onsdag 9. april 2014

Øyensbrynstrøbbel?

Når noen uttaler seg om et emne, er det visse personer du har mer tiltro til enn andre. De som både har teorien og praksisen i orden, har liksom litt mer tyngde enn de som kun har småtterier å vise til. En ung mor med en baby på et par måneder er liksom ikke den jeg ville lytta mest til når det gjelder barneoppdragelse, akkurat som jeg ikke ville ha lytta til meg sjøl hvis jeg nå skulle komme med  tips om hvordan legge opp gardiner eller hvordan pynte kaker.

Altså, alle har rett til å ytre seg. Men det er ikke alle man gidder å ta like mye på alvor som andre.

Nå skal jeg våge meg inn på et emne der jeg kanskje egentlig helst burde holde kjeft. Det blir som å kaste stein i glasshus eller som en person med vertikale utfordringer prøve seg på et landslag i basket. Men jeg hopper i det.

Temaet er øyenbryn. Jepp. Jeg vet at mange vil tenke at "Herreguud, hun derre kjerringa med de sykt ustelte bryna burde bare hold kjeften sin!". Og kanskje burde jeg det. Men etter å ha sett en del flere merkelige øyenbryn enn jeg burde, må jeg bare undre meg. Hvorfor tegner dere opp øyenbryn sånn som dere gjør?

Det er spesielt to kategorier jeg har lagt merke til:

1) De som napper/barberer/gudveithvadegjørmed øyenbryna. Og så tegner de en syltynn bue langt over der de opprinnelige bryna var. Hvorfor?! Hvorfor den plasseringa rett under hodehårsfestet? Og hvorfor så tynn strek? (Jeg beklager på forhånd hvis det er cellegift eller sånn alopecia areata som er grunnen til at bryna dine er borte - det er ikke meninga å være ufin. But still - hvorfor tegne opp nye sånn merkelig?)
Det er bare å google eyebrows fail, så dukker det opp det ene snasne bildet etter det andre. Men jeg kvier meg for å plukke ut noen for å latterliggjøre akkurat dem. Derfor fikk en random kvinne i førtiåra være modell.
 
2) Og så er det de som for så vidt beholder den riktige øyenbrynsplasseringa, men tegner opp sykt tykke, rare bryn. Veldig rette linjer. Veldig, VELDIG definerte bryn. Ser du personen, er det bryna du ser, lissom. Alt annet blir uvesentlig. Dette forstår jeg heller ikke. Er det kult? Et slags statement?

Igjen - jeg har intet imot velpleide bryn - napp og stell og voks og farg så mye dere vil. Og le inni dere av mine rufsete, tofargede bryn. Men dette måtte bare ut. Og jeg lurer på om det er flere som har gjort seg de samme tankene?

10 kommentarer:

 1. LOL! JA!
  særlig med de tjukke bryna!
  Dette følger jeg med stor interesse!

  SvarSlett
 2. Haha, de samme tankene har vi:) Noen tatoverer til og med tynne streker like under hårfestet......

  SvarSlett
 3. Haha, de samme tankene har vi:) Noen tatoverer til og med tynne streker like under hårfestet......

  SvarSlett
 4. Hehe... hver sin smak ;) Men Nei eg skjønner det ikkje eg heller. Eg har gått så langt at eg har farget øyenbrynene. Men det er kun fordi eg har rødt hår, og øyenbrynene er fargeløse (les usynlige) :( Men plassering og form har eg helst naturlig ;)

  SvarSlett
 5. Gjort meg de samme tankene ja hehe :D Virker som at noen blir blind på begge auga, om jeg kan si det slik...

  SvarSlett
 6. Å søke på "funny eyebrows" i google bildesøk er kilde til mye morsomt! *hahaha* Tror jeg har fått nappet mine 3 ganger i løpet av 45 år, noen vil sikkert synes de er både ustelte og rare, men de er helt normale altså og de passer fint til ansiktet mitt. :o) Det hender jeg kan nappe ut ett hår om jeg ser det er ett som har forvillet seg for langt ned på øyelokket, men det er jo dritvondt!

  SvarSlett
 7. Jeg har ofte lurt på det samme.

  SvarSlett
 8. Øyenbrynene er jo med på å markere ansiktstrekkene, så jeg studerer ofte brynene til de med markerte eller rare bryn. Spennende å legge merke til faktisk:-) Ønsker deg en riktig god påske!

  SvarSlett
 9. Har også latt meg fasinere over hva enkelte velger å bruke av effekter for å ramme inn ansiktet. Noen ser ut som om de er konstant overrasket (bryn midt i panna), andre har knapt strek i det hele tatt. Noen har tegnet med den bredeste tusjen de fant (og linjal?).

  Mine holdes moderat i sjakk med en pinsett innimellom (ellers hadde vi hatt på grensen til ett sammenhengende bryn, med svært viltvoksende tendenser), og har vel farget de to ganger i mitt liv (nå er jeg heldig - de er mørke i utgangspunktet).

  Kanskje det hele er noe å bryne seg på?

  *host*

  SvarSlett
 10. Det har jeg også lurt på for jeg har tenkt at selv de mest bustete og sammenvokste øyenbryn, gjerne sorte ser bedre ut enn de tynne strekene tegnet med kajal...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails