fredag 6. juni 2014

Fisk på grillen?

Når det er varmt og fint vær, er vi ivrige med grillen. Det blir jo mye kjøtt, da. Pølser. Og man går litt i metning. Så hva med å grille fisk?
 
Utfordringa blir å finne en oppskrift på noe som ser godt ut. Og som ikke er vanskelig. Igjen er oppskriftene hos Godfisk en inspirasjon. Jeg fant to oppskrifter jeg ville prøve ut. Først sleit jeg veldig med å velge hvilken av dem jeg ville prøve. Så fant jeg ut at siden det er grilling, kan man jo slå til med begge!
 
 
Noen kommentarer før vi kjører den fantastiske bildeserien: Grunnen til at jeg velger så mange oppskrifter med laks, er fordi laks er lett å få tak i. De aller fleste butikker selger sånne pakker med laksefileter.
 
Vi gjorde noen modereringer med det karibiske krydderet. Vi droppa timian og muskatnøtt, tok mye mer sprøstekt løk enn det som sto i oppskriften, OG vi blanda inn fersk, finhakka chili. Så da vet jeg ikke om det kvalifiserer til å bli kalt karibisk krydder? Uansett så funka det.
     
Her startet jeg med å være fryktelig kreativ og prøvde å ta morsomme bilder. Jeg lagde guacamole av avocado, chili, lime, salt og tacopulver, og den ble kjempegod.
Her tok jeg et ganske estetisk vakkert bilde av fisken før den skulle legges på grillen. Laks med karibisk krydder til venstre, og laksestrimler til høyre. Alt vakkert dandert på fat.
Laksefileter på grillen. Og her må jeg komme med nok et fiskegrilltips; bruk sånn grillfolie eller lignende som du kan legge fisken på. Fisk smuldrer liksom litt opp. Det opplevde jeg da jeg skulle ta fiskefiletene av grillen. (De ble liksom ikke så vakre da de var ferdiggrilla, for å si det sånn. De tok seg penere ut før og under grilling)
Her ser du guacamole, laksestrimler, agurk og paprika før det wrappes. Eller rulles. Eller pakkes.  

Mens den karibiske laksen falt i smak hos mannen i huset, synes ungene at wrap-en smakte sykt godt. Så sykt godt at vi skal lage det en gang til. Nå i helga. Og jeg mistenker at den laksewrapen kommer på bordet vårt etter grillsesongen også, for laksen kan jo like så godt stekes.
 
Har du prøvd å grille fisk?
                                           
//Ja, da, dette innlegget er også skrevet i samarbeid med Godfisk//

12 kommentarer:

 1. Vi har grillet masse fisk, selv om vi ikke er så flinke som vi skulle ønske. Ingenting er som nyfisket ørret på grillen (i folie med litt hvitløk, smør, salt og pepper for eksempel). Eller hva med breiflabb eller steinbit - de kan med fordel marineres littegrann før de slenges på grillen. Torske- eller laksepakker er også deilig - fiskebiter med litt smør, grønnsaker i strimler eller små biter, i folie rett på glørne (så har man plass til annet på grillristen).

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvordan marinerer du breiflabb og steinbit? Jeg skjønner at jeg må prøve å avansere;)

   Slett
  2. Hakket chili, hvitløk, olje og sitronsaft for eksempel - det er kjempegodt! Ja, og så må du ikke marinere lenge, ti minutter er sikkert nok, så ikke fisken blir "kokt" av marinaden

   Slett
 2. Ikke ofte, men av og til griller vi fisk. Det krever mer forberedelser. Den enkle utgaven er å grille fiskekarbonader - sunn hurtigmat!

  SvarSlett
  Svar
  1. Men kun å slenge på sånne ferdige laksefileter burde jo ikke kreve mer forberedelse enn for eksempel pølser. Men så er det tilbehøret, da....

   Slett
  2. Fisk er sånn sitte-pent-mat. Vi er ikke så gode på å sitte pent i min familie. Vi liker å gå rundt og spise maten, skjønner? Da funker fiskekaker supert!

   Slett
 3. Dårlig gjort å friste når jeg sitter her knallsulten! ;)
  Kunne godt prøvd meg på slike fiskewraps. Barna hadde sikkert hivd innpå de også :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Den fiskewrapen smakte veldig godt! Jeg frykta på forhånd at det skulle bli en slags taco-variant, men det ble det jo ikke.

   Slett
 4. Jeg elsker grillet laks, bakt potet og gjerne en god salat som tilbehør. Dessverre blir det altfor få fiskemiddager.

  Cecilie

  SvarSlett
 5. Sist helg grillet vi makrell. Den er såpass fast i fisken at jeg la den rett på uten folie under og det fungerer greit. Ren fisk med salt og pepper. Og en salat til. Nydelig. Men det fordrer at du liker makrell da. :)

  SvarSlett
 6. Jeg velger laks på grillen så ofte jeg kan. Blir lei av alt kjøttet i løpet av grillsesongen.

  SvarSlett
 7. Eller du kan bare pakke inn makrell i folie og grille det.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails