mandag 13. oktober 2014

3xfisk

Etter at jeg oppdaga Godfisk med all sin inspirasjon, har jeg kommet til følgende konklusjon:
Du KAN ikke slenge ut av deg "Vi i familien liker ikke fisk, skjønner du, derfor lager vi aldri fisk!"

Har du egentlig sett hvor mange oppskrifter med sjømat som finnes? Det er jo enormt!
Hvis du tenker kjøtt, så ville vel ingen sagt at "Nei, jeg liker ikke lammefrikasse, derfor holder jeg meg unna serranoskinke."  Kjøtt æ´kke bare kjøtt. Akkurat som at sjømat ikke bare er en eneste rett.

Mitt beste tips når det gjelder å prøve ut en ny fiskeoppskrift er som følger:
Les oppskriften godt og handle inn på forhånd!
Når du stopper på Rema rett etter jobb for å handle og du veit at du skal rekke en fotballkamp om en time, er det ikke torskefilet, kokosmelk og red curry du slenger i handlekurven.

Men har du slengt torskefilet, kokosmelk og red curry i handlekurven dagen før, er det bare å dra rett hjem og sette i gang! For det som tar tid med en ny oppskrift, er å lese den. Finne fram det man trenger. Og kutting av grønnsaker. Selve fisketilberedinga tar faktisk ikke så lang tid. Fiskeretter lager jeg kjappere enn de fleste kjøttretter.

Sånn. Der fikk jeg ut et fiskesukk. Og jeg fortsetter med fiskeforkynninga.

Godfisk ønsker jo at barnefamilier skal bli flinkere til å spise norsk sjømat. Hvorfor? Fordi sjømat er sunt! Sjømat er bra for konsentrasjonen, hjelper mot høyt blodtrykk, senker kolesterolet, styrker skjelettet, bedrer immunforsvaret og er positivt for hud og hår. Dette er ikke noe jeg bare lirer ut av meg. Du kan lese mer om fordeler ved å spise sjømat her.

For å motivere familier til å spise mer norsk sjømat, lanserer Godfisk nå et klippekort. Med en liten premie til alle i familien når klippekortet er ferdig utfylt. Dere setter et kryss i klippekortet hver gang dere spiser sjømat til middag. Klarer dere tre sjømatmiddager hver uke i fire uker, fortjener dere en liten premie. Du kan lese mer om Godfisks klippekort her.

Godfisk har utfordra meg og min familie: Klarer dere tre sjømatmiddager i ei vanlig, hektisk uke? Seff! Det gjelder å finne de enkle oppskriftene, så er det bare å kjøre på!
Dette bildet tok fotograf Ann Sissel Holthe da vi var med i en matpakkekampanje. Denne gangen blir det ikke så snasne bilder. Jeg må ta bildene sjæl. Samtidig som jeg lager middag, hjelper til med lekser og hører på masing om å stryke perler. Men jeg tar utfordringa! Helt sikkert på strak arm!
 
Følg oss denne uka og se hva vi klarer! Bli med, du også!
Innlegget er skrevet i samarbeid med Godfisk og Norges Sjømatråd.

6 kommentarer:

 1. Du kan hilse godfisk og si att de må bli like billig som kjøtt om jeg skal spise det så ofte. I gamledager var fisk grisebillig... her blir det koteletter

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, det er ikke alltid at billig er det samme som det beste;) Men fersk fisk er ofte dyrt, ja...

   Slett
 2. Vi spiser fisk nesten annen hver dag, men vi er vel litt utenfor målgruppa.

  SvarSlett
  Svar
  1. Få deg et klippekort du også;) Uansett finner du inspirerende oppskrifter på Godfisk, det er ikke bare enkle hverdagsretter der;)

   Slett
 3. Kan'ke du ta en alvorsprat med mannen min om det med å spise fisk? Han nekter nemlig plent. Snikinnføring av fisk fører til skikkelig dårlig stemning i heimen og ei heller lokking fører frem. Derfor lager vi aldri fellesfiskemiddag. Jeg ordnet meg noe lettvint når jeg gidder i stedet. Og det blir ikke altfor ofte, dessverre. Da blir det gjerne enten sushi eller "fisk i en fei" eller hva det nå heter.

  SvarSlett
 4. Fisk er snaddermat..hender jeg bare trekker fisken og pakker den inn med salat i ei tacolefse når det er travelt :)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails