søndag 3. august 2014

Er du klar for barnehagestart?

Jepp, da er vi i gang igjen. Med en gang juli bikket over i august. Et nytt skoleår. Og et nytt barnehageår. Nå har jeg straks to gutter på ungdomsskolen, og der trenger jeg ikke å stresse så mye med parkdresser, vanntette votter eller ekstra skiftetøy. De kler seg som de vil, sommer som vinter.

Mens i barnehagen er det annerledes. Der trengs det klær. Uteklær, inneklær, klær til våte dager, klær til varme dager og klær til kalde dager. Klær som er slitesterke. Og klær som er komfortable å ha på seg. Trange jeans på en treåring eller sandaler med litt hæler er liksom ikke det ultimate i barnehagen. (Ikke ellers heller, spør du meg...)

Akkurat nå som det er rimelig varmt, er det lett å kle på ungene. En shorts og ei t-skjorte holder. Helt til det begynner å regne... Ha med ekstra tøy i barnehagen! Regntøy og gummistøvler er et must. Fleecejakke og fleecebukse er komfortabelt å ha på seg, og det varmer. Ekstra undertøy er alltid lurt å ha liggende (truser, strømpebukser, sokker). Om ikke lenge er ullundertøy eller superundertøy noe ungene må ha på seg.

Jeg legger ved denne lista fra Polarn O. Pyret med tips over hva et barnehagebarn kan trenge. Lista kan jeg fint bruke som sjekkliste når fireåringen skal tilbake i barnehagen. I tillegg til det som står på lista, sender jeg også med badebukse. På varme dager setter de på sprederen i barnehagen vår, og ungene fryder seg når de løper gjennom. Hals, derimot, dropper jeg. Jeg har liksom aldri vært en sånn hals-person.

Er det noe mer du ville ha skrevet på ei sånn klær-til-barnehagestart-liste?

Dette innlegget er skrevet i samarbeid med Polarn O. Pyret.

4 kommentarer:

 1. Vi har hatt noen hals-mødre, og fedre i vår bhg. Snakker høyhalset eller buff på sommeren. Da er det bedre å ikke være hals-person altså :D På en sånn liste ville jeg ha presisert at jeg ikke ville hatt noen pagg med fast hette. Det er unødvendig, klumpete under dress/jakke og utgjør en viss kvelningsrisiko. Ellers enig i at trange dongeribukser er "rolpete", som vi sier her.

  SvarSlett
 2. oh jah det er litt å samle sammen når barnehagen er igang igjen :) God sensommer til deg forresten! Så fint å være tilbake her inne!

  SvarSlett
 3. he, he ser de små trippe rundt i høye heler opp klatrestativ eller fjellskråninger ...
  Jeg er ingen halsperson, men gutten min liker det godt. SÅ har har vi buff og hjemmestrikkede halser sor alt det er verdt, da selvfølgelig midt på vinteren. Enda er det helst badebukse som gjelder, men jeg får lirket på en shorts og en tskjorte når vi ikke er på hjemmebane.

  Men, du egentlig så legger jeg igjen en kommentar fordi jeg får beskjed om å logge meg på foreldremanualen for å få lov til å forbli på siden din. Har du begynt med selektiv utplukking?
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg får også opp den irriterende greia - vet ikke hvorfor, jeg bare klikker den bort. Må jo være noe virusgreier, er det bare her i min blogg det dukker opp?

   Slett

Related Posts with Thumbnails