søndag 14. september 2014

Barneekteskap

Det ble ville tilstander da Plan tidligere i dag lanserte sin fiktive blogg om Thea på tolv som snart skal gifte seg med en mann på 37.
"Æsj, det her er helt sykt", "Jeg kontakter politiet!", "Barnevernet må inn i bildet!" og "Håper dette er en dårlig spøk" var gjengangere i kommentarfeltet.

Heldigvis og selvfølgelig er Theas bryllupsblogg ikke en ekte blogg. Men problemstillingen er dessverre ekte. Hver eneste dag giftes 39 000 jenter bort. Hver dag!
Fattige foreldre kan tro at det å gifte bort jenta mens hun fortsatt er et barn, vil beskytte jenta. Men barneekteskap beskytter ikke. Unge jenter er verken fysisk modne nok og er heller ikke psykisk klare til å bli hustruer og mødre.

Jenter som føder før de er 15 år har fem ganger større sjanse til å dø under fødselen enn kvinner som er i tjueåra, viser studier. Hvis en mor er under 18 år, har barnet hennes 60 % større sjanse for å dø i løpet av det første leveåret enn barnet til en mor eldre enn 19 år.


Det ER helt sykt at en tolvåring giftes bort til en voksen mann. Men i mange land skjer
dette. Gjennom Plans kampanje #stoppbryllupet får kanskje flere mennesker opp øynene for at vi må bidra mer for å bekjempe denne praksisen internasjonalt.

Barn skal ikke giftes bort, uansett hvor i verden de bor.

Kilder: Unicef
Plan
Too Young to wed

3 kommentarer:

  1. Veldig viktig budskap! Håper mange flere nå får øynene opp! Bra gjort av Plan!

    SvarSlett
  2. Det er bra at VI kan våkne opp av dvalen slike reklamestunt!!

    SvarSlett
  3. Veldig bra stunt av Plan, vi trenger virkelig å få andres virkelighet puttet inn i vår for at vi virkelig skal forstå hva det handler om. Det er så altfor lett å sovne ved at det ikke gjelder oss.

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails