mandag 3. februar 2014

Jakten på en boklanseringsvennlig outfit

Jeg begynte seriøst å grue meg til onsdagens boklansering. Man vil jo ta seg best mulig ut. Nå ser man jo ut som man gjør, og det er greit.  Men hva med klær? Altså, jeg skjønner at man skal ha på seg klær. Men jeg har en rimelig døll garderobe. Sånne vanlige lærerklær. Jeg har veldig mange topper i øko-trikot, som Gudrun Sjøden liker å kalle det. (Ikke at de klærne er så veldig trikot-aktige...) Jeg har dårlig med blazere og cardigans.  Og så eier jeg ikke evnen til å sette sammen snasne outfits. Hair-styling og make-up er heller ikke der mine talenter ligger.

Jeg måtte på shopping.

I den første butikken rev jeg med meg de to toppene jeg trodde ville passe. De satt sånn okei. For første gang i historien ønsket jeg faktisk at hun butikkdama skulle blande seg inn og komme med noen tips og råd som "Denne cardiganen ville vært utsøkt sammen med den blusen og virkelig fått fram de vakre ørene dine!" eller "Dette økologiske halskjedet får den toppen til å se smashing ut!" Men ingen tips kom. Jeg var på vei til å henge tilbake de to toppene da butikkdama utbrøt "De er på halv pris, altså.". Okei! Da ble liksom de to toppene egentlig strålende flotte, og jeg kjøpte dem.

Så var det inn på Lindex for å kjøpe ei bukse. Jeg valgte en snasen og skinny modell med high waist, men fant ut at det hjelper jo ikke om waisten er high hvis du ikke får din egen omfavnsrike waist inn i buksa! Det er ikke pent med high waist som blir sittende mer low mens din egen waist stikker over den highe waisten.  Så jeg valgte en annen modell med regular waist. Og dro kortet. Føyk videre.
Mine favorittsko.
 
På vei ut av kjøpesenteret slo det meg at jeg kanskje burde ha noe på beina også? Jeg har to par vintersko. Boots. Solide og gode. Absolutt ikke snasne. Utafor skobutikken hadde de noen såkalte pene utesko. Med hæler og greier. Altså, de var ikke kjempepene, de var mer sånn "før 399, nå 299!" Da skjønner du typen? Men de så bedre ut en mine brede, lave vintersko. Alt med hæler ser elegant ut, spør du meg. Jeg rev dem med meg, og dro hjem.

Vel hjemme oppdager jeg at de elegante høyhæla vinterskoa, som jeg trodde var svarte, nok er mer brune. Og metallic. Men det blir bra!

Det som blir utfordringa nå, er når jeg skal ta på meg de brown-metallic-high-heeled shoesa. Jeg kommer jo rett fra jobb på onsdag. Aldri i livet om jeg går med sånt på jobb. For jeg er faktisk usikker på om jeg klarer å gå med dem, eller om jeg mer må stå og klamre meg til en søyle eller lene meg mot en vegg. Jeg får skifte rett før jeg entrer Ascheougs erverdige lokaler.

Og du - hvis du kommer på den boklanseringa og føler at du kjenner meg: Husk at jeg kanskje ikke kjenner deg. Kom bort til meg og si at du leser bloggen eller noe sånt. Jeg skjønner godt at det er fristende å møte opp sånn anonymt og bare luske rundt - det hadde jeg gjort. Men det hadde vært toppers om du kom bort til meg og sa hei.

Ses vi på onsdag?

20 kommentarer:

 1. Jeg er sikker på at du kommer til å se helt smashing ut!

  Jeg har en "liten drøm" om å gå inn i en klesbutikk, og komme ut igjen med x-antall klesplagg som matcher og kan mikses på ulike måter alt etter humør og anledning.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, ja, tenk om man kunne fått til det. Jeg har nesten ingen plagg som matcher hverandre.

   Slett
 2. Haha! Omtrent som om det skulle vere meg som var på shopping. Er veldig dårleg på å shoppe kle til meg sjølv.
  Lykke til på onsdag!

  SvarSlett
 3. Har så lyst til å treffe deg bak en stolpe, prikke deg på skulderen og si: hei!! Digger bloggen din og er bare SÅ kry over å treffe deg. Kan vi ta et bilde sammen og legge ut på insta?? Men får jo dessverre ikke gjort det da jeg må være her å passe på det dritkjedelige livet mit.... Men en dag, bak en eller annen stolpe dukker jeg opp!!! Og sier Hei!!!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Signerer denne fra min drittkjedelige sofa....mens jeg ser på klokka og er sånn passe dritmisunnelig..... ;-)

   Slett
 4. Ha ha, godt å høre vi er flere som lurer! Skulle ønske jeg hadde en sånn jobb hvor jeg gikk i smarte drakter, og alt jeg trengte å gjøre var å ta på litt høyere sko, ho ho! Selv er jeg mest opptatt av om jeg skal ha briller eller linser.. Spennende! Sees snart!

  SvarSlett
 5. Da er vi flere som gruer oss, og som ikke er vant til å kle seg opp og ta seg ut. Jeg er i tillegg redd for å måtte si noe foran en haug med andre mennesker, det er nok fordi læreren i meg blir igjen på skolen.. Seriøst så er gruefaktoren høy, men jeg skal prikke deg på ryggen, dra deg i armen eller i alle fall si Hei! når jeg ser deg: Sees på onsdag!

  SvarSlett
 6. Å, som jeg så gjerne ville sett deg "in action" på onsdag, men jeg tør rett og slett ikke menge meg med sånne bloggdamer... Men jeg er sikker på at du ser snasen ut i din nye outfit! Masse lykke til, det kommer til å gå strålende!

  SvarSlett
  Svar
  1. Kan du ikke ta med deg ei venninne og snike deg inn? Er jo ingen plikt til å utbasunere til alt og alle hvem man er!

   Slett
 7. Jeg gleder meg til å se de elegante, høyhæla, metallic, brune vinterskoa!! Men mest av alt til å møte den oppi disse snasne skoa!!! :D
  Gleding (og litt gruing) her også!!! ;-)

  SvarSlett
 8. Alt kler den smukke, sier nå jeg :) Masse lykke til - dette går nok strålende :)

  SvarSlett
 9. Shit, driver dere og shopper og fornyer dere?! Jeg gav bort frisørtimen min til mannen i dag, og tenkte å ta med gode gamle begravelseskjolen til svigergrandtante på fest, men nå som du har lagt lista så høyt, Pia........

  SvarSlett
 10. Sånn, da har jeg svidd av hele honoraret på lanseringsfestoutfit ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, jeg svei også av hele honoraret på outfit...Ja ja...
   Pia

   Slett
 11. Eg gler meg til å møte deg i morgon! Skal komme bort og sei hei!

  For min del er det ein siger om eg kjem meg dit utan gulpeflekker på kleda og med med alt for mørke ringar under augene. Satser hardt på sparkel og ein evt hasteshoppingrunde rett før eg drar dit. Sjåas! :D

  SvarSlett
 12. Ha ha ha, skjerp dere da damer, dere er svart på hvitt eliten av mammabloggerne her i landet!!!
  Og dere er jo kule uanskvett om det er med gulp eller linser eller boots eller high waist med vid waist eller hva - det har vi jo lest for lengst!!!
  Lykke til, veldig masse!! Jeg skulle ønske jeg kunne komme så jeg fikk kjøpt meg et signert eksemplar og hilst på alle dere kule forfatterne. Og så kunne jeg også stått litt i et hjørne og fnist litt mens jeg sjekket ut og sammenliknet atferden deres i forhold til all gruingen i mammabloggverdenen den siste tiden ;)

  SvarSlett
 13. Haha, sammenligning av atferd i forhold til gruing - bra kommentar :D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails