søndag 13. april 2014

Fisk til påske?

"Nå snakker vi!" sa mannen begeistret. Grunnen til denne begeistringa var at jeg fikk et nytt Godfisk-oppdrag. Kunne jeg skrive noe om påskefisk?

Seff! Jeg kan skrive om hva som helst, tenkte jeg kjekt. Men jeg ante ikke hva slags fisk man burde slå til med i påska.

Etter litt grundig research, fant jeg ut at påskefisk er sild. Og bacalao. Typiske påskefiskretter.

Mannen min elsker sånn tomatsild og sursild og andre voksne silderetter som man spiser i jula. Påskesild har vi aldri prøvd. Jeg var inne på tanken å prøve meg på appelsinsild. Jeg så for meg at jeg skulle lage et innlegg der jeg presenterte ingrediensene sånn delikat. Med den tykke silda som skinte der den lå lystig (og død) på kritthvit bakgrunn, og appelsinene lyste i kapp med sola. Og så skulle jeg skaffe sånne flotte krukker som jeg skulle fylle med den herligste appelsinsild, og så skulle jeg gi bort lekre påskegaver. Nå er jeg faktisk seriøs, altså. Det HADDE vært kult å få til en sånn silderett. Da hadde jeg følt meg skikkelig voksen.

Men vi valgte heller å trå til med bacalao. Det er mer bænkers i en storfamilie.
Her har jeg dandert det du trenger for å lage bacalao: klippfisk, poteter, løk, hvitløk, paprika, hermetiske tomater, tomatpure, chili. Og oliven.

Da vi hadde navnefest for en av gutta våre, tro vi til med bacalao. Det er en ypperlig rett å lage i stand til stort lag. Bacalao er festmat, samtidig som det er veldig enkelt å lage. Kutt opp, sleng alt i ei gryte, kok. Og server.

Vi fulgte denne enkle oppskriften. Men nå har jeg fått lyst til å prøve litt mer utradisjonelle bacalao-varianter som denne ovnsbakte bacalaoen med bacon. Eller denne bacalaoen med pasta.

Hva slags fisk har du lyst å prøve deg på nå i påska?

//Innlegget er skrevet i samarbeid med Godfisk//

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails