onsdag 17. september 2014

Trekning, verving og lysten på tur

Når man skal foreta sånne trekninger i en blogg, har man jo en varierende innsats. Har du et par hundre som er med i trekningen, gidder du ikke å klippe ut vakkert formede lapper og så etterpå skrive på 216 forskjellige navn. Med din nydeligste skrift.
 
Jeg plukker ofte bare ut et tilfeldig navn.
 
Men så har jeg hatt en spesiell trekning på gang. Jeg har verva ti nye Forut-faddere, og fikk dermed en tur til et av Foruts samarbeidsland. Siden jeg har fått bli med Forut på studietur tidligere, lovte jeg at jeg skulle gi bort turen min til en av de jeg hadde verva.
 
10 faddere klarte jeg å skaffe. Og jeg har fabulert om trekning. Jeg ville filme den. Da måtte jeg jo planlegge og tenke ut hva jeg skulle si. Lappene måtte se kule og tiltalende ut. Huset burde vært strøkent sånn at jeg trygt kunne filme. Og jeg sjøl burde se snasen ut, med foundation, lange vipper og nylagt hår. Gjerne negler. Og øredobber, kanskje?
 
Men så går tida, og du finner ut at den perfekte filminga aldri kommer til å bli gjennomført. Da er det bare å senke krava, og kjøre på. Det er bedre å gjennomføre noe og få et bra resultat, enn å bruke all tid og energi på å planlegge noe du tror vil bli perfekt. Og så kommer du aldri videre.
 
Til tross for en spontan og hverdagslig filming, synes jeg trekningen ble bra. Jeg ble litt satt ut av han som filmer, og etter hvert broren hans som også stilte seg opp bak mobilkameraet og gjorde sitt beste for å få meg ut av fatning. Men jeg sto på, prata kjapt og effektivt, og fikk trukket en heldig vinner.
 
Det eneste problemet med filmen er at lappene ser helt blanke ut! Men det var de ikke, altså! Litt bittert å gjennomføre en direkte og ekte trekning, og så virker det som om jeg bare finner på noen navn.
 
Navna var ekte, trekningen var ekte, og det sto et ekte navn på den lappen jeg trakk. Filmen kan du se på bloggens Facebook-side.
Vinneren skal reise til Sri Lanka i februar. Og nå synes jeg at den turen plutselig ble så fristende at jeg har veldig lyst til å bli med sjøl. Så hvis du vil bli Forut-fadder (noe du kan gjøre ved å gå inn her, eller ta kontakt med noen på Foruts facebook-side som kan hjelpe deg), husk å skrive at du er verva av meg! Altså Pia.

Hvis du allerede er Forut-fadder og har veldig lyst til å bli med på turen, har du faktisk muligheten! Foruts rause vervepremie er gyldig ut dette året, så klarer du å verve 10 nye faddere, får du automatisk en tur!

"Herregud, det er da umulig å verve tiiii stykker!" sier du nok nå mens du himler med øya og drar tyggisen din så langt ut du bare klarer. Nei da, det er ikke det!

Du trenger ikke å stå utenfor lærerværelset og rope taktfast FORUT!FORUT!FORUT! når kollegaene dine kommer for å kose seg med matpakka si og du trenger ikke å stå med en "BLI FORUT-FADDER!! ellers..."- plakat utafor nærbutikken i helgene. Prøv deg på noe enkelt.

Da jeg skulle prøve å verve, sendte jeg rett og slett en privat melding på Facebook til en del folk som jeg ser på som redelige og engasjerte. Og folk lot seg verve. De skjønner at gjennom å bli Forut-fadder, støtter du en god sak.

Jeg synes først det var litt ekkelt å "prakke" Forut på folk, men jeg ber jo ikke akkurat om ei nyre eller nedbetaling av huslånet vårt.

Til deg som blir spurt om å bli Forut-fadder, så er det lov å overse det eller å si nei. Man kan ikke støtte alt. Det er faktisk helt greit. Støtter du Redd Barna, Care, Leger uten Grenser, sånne som maler julekort med både munn og fot, Kreftforeningen OG har fjernadoptert en funksjonshemmet hamster i Bolivia, har du kanskje gjort ditt.

Men hvis du IKKE har noe særlig du støtter, ELLER hvis du føler at "Ja, skitt au, vi makter et par hundre i måneden, selv om vi også støtter Amnesty", så er jo det flott.

Det er ikke mye man gjør, men man får liksom litt bedre samvittighet ved at man er med og sørger for at noen jenter på Sri Lanka får trygge toaletter på skolen sånn at de slipper å engste seg for å bli voldtatt når de går på do, eller når man bidrar sånn at unger som vokser opp på gata faktisk får gå på skole slik at de kan få ei bedre framtid.

Det gir i hvert fall meg bedre samvittighet å være Forut-fadder.

2 kommentarer:

  1. Jeg filmen og trekking var flott. Jeg gleder meg til at Elisabeth skal skrive fra turen.

    SvarSlett
    Svar
    1. jeg synes at filmen og trekkingen var flott.

      Slett

Related Posts with Thumbnails