mandag 6. januar 2014

Orginal julepynt

Det var en lettelse å endelig få ut jula. Vi er jo så gammeldagse at vi ikke kaster ut juletreet andre juledag, men nå var vi lei av nips og barnåler.

Vi satte i gang hele familien med å samle sammen, pakke ned og bære bort. Mannen er så nøye og vil liksom pakke inn all sånn smånips i avispapir, mens jeg synes det er noe tull. Særlig fordi at vi om et knapt år skal pakke det fram igjen. Og noen ganger er det vanskelig for meg å skille avispapiret fra selve julepynten.

Ja, da, vi har mye flott julepynt som tydelig er julepynt. Men vi har sannelig mye træl som kun en forelder kan sette pris på. Det er vel mest kreatøren som setter pris på sin egen julekreasjon. Det forbauser meg hver desember, når vi drar fram den ene julepynten mer stygg spesiell etter den andre. "Åj, der er snømannen min!" utbryter en ellers helt oppegående femteklassing. Eller "Tnååå! Der er den kule nissen min!" kan en kul sjuendeklassing si. Når han ser ei kongle med rød hatt.

Ei kongle med rød hatt kan jeg jo godta kan forveksles med en nisse. Men hva med en ispinne med grønn knapp? En rød filttrekant som er limt på et svart filtrektangel? En dorull med en bit silkepapir foran og en bomullsklump bak?  Eller en isoporkjegle med stift? Jeg vil påstå at ungene mine er usedvanlig begavede på de aller fleste områder her i livet, men når jeg ser julepyntkreasjonene deres, innrømmer jeg at de virkelig har sine ikke fullt så sterke sider.
Her lar jeg dere få hvile blikket på noe juleestetisk vakkert før vi fortsetter...
 
Jeg tror at en del av julepynten faktisk kan kombineres, og at uvøren julepyntrydding har ødelagt det som opprinnelig var en flott og hel julepynt. Kanskje var ispinnen med grønn knapp opprinnelig stiftet fast til isoporkjeglen? (Ikke at det egentlig ville vært så mye vakrere...)

Men, men. Julepynten er nå ganske så ikke så sirlig pakket bort, satt opp på loftet, og om drøye elleve måneder skal den fram igjen. Sikkert til barnlig fryd og stor glede og alt sånt.

(Ungene har dratt med seg hjem en del ålreit julepynt også, altså. Både vattkuler med ispinner nederst og rød filt øverst og trekloss med øyne og bomullskjegg er kjære favoritter, selv hos mor.)

Har dere ryddet bort jula? Eller får alt stå året rundt?

9 kommentarer:

 1. Tar det litt og litt jeg... vi.. i dag dro julenisselandsbyen dit den kom fra. Kottet. Juletreet står for tur i morgen den dag. Og ellers er alt satt i grupper. I påvente av kasser.. jaja. Ikke noe avispapir her i gården. :-D

  SvarSlett
 2. Her står jula, sikkert som banken, ennå noen dager. Sånne furutrær drysser aldri…sukk! Og vi har berg av snedig julepynt, sjøl om jeg har laget en kasse som heter "utrangert julepynt"…. Vi har fjær med glorie=engel, pappsylinder med glitter=engel, en helt utrolig fin "sponfjær" med sølvtråd=?

  SvarSlett
 3. Det er enklere her. Jeg er alene både om oppakking og nedpakking. Noen av ungens julepyntverk blir tatt fram - andre ligger i kassen som jeg ikke har pakket ut på mange år.

  Dette er et julekrybbefritt hus, men din julekrybbe er kjempelekker og passer veldig godt i deres hus.

  SvarSlett
 4. Her blir det mindre og mindre som kommer opp av eskene for hvert år. Jeg får spader av alt nipset! Også her er det noen hjemmelagede kreasjoner, fortrinnsvis laget av meg. Utseendet bør vi ikke gå nærmere inn på, men Busteliten skal ha at han økte mors selvtillit opptil flere hakk da hak satt i sofaen og så på mor pynte uka før jul. For hver hjemmelagede ting jeg strøk forbi med, utbrøt han et begeistret "oj" med stemmen full av beundring. Selv da jeg kom drassende med den schtøgge rosa snømannen som bare måtte stå på badet. Fortsetter han i det sporet, kommer han neppe til å møte like store ekteskapelige problemer som sin far når det kommer til (manglende) komplimenter, i hvertfall :-)

  SvarSlett
 5. Koselig med jul, men godt å få vekk pynten igjen! Gjorde det på lørdag, da jeg plutselig fikk ånden over meg! :D

  SvarSlett
 6. Hi, hi, så herlig! Her rydda vi bort jula på fredagen.
  Heldigvis er jentene hos oss så fornøyde med egne produkter at de veldig gjerne vil ha dem på rommet sitt:) Passer meg igrunnen fint!

  Godt nyttår til deg:)

  SvarSlett
 7. jeg får meg alltid en god latter når jeg er inne her hos deg, du skriver helt fantastisk :-) når julaften er over er jeg egentlig helt klar til å få vekk julen, superkoselig å ta det frem og enda hyggeligere å pakke det vekk.

  SvarSlett
 8. " Har så lyst til å lage no flott, få deg til å lyse litt opp,
  ekke lett å være kreativt barn, når alt man får er litt tyll og garn! "

  Fine Nille-reklamen

  SvarSlett
 9. Rydder bort jula i dag, faktisk. Jeg kastet ut juletrestammen og kostet opp alle barnålene etter treets ferd fra innerst i stua til terrassedørra på kjøkkenet... Jeg ville vel latt alt stå til helga hadde det ikke vært for at treet drysset sånn.
  Jeg er skikkelig julepietist og venter med "alt" til lillejulaften, så da rekker jeg ikke å bli lei like fort som folk rundt meg. Begynner å føle meg som en raring. ;-)
  Vi prøver å holde mengden julepynt på et moderat nivå, og har et par esker innerst på kvisten merket med "julepynt ute av bruk". Det kan jo hende ettertiden vil se på noen av klenodiene med nye øyne. Og etter at jeg en gang heiv Josef inn i flammene - og aldri blir kvitt den dårlige samvittigheten - er det i grunnen ikke aktuelt å kaste julepynt mer. Du kan lese om det her: http://pludrehanne.blogspot.no/2012/12/bot-og-bedring.html
  Pludrehanneklem  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails