søndag 27. april 2014

Mine svar

Jada!

Det gikk som jeg frykta. Spørsmålene rant ikke akkurat inn. Men jeg lovte jeg skulle svare på spørsmål. So here we go:

1) Eventyrelin kom med dette: Jeg lurer på om du lar være å publisere tanker, meninger o.l fordi du er redd for hvordan det vil bli mottatt/hva andre vil tenke om deg/mener du har for lite kunnskap om temaet? Bekymrer du deg for hva folk du kjenner, som betyr noe for deg, tenker om det du skriver? Ikke type ligge våken i senga og vrir seg, men litt sånn "tro hva de eeegentlig mener"?
 • Har jeg for lite kunnskap om emnet, unngår jeg ofte å skrive om det. Jeg mener selv at jeg har litt å komme med når det for eksempel gjelder barn (både fordi jeg er utdanna pedagog, har jobba med barn og har fire barn selv som er oppegående og flotte). Så når det gjelder barneoppdragelse tør jeg å komme med noen meninger. Mens andre emner jeg ikke har spesielt peil på, styrer jeg unna. Jeg bekymrer meg faktisk ikke for hva folk jeg kjenner tenker om det jeg skriver. De kjenner meg jo. Det er verre med de jeg ikke kjenner. Sånn som da jeg skrev om konfirmasjon i dette innlegget, tenkte jeg litt "Huff, håper ikke de som har kirke-konfirmanter nå vil hate meg". For jeg liker innimellom å sparke litt. Men jeg synes ikke jeg gjør det mye. Jeg vet at man fort kan bli oppfatta som frekk eller besserwisser eller irriterende gjennom måten man ordlegger seg på. Derfor prøver jeg å moderere meg - det er mange ganger jeg gjerne skulle tatt skikkelig i, men så tenker jeg at "Dette blir krenkende. Eller provoserende. Eller sårende." 

2) Så fikk jeg en haug med spørsmål av min venn i nøden, nemlig Elisabeth. Hun så at dette med min såkalte spørsmålsrunde var på grensen til det pinlige, og ville redde meg med disse spørsmålene:

Kunne du tenkt deg å spasere med en sebra i bånd?
 • Tjaaa....Jeg har liksom ikke tenkt så mye på akkurat det. Sebraer er vel ville dyr, så jeg vet ikke om jeg ville hatt noen glede av å traske rundt med en av dem i bånd.

Om du var en sjokolade, hvilken ville du vært?
 • Hmm.....Jeg liker Stratos best. Så da kunne jeg vel vært en Stratos. Den er jo luftig. Og god.

Hvem synes du er penest av Selena Gomez og Miley Cyrus?
 • Også noe jeg aldri har tenkt over. Jeg får si Selena.

Hva er ditt yndlingspålegg?
 • Endelig noe jeg lett kan svare på: Brunost!

Barberer du deg under armene?
 • Jepp! Men om vinteren er jeg ikke så hyppig framme med høvelen.

Hva er ditt forhold til alpeluer?
 • Mitt forhold til alpeluer er vel som mitt forhold til selbuvotter eller rafting i Sjoa. Det er liksom ikke noe forhold. Ikke at det er noe hat. Det er bare...ingenting?

Hva er det teiteste spørsmålet du har fått?
 • Det aner jeg ikke. Man hører mye teit gjennom et langt liv.

 
3) Så til slutt en kommentar jeg fikk inne på bloggens facebookside. Det var ikke et spørsmål, men jeg har lyst til å svare på det allikevel:

Synes det er synd at du tror at de som velger kristelig konfirmasjon ikke har tenkt igjennom valget sitt.
 • Jeg tror ikke at de som velger kristelig konfirmasjon ikke har tenkt gjennom valget sitt. Men jeg har et inntrykk av at mange som velger konfirmasjon i kirka gjør det kun fordi det er en tradisjon, fordi foreldre/besteforeldre forventer det, eller enda verre, fordi da får de mest penger. Det synes ikke jeg er en god grunn til å velge kirkelig konfirmasjon. Men kanskje er mitt inntrykk helt feil? Jeg synes det er viktig å tenke gjennom valgene man gjør. Og stå for de valgene. Det står respekt av de ungdommene som gjør det. Da mener jeg selvfølgelig både de som velger å bekrefte dåpsløftet, og de som velger å ikke gjøre det. Å tenke gjennom hva man gjør, gjelder jo for det meste her i livet. Ikke bare dilt etter alle andre! Gjør det som føles rett og riktig for deg! Til slutt er det viktig å få fram at alle skal respekteres for de valgene man gjør.
Art print, famous song, lyrics quote, room decor, inspiring text, motivational wall art poster, go your own way, light green, orange
Bilde fra HoneyBoo
 
Ser man det! Jeg fikk ikke så mange spørsmål, men de som kom, fikk meg til å reflektere og tenke og skrive. Så bra! Takk!
 
God natt!

9 kommentarer:

 1. Dette har jeg gått helt glipp av ellers ville du fått spørsmål fra meg! har lest altfor få blogger i det siste innser jeg.. Fillern!!

  SvarSlett
 2. Godt svart. Lurer på om ikke det teiteste spørsmålet du har fått noen gang finnes blandt disse. :-).

  SvarSlett
 3. Hei Pia, jeg er en voksen tenåringsmamma som har lest bloggen din i flere år. Jeg elsker måten du beskriver komiske situasjoner i hverdagen på. Det at du ufarliggjør og "snobber" ned foreldrerollen liker jeg også godt. Det er bare en ting jeg misliker og det er sparkene dine mot Fotballfrue. Det nærmer seg etter min mening hets og mobbing, og siden du har ungdommer selv og vil "veilede de inn i den digitale verdenen" bør du rett og slett holde deg for god for ironi og sleivspark som tar enkeltpersoner. Jeg er fullstendig klar over at Fotballfrue må tåle kommentarer og meninger siden hun lever av oppmerksomhet rundt bloggen sin(som jeg ikke er leser av), likevel skuffer det meg at du ironiserer over henne.

  SvarSlett
  Svar
  1. Heisan Lene! Takk for kommentar! Jeg er enig i at hets og mobbing er en uting. Jeg har skrevet et innlegg om Fotballfrue tidligere. Jeg pleier ikke å skrive om eller trekke fram enkeltpersoner, men i det tilfellet gjorde jeg det. Jeg vet at noen syntes det innlegget var unødvendig av meg å skrive. Jeg mener jeg var "innafor" - jeg hadde ikke som hensikt hverken å hetse eller ta Fotballfrue - jeg skrev om hvordan man framstilte seg sjøl i en blogg, og at man selv kan styre hvordan man vil framstilles. Innlegget jeg sikter til, er dette: http://www.piasverden.com/2013/09/lets-talk-about-fotballfrue.html Sjøl synes jeg ikke at jeg var så krass, men fordi jeg så at andre synes jeg hadde gått for langt, lærte jeg at "Hmm, selv om jeg ikke mener dette er mobbing, så er det andre som synes det. Ok, jeg skriver ikke flere slike innlegg der jeg skriver om en spesifikk person"
   I ettertid har jeg nevnt Fotballfrue ved to anledninger; to fiskeinnlegg (http://www.piasverden.com/2014/01/sushi-bursdag-og-enorm-pavirkningskraft.html og http://www.piasverden.com/2014/04/nye-sprsmal-nye-svar.html) I disse innleggene er jeg ikke ironisk! Jeg mener oppriktig at Fotballfrue har delikate fiskeinnlegg! Det er heller meg sjøl jeg prøver å disse - jeg har absolutt ikke Fotballfrues evner til å lage delikate oppskriftsinnlegg.
   Dette er de innlegga jeg kommer på der jeg har nevnt Fotballfrue. At jeg ellers ironiserer over lykke, beauty, hvite hjem, perfekte barn, love, happiness - det er jo sånn jeg skriver. I sånne innlegg har jeg ingen spesielle i tankene mine. Jeg har skrevet om det flere ganger før - at jeg er redd at noen skal føle seg truffet. For det vil det alltid være. Jeg har bloggvenner med "hvite, lykkelige" blogger, men jeg mener aldri å henge ut en spesiell person.
   Verdens lengste kommentar, dette her...;)

   Slett
  2. Hei og takk for svar. Helt enig med deg. Du har IKKE for vane å "ta" folk her. Jeg digger forøvrig ironiseringen din, den er herlig og raus og ufarliggjør perfekthets-tyranniet vi og ungdommene våre lever under. Gleder meg til fortsettelsen her inne :-)

   Slett
  3. Igjen - nå er jeg ikke ironisk: Takk til deg, Lene, som klarte å komme med en kritisk kommentar, lot meg svare uten at jeg prøvde å legge meg flat, og så avslutter du med en hyggelig og rosende kommentar. Respect! Til deg!! (Hadde jeg klart hjerte skulle du fått det;)

   Slett
 4. Når jeg først er i gang med å kommentere; å velge kirkelig konfirmasjon av respekt for sine besteforeldre er vel ingen dårlig ide. Det er veldig naivt å tro at de som velger borgerlig konfirmasjon velger det kun av egen frie vilje, mens de som velger å konfirmere seg i kirken gjør det som følge av et ønske om å tekkes familien eller mest mulig penger. Familien påvirker bevisst eller ubevisst ungdommen sin uansett hva de velger.

  SvarSlett
  Svar
  1. Enig i at foreldre/familie har stor påvirkningskraft. Men jeg synes det blir feil å velge å bekrefte et dåpsløfte/styrke en tro bare fordi man tar hensyn til besteforeldre. Det er jo ungdommen selv som må ha et ønske om å bekrefte dåpen.

   Slett
 5. Hei Piapia.
  Må bare teste om jeg er en del av det gode selskap ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails