lørdag 31. mai 2014

Abra Havn!

Vi har vært en svipptur innom Abra Havn, og jeg får lyst til å skrive om dette eventyrstedet på en måte som får mange til å tro at dette er et reinspikka annonseinnlegg. Men vi dro dit av egen, fri vilje, og jeg vil skryte vilt av egen fri vilje.
Jeg vil faktisk komme med en oppfordring. Har du barn fra treårsalderen og godt opp i barneskolealder, så burde dere unne dere et opphold i Abra Havn. Har du barn med stor piratinteresse, MÅ dere jo bare ta turen!
Vi hadde med oss egen mat, men til frokost unnet vi oss en sjørøverproviant. I en julaftenlignende begeistring dro ungene ut maten fra sjørøverposene "Kaviar!! Og ost!!! Åh!! LEVERPOSTEI!!"
Når Den Sorte Dame kommer seilende inn klokka åtte om morran for fulle seil og full musikk, blir jeg helt gira, og jeg begynner nesten å grine når jeg ser Langemann. Den ekte, opprinnelige Langemannen, som må ha holdt på i flere tiår? Jeg får rockefot og får lyst til å synge med i refrenget "Langemann lurer alle...som en ulv i fåreklær... det gjelder å rappe penger og gull...før de skjønner hvor slu jeg er" og så kommer den "Læ læ læ læ læ læ læ læ læ" (eller er det næ næ næ næ næ næ næ næ næ?) og da vil jeg i hvertfall synge med, men merker at få av foreldrene rundt meg beveger munnen, så jeg synger litt sånn inni meg.
Ha ha, sønnen min har skjønt poenget med gode hashtags. Møtet med Langemann ble nok en Lifetime experience, ja.
Sjørøverbyen er så gjennomført at jeg går og tenker at jeg er et helt annet sted enn i trauste Norge. Jeg tittet opp mot Langemanns leilighet med den store terrassen som ligger rett ved sjøen, og sukket henført til min mann "Åh, kanskje du og jeg skulle unne oss ei helg i akkurat den leiligheten?". Han så på meg med et blikk som viste at jeg nok en gang hadde kommet med en helt idiotisk ide. Og jeg ser det i ettertid - akkurat hit reiser du vel kanskje ikke hvis du vil ha barnefri.
Vi bodde i Skalkens leilighet. En passe ekkel leilighet med et stort bad. De beste leilighetene må være de rett ved vannet der du får Den Sorte Dame seilende rett forbi, som for eksempel leiligheten til Ravn. Eller Bella og Gusto?

Har du vært i Abra Havn? I hvilken leilighet bodde du? Ikke sant at det er veldig fint der?

12 kommentarer:

 1. Det her hadde nok matchet vår lille pode, så det er nok ikke umulig at vi trår i Sjørøvernes verden og deres fotspor ved en annen anledning :) kos dere :)

  SvarSlett
 2. Tror vi må dra en tur dit etterhvert. Var der for tre år siden, men da fantes ikke Abra Havn ennå.

  SvarSlett
 3. Abra Havn er fantastisk! Til og med vi som bor ved Kristiansand må overnatte der ;-)
  Og dyreparken er ikke verst den heller. Nå med GEPARDER!

  Kristin S

  SvarSlett
 4. Det ser jo helt fantastisk ut, og vi var inne og kikket på det nylig. Nordlendingen steilet imidlertid litt da han så prisen i høysesongen... Jeg får prøve å bearbeide han:-)
  Og, takk, det går bare bra med katten. Hun har vokst seg om ikke stor, så større:-)

  Øystein var forresten superfin i bunaden!! Vel overstått konfirmasjon!

  SvarSlett
 5. Det virker som et fantastisk og morsomt sted å være. Hvis jeg hadde vært sånn cirka 35 år yngre enn jeg er nå, ville jeg mast på familien min om å få reise til Abra Havn. Dessverre fantes det ikke da jeg befant meg i den aktuelle målgruppen. Jeg har heller ikke barn som jeg kan ta med dit. Forresten husker jeg at du hadde et blogginnlegg om Abra Havn for en tid tilbake også, men en vellykket tur skader jo ikke å ta om igjen. Kos dere videre! :-)

  Cecilie

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, vi var der for 2 år siden, da det akkurat hadde åpnet! Har drømt om å reise tilbake siden:)

   Slett
 6. Jeg skjønner hva du mener :) I og med at vi bor såpass nærme Dyreparken, pleier vi ikke å overnatte der. Men - å vandre rundt synes jeg er helt fantastisk. Det er virkelig en eventyrverden for små (og store :)

  SvarSlett
 7. Jepp, vi var der i fjor. Jenten vår som da var 3 var ekstatisk 4 dager til endes. Det var så gjennomført. Flotte leiligheter, god mat, flinke og engasjerte skuespillere. Vi koste oss både voksne og barn. Vi hadde 3 overnattinger slik at vi fikk en hel dag dedikert til sjørøveri og en dag i dyrehagen og badeland. Gjør det gjerne igjen!

  SvarSlett
 8. Og du tar faktisk gode bilder :-)

  SvarSlett
 9. Vi var der fra tirsdag til torsdag forrige uke og bodde hos Ravn. 2. etasje og full utsikt til innseilingen. Var helt fantastisk for ungene. Og vi slo til med frokost med piratene på torsdagsmorgen. Midt i blinken både for 5-åringen, 8 åringen og 10 åringen ;-)

  SvarSlett
 10. Vi bodde hos John Benløs med tre barn på to, fire og seks. Liten og veldig gjennomført leilighet med ett soverom (dobbelseng, køyeseng og hengekøye! Minstemann lå i reiseseng), bad og oppholdsrom m/ kjøkkenkrok. Balkongen hadde super utsikt mot vannet og vi hadde den store lekeplassen rett utenfor døra. Bodde der to dager 1. mai-helga og kan anbefale å reise utenfor høysesongen. Litt billigere, og mindre folk. Det koster jo en del, men jeg synes faktisk det var verdt det med god margin. Det er så mye show, sang og opplevelser for ungene inkludert, og hele landsbyen er så utrolig gjennomført laget. Jeg sto med tårer i øynene og sang med, syntes det var HELT fantastisk og håper vi kan reise tilbake dit en gang.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails