstandige og greie unger.

Femåringen har vært enkel å legge i kveld og før hun la seg, fant hun fram det hun trenger til nissefest i morgen. Det hun var mest opptatt av, var at hun skulle være nisse med skjegg. Så tar hun på seg skjegget, danser strålende rundt i stua og synger julesanger. Da blir jeg glad. Jeg blir glad fordi jeg har en god, leken, strålende og klok liten unge.

Så hjelper det vel også at det er en juleferie som venter om ikke mange dagene.

Hva har gjort deg glad i dag?


Jeg skal klare å gjøre to lesere glade: AnneVerene får en almanakk fra nettopp Personlig Almanakk (ta kontakt med meg!) og Hege Støen som kommenterte på Facebook får den nyeste julematboka til Viestad.

4 kommentarer:

 1. Ja til flere sånne dager:-)
  Mann og barn er nordpå en tur og nå skal jeg spise sushi med en venninne,
  og sånt kan man jo bli i godt humør av:-)

  SvarSlett
 2. I feel you!! Sånne "småting" er det som gjør at man kan sitre innvendig!
  Rart at du spør, for i dag har jeg faktisk opptil flere slike hendelser som gjorde meg hinsides glad!!
  1) Jeg skulle til tannlegen, som lå like ved Nordea (som ble ranet) og jeg unnslapp dramaet med minutter!!!
  2) Jeg hadde NULL hull (Noe som ALDRI skjer!!!)
  3) Jeg så et glimt av hu derre sola på veien dit!
  4) Og nå i kveld fikk jeg meldt eldstedattera på turn! (noe jeg ikke klarte til høstsemesteret.. legge tidsfristen til dagen etter Aschehoug-festen da...!?)

  SvarSlett
 3. Etter et helvetes kjør hvor ungen absolutt skulle delta på alt av julekonserter med korpset, søndagsskolekoret og i julefortelling-tablået med klassen i kirken i dag... så skal vi i dag ha åpent hus for venner og kjente med grøt og gløgg og hyggelig småprat. Det er fint <3

  Og i natt så sov ungen i klump med sine foreldre - etter en slitsom leggekveld hvor slitenhet og AS og alt slo inn. Men å ha en trøtt gutt som hang på meg som en liten sjimpanse i hele natt, gjør at jeg føler meg ønsket og glad. Selv om det hadde vært fint om det bare var kos og ikke trøst.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails