mandag 24. november 2014

Hva skal jeg kjøpe til kona til jul?

Nå kan denne tittelen misforstås. Jeg har jo ingen kone. Men jeg har mange menn. Som leser denne bloggen. Derfor tenkte jeg at jeg skulle komme med ei gavepakke til mine utallige mannlige lesere: Gavetips til kona/kjæresten/samboeren. Okei?

Mitt første tips er jo at du må planlegge litt. Venter du til formiddagen den 24.desember, så kan det slå feil ut. Altså, dette er helt opp til deg. Men kom ikke å si at jeg ikke advarte deg. Drar du på shopping på julaften vil du enten i desperasjon bruke alt for mye penger på et eller annet som kona kanskje ikke en gang ønsker seg. Eller så finner du ingenting, og røsker til slutt med deg ei eske Sphinx eller Kong Haakon. Og det slår ikke an seinere på kvelden, det kan jeg love deg.

Jeg mener ikke at du må begynne å handle allerede nå. Men nå har du sjansen til å drive litt god, gammaldags research. Hva tror du kjæresten ønsker seg? Hva liker hun?  Husk at det er forskjell på å undersøke litt på forhånd, og å si direkte "Jeg skal kjøpe en gave til deg. Hva skal jeg kjøpe?" Eller enda verre "Kan du kjøpe en gave til deg selv? Fra meg?"

Nå kjenner jeg jo ikke kona di. Og vi kvinner er faktisk ikke helt like. Noen ønsker seg parfyme, mens andre ønsker seg et par sko. Ei blir kjempeglad for et gavekort på aromaterapi, mens andre damer ønsker seg bøker.

Jeg regner med at du kjenner kona di. Hvis ikke, bør du sette av litt tid til det.

Så må du huske fallgruvene! Noen gaver kan bli gitt i beste mening, men så slår det så veldig feil ut. Klær, for eksempel. Hvis du ikke er sikker på størrelser og sånn, kan det bli veldig feil. Kjøper du noe alt for lite, kan hun bli sur. Kjøper du noe altfor stort, blir hun fornærma.
Selv om du har ei kone som for eksempel er veldig glad i sånn hval-marsipan, så kan det bli oppfattet feil å pakke inn en stor kasse med nettopp hval. Og gaver som strykebrett eller langkost er aldri noe morsomt, så ikke tenk tanken.

Her kommer jeg med noen konkrete gavetips. (Her vil jeg IKKE ha skylda hvis dama lager et hælvete på julaften fordi hun ikke er fornøyd med gaven du har kjøpt. Hvis hun blir sur fordi du har kjøpt noe til henne, får du hilse fra meg og si skjerp deg. Hvis du derimot scorer full pott ved å finne inspirasjon i denne bloggen, må du gi meg beskjed!)

1) Smykker: Mange damer liker smykker. Nå er jo smykker ulike. Igjen: du må kjenne dama di. Se litt på hva hun har eller bruker. Har hun små perleøredobber til daglig, kjøper du ikke digre lilla og oransje øredobber formet som papegøyer. (Digre lilla og oransje papegøyeøredobber bør du kanskje bare kjøpe hvis du er sikker på at dama di er glad i den slags). Hvis hun ikke har hull i ørene, kjøper du ikke øredobber. Og har hun ikke hals, kjøper du ikke et lite halssmykke. Her må du tenke litt.
Enkel og tidløs design, basert på Arne Clausens lotus-mønster, Fra Skjerven Jewellery

Image of "DEILIG DAME"… med noe på hjertet!
Eller denne deilige dama, fra Myke Mule. Her kan du da både velge farge på dama og hva det skal stå på det anhenget. Krevende? Sikkert. Men tenk for en lykke når kona oppdager at du har bestilt dette helt på egen hånd!

2) Har du ei dame som er opptatt av interiør og sånt, går du inn i en nettbutikk som for eksempel Alle tiders hjem eller hviit eller frydelig og så ser du hva de har på forsiden. Det er sikkert noe populært og da velger du noe der. Som du tror dama di vil like.
Her er et bilde fra Alle tiders hjem. De lysestakene var kule.


3) Bilder. All I want for Christmas is you.
Fra Lovedales. Hun må jo bare smelte.

4) Ei veske kan kanskje slå an?


5) Eller et pledd?
Tango orange
Pleddet er av merket Klippan, og jeg fant bildet hos Lune hjem.

6) Ellers har du den ultimate gaven, i følge meg selv. En tur. Bare for dere to. Du fikser barnevakt, hotell og eventuelt fly. Da viser du at du virkelig har planlagt gaven. Turen kan gå til Hafjell, til Bergen eller til Kragerø.

Eller hva med et døgn oppe i et tre inne i Sveriges skoger? Bildet er fra Islanna trädhushotell. Vil dere reise lenger, er Polen billig. Hva med London, Barcelona eller Lisboa? Palma? Istanbul? Hvis du leter litt, oppdager du faktisk at det finnes mange steder her i verden som er verdt et besøk.

Sånn, mann, nå er det bare å begynne å tenke. Dette klarer du!

Og du, kvinne, kan jo for eksempel hjelpe din kjære ved å dele dette innlegget på hans fjesbokvegg, skrive "Jeg ønsker meg nummer 2! okei, det der kan oppfattes litt uheldig  nummer 4!", og så er det opp til han å ta hintet.

Har du noen spesifikke julegaveønsker? Del dem her, og du hjelper kanskje en mann i julenød.
(Nei, da, dette innlegget er absolutt ikke sponset. Ei heller har jeg sånne annonselenker. Jeg har ytterst lite av den slags. Og skulle jeg ha det, nevner jeg det. Jeg er rett og slett bare ute etter å gi litt julehjelp. Og hinte litt til min egen mann.)

(Note to my man: jeg ønsker meg egentlig mest ei klokke. Og den oransje håndmikseren jeg har hinta om i et år. Ok?)

11 kommentarer:

 1. Jeg har opprettet ønskelistetavle på Pinterest som jeg oppdaterer når jeg kommer over noe på nett som jeg liker. Sabla praktisk av og til! :)

  SvarSlett
 2. Her er ei kone som syntes alle de tingene hadde vært kjipe å pakke opp på julaften. Derfor har jeg selvfølgelig en ønskeliste på Bokelskere med bøker jeg ønsker meg som oppdateres hele året! Mange nordmenn liker å lese, og siden kvinner gjennomsnittlig leser mer enn menn, kan det å gi en bok være en god idé. Tips for den viderekomne: Finn en bok som kom ut i år, da er sjansen litt mindre for at hun ikke har lest den før, og sjekk om den står i bokhylla hjemme før du kjøper den.

  Som en som ofte fryser har jeg opp gjennom årene fått et lite fjell med fleecetepper. Tusenkronerstipset hvis du har planlagt å gi bort et teppe til noen som alltid er kald, er å kanskje heller gi bort tøfler, ullsokker eller ullstilongs. Det får de av en eller annen grunn nemlig aldri.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bøker er jo alltid et supert gavetips. Tøfler burde jo også være kurant å gi bort? På Etsy kan man finne mange kule tøfler!

   Slett
  2. Tror verden hadde blitt et bedre sted hvis vi ga hverandre litt flere bøker og tøfler.

   Slett
 3. Jeg har laget en tilsvarende liste som kommer om noen dager, og jeg er blant dem som faktisk både kan ha strykejern og kjele på ønskelista.

  SvarSlett
 4. Takk for link til www.frydelig.no søte du!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, bare hyggelig, plukka bare ut noe tilfeldige nettbutikker - det er jo så mange å velge i! Men frydelig har jo mye fint:)

   Slett
 5. Bra innlegg!
  Eg koser med virkelig med å lese bloggen din, men det er ein ting eg skulle ønske du kunne endre på. Når du legger inn linker, kan du lage dei slik at dei åpner i ei ny fane? Eg er ein av dei som alltid høgreklikker og velger "åpne link i ny fane", men her inne blir eg beskyldt for å stjele om eg prøver på det ;) Når du har mange linker nedover et innlegg vil eg gjerne få åpna dei mens eg fortsetter å lese innlegget ditt:) Så kan eg sjå gjennom sidene du anbefalte etter å ha lest ferdig den gode bloggen eg var inne på ->les DIN ;)

  SvarSlett
 6. Kult smykke, men jeg hadde kanskje blitt småfornærma og mannen syntes jeg var "bra nok", som om han egentlig hadde ønska seg noe bedre, men måtte ta til takke med meg, he he.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails