torsdag 6. mars 2014

Bilvindutrøbbel.

Jeg kjører en bil. En rød en. Jeg vil vel ikke akkurat karakterisere den som gammel, men den er vel det. En tolv-trettenåring er gammel, sånn bilmessig sett. Men jeg er glad i bilen min. Veldig glad, faktisk. Til tross for sine skrammer og bulker, gaffateip og dører som til tider ikke kan lukkes, så funker den. Den starter hver dag. Kulde, regn eller lite bensin. Bilen går.

Her en dag skulle jeg kjøre en annen bil. En litt mer fancy variant. Med sånn nøkkelkort og masse greier rundt rattet. Problemet med så mange fasiliteter, blir jo at du ikke aner hvor de viktige funksjonene sitter. Greit nok å kunne klikke på noen knapper og P4 hopper lett over til spor 3 på en Sabeltann-CD. Men hvordan få opp vinduene?

Jeg skulle gjennom Oslofjordtunnelen (jepp, tunnel skrives dessverre med kun en l), og i enden der må man bremse ned (det klarer jeg fint, altså), ruta må ned (jeg fant riktig knapp), jeg betaler riktig sum, og så fyker jeg videre. Alt vel. Så skal vinduet lukkes. Jeg aner ikke hvordan man gjør det. Jeg klikker, trykker og presser de knappene som fikk vinduet ned, med det resultatet at samtlige vinduer går ned. Det er drittvær ute. Det sludder. Og en sur fireåring i baksetet brøler at hun blir våt. Jeg presser og fomler, vindusviskere går amok, og sannelig klarer jeg å erstatte Langemanns vise med et eller annet av AC/DC. Jeg kjører innover mot Nesoddtangen med åpne vinduer, blinkende lys, meget høy musikk og et lettere irritert barn bak meg. (Og sikkert en litt tyngre irritert bilist bak oss).

Man har jo lyst til å rive seg i håret og brøle "Er det mulig?!!" men hendene har nok med ratt og knappeleting. Brøling er jo helt unødvendig når man har AC/DC på stereoanlegget og en rasende fireåring med seg.

Til slutt fikk jeg vinduene opp.

Flate, altså. At det skal være så vanskelig.
Jeg gidder ikke å ta noen bilder av meg sjøl mens jeg kjører bil. Så jeg tenkte jeg kunne google fram et interiørbilde av en bil for å vise fram sånne avanserte knaster. Men de bildene var så kjedelige. Dette var mer tiltalende. Bilde lånt fra Renault

11 kommentarer:

 1. Fantastisk! Jeg ler høyt! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det gjorde ikke jeg da jeg kjørte med åpne vinduer...

   Slett
 2. Ha ha ha, ler høyt. Delvis av medfølelse for det der kunne hendt meg også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg ble nok ekstra stressa fordi jeg ville ha vinduet fort opp - det var kaldt og sludda inn vinduet. Men da alle vinduene var åpne, gikk det liksom fra vondt til verre...

   Slett
 3. Huff hehe... hørtes ut som en guffen opplevelse, men særdeles godt og humoristisk beskrevet ;) Ikkje bra når ting blir for avansert altså !;)
  Ha en fortsatt fin torsdag, ja og snart helg ;)
  Klem

  SvarSlett
 4. Her ler jeg høyt - du er da god til å beskrive det hele :) Det kunne garantert skjedd meg også :)

  SvarSlett
 5. HaHa! Har akkurat publisert et innlegg med ordet tunnel i mange varianter. Måtte selvfølgelig sjekke om jeg hadde skrevet det riktig, etter å ha lest dette ;)
  God helg til deg!

  Heidi

  SvarSlett
 6. Morsomt å lese om , du skriver jo så en kan se det for seg!

  SvarSlett
 7. Skulle sett meg da jeg fikk tildelt leiebil når bilen min var på service! Hadde aldri kjørt med automat før! Haha!! Strevde litt før jeg kom meg iveg kan du si!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails