onsdag 12. november 2014

Juleforberedelser?

Jeg merker at jeg får mer og mer snev av OCD. Obsessive Christmas Disorder. Jeg blir mer og mer sykelig opptatt av jul. Tidligere og tidligere. Og det er jo litt rart, for jeg er da ikke så julete av meg, egentlig. Men jeg oppdager stadig den ene fine julepynten etter den andre. Den ene kule julegaven etter den andre. Juletilbud. Julerabatter. Julekalendere. Julekort! Gavepapir! Julelys! Julestjerner! Og sånne matter til å legge under juletreet.

Det kan bli for mye av det gode. Jeg burde holde meg unna, hoppe lett og ledig over sånne fristende lenker og blåse i gode juletips. Men jeg lar meg friste, lede og styre.

Jeg kan harselere over sånne som har alt på stell i flere måneder før jul, samtidig som jeg innerst inne ser opp til dem som har stålstruktur og full orden. Tenk å klare det!
Bilde: NORSK ADVENTSTJERNE
Nå har vi snart årets stjerner på plass - et helt stjernedryss! Våre stjerner er produsert i Norge og monteres hos oss på Bærums Verk. Max diameter 51 cm, hvitlakkert aluminium og 25 W globepære. Pris kr 1500.

Bestilling på FB eller til solveig@torsteinsen.no 
foto: Morten Brun

Jeg har faktisk allerede kjøpt inn en del julegaver. Problemet blir at jeg gjør det så himla rotete, og når det nå en gang blir desember, har jeg egentlig ikke oversikt over hva jeg har kjøpt. Ei heller til hvem.

Julekort har jeg begynt å gruble på. Vi har rimelig mange julelys fra i fjor som vi aldri rakk å tenne, så akkurat julelys kommer ikke til å bli et stressmoment i førjulstida. Julemat og julebakst fikser vi vel etter hvert.

Er du i gang med juleforberedelser?

11 kommentarer:

 1. Jeg har fortsatt servietter igjen fra i fjor! Det er alltid stressende å måtte velge ut så glad jeg slipper det.
  Ellers har vi bakt pepperkaker allerede. Og spist de opp snart merkelig nok.
  Har aldri vært så tidlig før. Hva e det som skjer?

  SvarSlett
 2. Den lampa var kul.
  Jeg har antagelig nok juleservietter. Det har jeg hvert år. Og så kjøper jeg nye fordi jeg ikke husker at jeg har nok og at jeg pakka det ned sammen med julepynten.

  SvarSlett
 3. Sitter og lager pynt til spisestuebordet. Så jeg er imponert over meg selv - er foran skjemaet.

  Regner med at du vil ha pepperkakedeig? ca 10.12?

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh, yes, Åshild! Du er en knupp!

   Slett
 4. Er mer som Frøken Anti jul i skomakergata. Syns det er berre stress og blir uvel m å se julepynten o butikk i okt. Men når lillejulaften kommer DA er det herme m jul.

  SvarSlett
  Svar
  1. Herlig m jul skulle det vere

   Slett
 5. Jeg synes ikke noe om jul for tidlig. Når folk henger opp julegardiner 1. november, blir det for mye for meg. Og jeg er ganske julete...
  Men vi har en gutt som har bursdag i slutten av november, han er adventsgutt, så da kommer lysene opp. Samtidig skal han få ha bursdag - og ikke julebursdag...
  Ellers er det i dagens samfunn altfor mye av umiddelbar tilfredsstillelse. Vi har på mange måter mistet evnen til å glede oss til noe. Vi spiser godteri midt i uken og folk er julematleie på julaften og rydder ned julen 2. juledag.
  Så, forberedelser, ja. Pepperkakedeig og slikt må lages og fikses til. Gaver skal planlegges.
  Men her kommer juletreet opp lille julaften, vi rydder ned til trettende dag jul. Og julemat spiser vi julaften.

  SvarSlett
 6. Jeg er som deg, kjøper litt nå og da, og til slutt har jeg mistet oversikten. Plutselig er det en eller annen som har fått veldig mye og en annen som ikke har fått noe. Som oftest er det lettest å finne noe til barna så jeg ender opp med masse barnepakker og få voksenpakker. Jeg gleder meg til jul og har allerede startet med juleblogginga:)

  SvarSlett
 7. Er i hvert fall ualminnelig i rute med jentenes adventskalendere. De studerer i hhv Trondheim og Tromsø, og jeg skal på novemberbesøk i begge retninger med kalenderpakker i veska. Jeg skal pakke kalendergavene i helga, og nå er jeg spent på hvor mange dager jeg egentlig har gaver til. Kanskje de må åpne adventskalender helt til nyttårsaften?? :-)
  God helg!
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 8. Jul er så koselig. Jeg merker jeg blir mer og mer julete jeg og. Tror det kommer med ungene. Flere gaver er alt kjøpt inn, håper jeg husker til hvem...

  SvarSlett
 9. Det lider jeg av også! OCD altså :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails