tirsdag 18. mars 2014

En svinaktig flott kompliment

"Mamma, du ligner litt på porkchop!" sier tiåringen ganske blidt.
Og jeg tenker "okei?"

"Porkchop fra Minecraft, vet du!"

"Å, ja!" sier jeg og lurer på hvem denne Porkchop kan være. Er det en mann? En kvinne? Eller er det rett og slett en kotelett?

"Du er sånn søt sånn som Porkchop" fortsetter han når han ser engstelsen min.

Da roer jeg meg. Han gir meg faktisk en kompliment. Og de kommer ikke tett, for å si det sånn. Jeg får ta det til meg.

Jeg later jo som om jeg er sykt opptatt av barns lek og interesser, men akkurat Minecraft fatter jeg ingenting av.
"Det er jo en slags form for legobygging, bare på PCen!" forklarer noen.
Å, ja! Da klarner det jo veldig for meg!
Not.

Jeg har gitt opp å prøve å forstå. Men at Minecraft fenger, er det ingen tvil om. Det fenger gutter og jenter, og det har fenga lenge.
Minecraft I Porkchop Minecraft T-skjorte
Bilde fra Alphageek

Jeg fikk google minecraft og porkchop, da. Jeg så for meg at det kunne dukke opp ei snasen, lita purke. En søt liten gris. Eller noe annet. Men porkchop er faktisk en svinekotelett. Med dårlig bildeoppløsning. Nå skjønner jeg meg mindre på unger enn jeg gjorde for noen timer siden.
Porkchop, lissom!

Har du peil på Minecraft?

11 kommentarer:

 1. Jeg vet at det fins en "Ironman", en "enderman", noen sombier, og at man kan fly. Og så kan man lage "portal". Og når jeg skal være grei/kul/interessert e.l, sier jeg "ja" når snart sjuåringen ber meg spille. Også vet jeg at jeg først blir veldig revet med, og så sur, og må gi meg etter max 20 minutter..
  Så, ja, jeg har ganske god peil, syns jeg! ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, ja, da har du mye mer peil enn meg. Jeg har aldri spilt sjøl...

   Slett
 2. Her er det også bare "Minecraft, minecraft og minecraft" fra tiåringen for tida. Blir litt oppgitt, for leksene viser han lite interesse for! Men han prøver å lære meg litt til tross for at jeg nok ikke er så veldig lærenem akkurat der ... Skjønner ikke helt greia, nei...

  I forrige uke kom han hjem og sa at de kunne bruke Minecraft i matten, så det blir spennende å se om det kan brukes til noe nyttig :-) Ellers lærer han noen engelske gloser, og jeg passer inni mellom på å spørre om han vet hva det heter på norsk.

  SvarSlett
 3. Godt med alt man lærer av andre :-)

  SvarSlett
 4. Hahaha, jeg måtte også google. Jeg skjønner jeg bare må nyyyyte tiden med klemmer og kos og gutter som sier "mamma, du er så fin og god å holde i" til fulle... :)

  SvarSlett
 5. Jeg satt og las innlegget i pausen på korøvinga i går kveld. Satt å knegga for meg selv. Må ha sett sært ut. Note to my self: Ikke lese Pias verden i korpausen.
  Ellen :)

  SvarSlett
 6. Sjuåringen her snakker ekstremt mye om minecraft, "alle" spiller det.. Jeg sa at det kunne han vel også gjøre forutsatt att han sparte penger å kjøpte sin egen iPad eller pc. Ehhh...kommer ikke til å skje liksom...taktisk mor.

  SvarSlett
 7. Hahah - vittig! Minecraft er en hit her og, men har ikke fulgt så nøye med at jeg har hørt om Porkchop, jeg heller ;o)

  SvarSlett
 8. Det finnes en minecraftdokumentar der de blant annet viste en lærer som brukte minecraft i klasserommet, noe som fungerte veldig godt for ham.

  Selv spiller jeg faktisk med mannen og veninnene/vennene mine. Vi har vår egen lille server vi bygger og utforsker på. Det er veldig gøy! Og porkchops er bra da, de gir deg masse næring i spillet. ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails