torsdag 30. januar 2014

Hjemme-med-sykt-barn-sysler.

Det er sykt morsomt å være hjemme med sykt barn. Not.
Timene flyr ikke, for å si det sånn.
Nå gjør jeg kanskje den generaltabben at jeg IKKE setter en liten gjærdeig mens vi fingermaler og lager masse flott med dorullhylser og bomull.

Når barn er syke, er det ofte et fang som skal til. Og bøker. Jeg kan lese. Og jeg er glad i å lese. Men uansett hvor glad jeg er i å lese, makter jeg ikke å lese om Pulverheksa i mer enn tjue minutter. Så leter vi etter Willy, den vesle røveren, og det er faktisk ganske gøy og hjernetrimaktig.

Når et barn er såpass sykt at det bare ligger der slapt og døsig på fanget ditt, kan du jo sitte og se på tv eller lese ei bok sjøl. Men når barnet er sånn vanlig sykt, der formen svinger mellom full fart og veldig sutrete og slitent, må du mer stå på for å komme deg gjennom dagen.
Kjedelig syssel: å lese det hun har skrevet. Hadde det enda vært en mening i dette her. Men å lese NMOLAALFLØOØMALE gang på gang, er ytterst kjedelig. Dessverre synes ikke forfatteren det samme - hun synes det er storveis at noen bedriver høytlesning fra hennes memoarer. Det kjedeligste er jo at hun føyer til en skarve E eller putter inn en ekstra I, og deretter krever at jeg skal lese hele smørja en gang til. For da er jo teksten veldig forandra. Not.

IPad kan være en redning. Men ikke når det er veldig spesifikke programmer hun er ute etter, og jeg ikke skjønner bæret. Her fant vi endelig fram til noen ekorn som synger om Æna. (Det vil si "Boten Anna" med Basshunter. Jeg hadde et svett kvarter der jeg prøvde å finne ut hva hun egentlig var ute etter)
Klesskift er alltid populært. Og å pakke seg selv inn i en koffert.
 
Hva gjør du egentlig når du er hjemme med sykt barn? Hva som helst, bare du kommer deg gjennom dagen?

7 kommentarer:

 1. Hihihi... Jeg er ganske dreven i å være hjemme med sykt barn, men det blir jo ikke morsomt likevel. Hadde de enda ligget og sovet i sofaen, men det gjør de jo sjeldent... Jeg pleier å sette i gang gjærbakst, såfremt de ikke er magevirus-syke da. Boller og kakao er jo som regel en slager. Ellers må jeg innrømme at det går mye i barnetv, altså... Jeg er glad i å lese, men vi har ofte ulike ønsker der og, hvor mine ønsker selvsagt har høyere kvaliteter enn den sykes.

  I morgen skal jeg faktisk være hjemme med en syk fireåring, så da har jeg allerede planlagt kanelsnurrer. Det blir nok bra!

  SvarSlett
 2. Ha ha ha, pakke seg selv i en koffert på den måten var ny, den skal jeg huske på, Kanskje man bare skulle pakke seg selv bort og vekk på den måten?

  SvarSlett
 3. haha - høres absolutt helt normalt ut! Bortsett fra den kofferten da.... ;) God bedring til Vesla!

  SvarSlett
 4. Mye fint. Barnebarnet Mats vokser som bare det. Masse for små klær. En sweatjacket i turkis ville gjort susen. Står 158/164 .hilsen bestemor inger

  SvarSlett
 5. Da mine var små og syke var det ekstremt lav terskel for film, saft og mariekjeks...

  SvarSlett
 6. TV ♥

  Jepp, det går som regel i det. Gudskjelov. ;)

  SvarSlett
 7. På fredag var jeg hjemme med eldste mann, og da gikk humøret hans i bølgedaler. JIPPI! Han hadde lite energi til å leke, men ville gjerne se på tv/nettbrettet...
  Men innimellom slagene så vasket vi rommet hans, og sengen og klær. (Nevnte jeg at det meste var iført oppkast?)

  Å være hjemme med syke barn er ikke alltid like enkelt. Men jeg følte det var lettere nå, nå som han snakker bedre og sier ifra hvor skoen tråkker...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails