torsdag 30. oktober 2014

Ny barneveileder. Og riktig ressursbruk?

Else-Beth!

Jeg stiller virkelig spørsmål om bruken av den nye barneveilederen, Ole-Harald.
Bønna virkelig elsker ham. Han elsker å spille basket med ham, han elsker å få score når Ole-Harald står i mål, og han elsker å gå sammen med Ole-Harald når de skal på disse evinnelige turene du stadig tvinger dem med på.

Så mitt spørsmål blir: Hvorfor settes Ole-Harald også til å passe på multihandicappede Morten? Er det ikke bedre at Bønna får glede av Ole-Harald? Ikke for å være ufin, men vi vet vel alle at Morten aldri vil kunne nå særlig langt i livet. Greit at han har gode batterier til rullestolen sin, men han kan jo ikke bli en ener slik Bønna ligger an til å bli.

Vi synes det er merkelig at dere setter en ressurs som Ole-Harald på to såpass ulike elever. En totalt mislykket krøpling, og en ressurssterk elev med alle framtidens porter på vidt gap.

I går hadde Bønna virkelig sett fram til å leke med Ole-Harald i friminuttet. Han hadde tatt med en del vannballonger som hadde fått ligge i fryseren over natta, og skulle overraske Ole-Harald med kjærlig og vennskapelig ballongkrig.

Men Ole-Harald kom ikke ut! I stedet var han inne! Sammen med mutihandicappede Morten! Hvorfor blir ikke Morten tvunget til å komme seg ut i det dere kaller et friskt høstvær? Hvorfor skal ha få gleden av å slappe av inne? Er det kun fordi han sitter lammet i rullestol og får oksygentilførsel? Da må jeg få minne dere om alle de gangene dere har tvunget stakkars Bønna ut, både med gnagsår, sår hals og det som verre er!

Når Morten er så heldig at han får være inne, hvorfor er det nødvendig at han må legge beslag på Ole-Harald? Bønna hadde prøvd å få Ole-Haralds oppmerksomhet ved å kaste en murstein mot vinduet, men alt som skjedde var at Bønna ble bryskt ført inn til rektor!

Ja, vi vet at vi sendte flere brev under assistentlærer Bodils tid der vi argumenterte mot bruken av assistent for Bønna. Men nå som han nærmer seg puberteten, ser vi et sterkt behov for barneveileder Ole-Haralds støtte og samvær. I samtlige friminutt, men også i timene før og etter skoletid.

Mvh Pia

P.S: Kunne du sendt meg Ole-Haralds mobilnummer, så ringer jeg for å høre om han kan passe Bønna et par helger framover? Han skal selvfølgelig få en liten godtgjøring, selv om han antagelig synes det er lønn nok å få være sammen med Bønna.

4 kommentarer:

 1. Velkommen til Ole-Harald, han blir nok en berikelse i Bønnas liv....

  SvarSlett
 2. Godt Bodil fikk gå av med pensjon :-) Håper nervene på barneveilederer Ole-Harald holder riktig lenge...

  SvarSlett
 3. Det skal bli interessant å følge Ole-Harald i hans nye jobb.

  SvarSlett
 4. Jeg får åpne sår innvendig. Tror neppe Bønna tåler å bli oversett på denne måten. Godt det snart er juleferie.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails