mandag 6. oktober 2014

Ikke dverg!


"Nå er jeg ikke en dverg lenger!" utbryter elleveåringen, glad og letta.

"Du har da aldri vært en dverg?", sier jeg.

Jo, det har han. Så absolutt. Og han legger ut om noe han har lest i ei faktabok, om at definisjonen på en dverg er en som er under en og en halv meter.

"Ja, men det gjelder jo ikke barn! Du kan jo ikke si at alle barn er dverger!" fortsetter jeg.

Jo. Sånn er det. Er du lavere enn halvannen meter, er du en dverg. Ergo har han levd i elleve år som dverg.

Definisjoner skal man ikke kimse av. Så nå har vi kun en dverg igjen i familien.
En eks-dverg. Med sin lille dvergsøster.

Er dverghyppigheten høy i din familie?

Før noen blir krakilske og beskylder meg for hets av kortvokste, må jeg få føye til dette:
a) Jeg ville selvfølgelig vært glad i barna mine selv om de hadde vært kortvokste.
b) Jeg vet at ordet dverg ikke bør brukes, men det var nå slik denne historien var. Det sto om dverger i faktaboka.

5 kommentarer:

 1. Jeg tror ikke Snøhvit heller kjente til den definisjonen. 150? Herlighet, da er vi jo en familie av dverger her i huset! Ok, jeg selv er såvidt over dverg, men relativt kortvokst allikevel. Ungene derimot: definitivt dverger. Og Bikkja! Håpløst tilfelle, kanskje 30 cm over havet, Ferdig utvokst. Finnes det en egen definisjon på kortvokst (eller dverg om sønnen vil) for hunder? Kan du spørre sønnen om det?

  Er altså kortvoksthet/dvergisme (en finnepåbegrep, men hva gjør man ikke i et forsøk på å balansere på rett side av begrepsbruken her!) en barnesykdom? Siden noen bokstavelig talt vokser det av seg? Hm.

  SvarSlett
 2. "Ergo er Mor Lille en sten." Kan bli en bra akademiker av den der!

  SvarSlett
 3. Ha ha, barn har sin egen måte å tolke ting på.

  SvarSlett
 4. Dverghyppigheten hos oss er rimelig høy - de vinner klart - 4 vs. 2

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails