fredag 9. mai 2014

Tips til konfirmasjonen

Jeg skal gi meg med disse konfirmasjonsgreiene nå, altså.

Men tenkte at siden jeg nå har vært gjennom en konfirmasjon, kunne jeg komme med noen tips. Som jeg synes er ålreite. Det vil ikke si at du synes det. Kanskje har du andre tips eller andre erfaringer.

I tilfeldig rekkefølge nevner jeg:

1.Planlegg på forhånd. Hva skal gjøres? Og når? Skriv lister, kryss av.
2. Ha noen til å hjelpe deg på kjøkkenet!
3. Lytt til konfirmanten. Jeg føler at særlig vi mødre kan ta litt av med planlegging og dilldall. Men det er jo egentlig ikke vår fest, det er festen til en på femten. Så la konfirmanten komme med innspill.
4. Vi hadde popcorn på kakebordet. Veldig populært når det var mange barn til stede.
5. Forvent at konfirmanten skal si noen ord. Greit, det er ikke alle som er de store talere. Men et lite takk eller et stort velkommen kan alle klare å si.
6. Laaange bildeserier der vi får se alt av konfirmanten fra fødsel til dags dato kan faktisk bli veldig kjedelig. Sånne bildeserier er nok mest stas for mor. Greit nok med bilder, men gjør det kort og greit.
7. Ikke fokuser så mye på gaver og penger. Det er ikke derfor man konfirmerer seg.
8. Ikke lag talene for lange, for klissete, for kjedelige eller for kleine.
Å ta utgangspunkt i et sitat eller ordtak kan være en fin innfallsvinkel i en konfirmasjonstale. Dette bildet med kloke ord fra Mark Twain fikk vår sønn.
 
9. Vi hadde quiz! Veldig vellykka! En fin overgang mellom mat og kaker. Alle gjestene ble delt inn i lag, de fikk spørsmål med ulike svaralternativer, og så kom jeg med svarene. Det ble en fin måte å mimre over konfirmantens liv.
10. Ta bilder. Benytt sjansen til å få tatt et familiebilde, for eksempel. (Noe vi ikke rakk/tenkte på...)

Har du noen tips til konfirmasjonen?

3 kommentarer:

  1. Enig med Åshild - veldig gode råd! :o) Vi vurderte quiz, men siden guttungen her er i overkant opptatt av geografi og spesielt hovedsteder gjorde vi en annen vri. Pappan skrev ned alle verdens land (!) på hver sin lapp og la i en hatt og gjestene trakk en lapp hver og poden måtte si hovedstaden i landet. Om han klarte 50 riktige skulle han få kake. ;o) Han fikk kake. :o)

    SvarSlett
  2. Gode råd Pia, jeg har vært gjennom konfirmasjon en gang før og sitter igjen med samme tankene - noe vi dro nytte av denne gangen. Det viktigste; lytt til konfirmanten - det er deres dag.
    Synes det har vært fint å lese konfirmasjonsinnleggene dine så for meg må du gjerne fortsette;)

    SvarSlett

Related Posts with Thumbnails