tirsdag 7. januar 2014

Fiskens år!

Jeg nevnte jo at vi ikke hadde noen spesielle nyttårsforsett. Men vi har faktisk et lite et. Som jeg offentliggjør her og nå: I 2014 skal vi spise mer fisk!

"Eh, okei? Veldig interessant at du må dele det med alle og enhver?"
Tjæææ....Jo, jeg skal faktisk dele det med dere. Husker dere at jeg skrev dette innlegget der jeg ymtet frampå om et samarbeid? Det er altså Norges sjømatråd som har tatt kontakt med meg, og ønsker at jeg skriver noen innlegg. Om fisk. Jeg kan skrive som jeg vil. Og hvorfor ikke, tenker nå jeg. Da får jeg/vi et spark bak til å prøve ut flere fiskeretter. Pluss at jeg faktisk får betalt for å skrive om det. Jeg kommer til å skrive som jeg pleier, men kommer til å merke innleggene som "Samarbeid med Norges sjømatråd" eller noe sånt.
(Ja, da, jeg betaler skatt og greier.)
(Nei da, det er ikke gigasummer det er snakk om.)
(Og jeg skjønner egentlig ikke hvorfor jeg sitter og skal forklare meg om alt mulig, men prøver nå å være ærlig før jeg starter med de fiskeinnlegga)
(For når jeg starter å skrive om dem, skal jeg bare juge)
(Nei da)
(Og nå slutter jeg med parenteser)

Vi har oppriktig lyst til å bli flinkere til å prøve ut flere fiskeretter. Vi liker fisk. Både voksne og barn. Og jeg vet så veldig godt at fisk er sunn mat. Jeg vet også så veldig godt at vi spiser fisk altfor sjeldent. Noen ganger skylder jeg på at fisk er så vanskelig å lage. Eller at det ikke er så lett å få tak i fisk her i innlandet.  Men det er kanskje noe jeg bare innbiller meg. Så nå blir det mer fisk!
Denne vil vi prøve!

Jeg håper jo at jeg kan inspirere noen av dere også. Hvis jeg klarer, klarer dere og. Jeg kommer ikke til å konkurrere med sånne proffe matbloggere, altså. De kan mat. Jeg kan mer...tull. Så ikke forvent dere noe veldig fænsi schmænsi. (Er det et uttrykk?)  La oss si at jeg legger lista et sted mellom fiskepinner og fritert matjessild med ovnsbakte cherrytomater. (Her prøvde jeg å finne en oppskrift på noe avansert jeg aldri hadde hørt om før, men så ser jeg på bildet at det faktisk ligner på fiskepinner...)

Jeg kommer til å prøve meg på noen av oppskriftene inne på Godfisk. Kanskje finner vi noe som er enkelt og greit å lage PLUSS at det smaker godt PLUSS at det er sunt? Ikke noe ville vært bedre enn det! (Bortsett fra å vinne i Lotto. Men jeg tipper jo ikke)

Mitt første offisielle Norges sjømatrådinnlegg får handle om noe enkelt og greit. Kan liksom ikke kaste meg over ovnsbakt kveite i appelsinsaus med en gang. Sushi, kanskje?

Liker du fisk? Spiser dere mye fisk?
// Dette innlegget er IKKE sponsa. Dette er mer en opptakt til de sponsa innleggene som kommer seinere. Og det er veldig veldig viktig at dere lesere blir informert om at innlegg er sponsa.//
//Og ta det helt med ro - når det en gang kommer et sponsa fiskeinnlegg, blir det ikke sånn at jeg skal prøve å prakke på dere en halv laks til knallpris der du også får en eksklusiv toalettmappe med på kjøpet. Ei heller rabatter på hair extensions hvis du kjøper tjue kilo steinbit.//

22 kommentarer:

 1. Mer paranteser! Hihi!

  Vi prøøøøver å spise mer fisk. Ofte skylder jeg på dårlig planlegging når fisk blir droppa, for det er mest frossenfisk å få kjøpt (som jeg glemmer å tine), selv her på kysten der endel har fisk som yrke.

  Men sønnen kom hjem med en oppskrift fra skolen, fisk i folie - og han har fått sånn eierskap til den oppskriften at den havnet på yndlingsrettlista. Flaks. Moren min er skikkelig overrasket over at ungene mine liker fisk så godt, at jeg hysjer på henne hver gang hun applauderer at de spiser fisk. Jeg vil ikke at noe som egentlig er helt vanlig skal bli applaudert og da havner i -jasså- det-er-kanskje-ikke-meningen-at-barn-liker-fisk-boksen hos ungene.

  Eh.. hvor var jeg, jo- vi liker fisk, men er dårlige på å variere. Jatakk til inspirasjon!

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat som oss - liker fisk, men kan vel ikke så fryktelig mange fiskeretter...

   Slett
 2. He, he endelig fikk jeg stilt nysgjerrigheten. Hos oss er fisk og fisking stadig tema. Og hele familien er glad i fisk, så vi er nok bedre på fisk enn biffer ol. Gleder meg til å få mer inspirasjon.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, da er det vel heller at du burde inspirert meg...

   Slett
 3. Den retten du har avbildet, bruker vi jevnlig. Veldig god :-) hvis du har samme heftet som oss, anbefaler jeg også den med nudler, peanøtter, egg, kinakål og laks mm. Det er vår favoritt :-)

  SvarSlett
 4. Jeg er veldig glad i fisk, men ikke alle her hjemme deler min entusiasme…. Gleder meg til å få ny inspirasjon :)

  SvarSlett
 5. Hah! Jeg tippet altså rett! *stolt* Jeg liker fisk veldig godt, mannen liker overhodet ikke fisk og nekter å innta det på noen som helst måte eller i noen som helst variant. Så av og til må vi rett og slett ha hver vår middag. Da har jeg som regel handlet sushi på vei hjem fra byen og så får mannen klare seg selv. Noe han gjør utmerket godt. :)

  SvarSlett
 6. Vi liker fisk. Jeg elsker fisk. Ungene spiser fisk, liker noe og kan styre sin begestring for annet. Har jo tidligere fortalt om min lidenskapelige lyst rundt salte uerhoder. Der går kanskje grensen for deg, men om du kommer på besøk så skal du få smake. Siden du er inne i et fiskeår liksom..

  SvarSlett
 7. Du har en herlig måte å fremstille ting på altså ()()()()()! Måtte le litt! Anbefaler forresten å skvise en halv lime i den retten! Blir bare mer og mer glad i fisk, synes det er en fin ting å promotere, jeg!

  SvarSlett
 8. Liker fisk og spiser mye fisk! Men her i England er det faktisk vanskelig å finne god fisk (tror ikke det er noe jeg innbiller meg). Savner ordentlig gode fiskekaker, fiskeboller og fiskegratenger. Det eneste ok jeg har klart å oppdrive i vanlig dagligvare er laks og ørret. Så nå går det stort set i det. Og fiskepinner da, selvsagt! Lykke til med ditt fiskeprosjekt :-)

  SvarSlett
 9. Ovnsbakt sweet chili laks fra godfisk er en slager her i huset. Laks er godt, sweet chili saus er god og det tar bare 20 min å lage. Helt konge. Med grove nudler eller fersk pasta og masse avokado er dette en rett vi fort spiser flere ganger i uka

  martine

  SvarSlett
 10. Kom igjen med noen lettvinte fiskemiddagoppskrifter!
  Jeg trenger inspirasjon til noe mer enn fiskeboller i hvit saus og ovnsbakt laks:-)

  SvarSlett
 11. Eit veldig godt nyttårsforsett! Vi var ikkje så mykkje fersk fisk her i Bergen heller, i alle fall ikkje på Rema, kremt, frossen fisk er like godt! Vi spiser fisk to til tre gongar i veka. Det er raskt å tilbrede, og sidan kokken (meg) ikkje er så glad i kjøtt blir det eg som bestemmer. Oppskrifta du har bilete av her er knallgod, og ein av våre faste retter. Køyr på med koriander! Gler meg til å bli inspirert til nye retter :):)

  SvarSlett
 12. Jeg lagde fiskekaker i går. Hadde riktignok husket å tine seifileten jeg hadde kjøpt. Bare billig seiblokker - 3 stk - moste dem med den fantastiske Bamix-stavmikseren min, tok ca 50 sek. Rørte inn litt salt, pepper, litt mel et par egg og så spedde jeg med melk før jeg hadde i en god dæsj med gressløk. Tar kort tid å steke, og er såååå godt. 35 fiskekaker av ren fisk for under 100 kr, det er billig, supergod og også sunn mat.

  Gleder meg til fiskeoppskrifter. Vi spiser fisk 2 ganger i uka, og mest ren fisk. Kjøper ikke fiskeboller/kaker osv. Men lager ofte fiskepinner selv, veldig enkelt og mye bedre en de frosne. Tar ikke mange minuttene ekstra heller.

  SvarSlett
 13. Godfisk er en fantastisk side med masse inspirasjon (og jeg har også masse brosjyrer/oppskriftshefter som jeg bestilte fritt tilsendt fra dem for noen år tilbake. Fisk er ikke så skummelt som vi ofte tror, men det ER tiltak å lage fisk når alt man finner på butkken er frosne blokker. Vi åt ovnsbakt torsk fra godfisken.no til middag i går - absolutt å anbefale, både små og store likte det

  SvarSlett
 14. Hos oss liker vi fisk, men vi er ikke så glad i det. Tror det kommer fra barndommen, for både mannen min og jeg er like, og vi har begge foreldre som er veldig opptatt av husmannskost. Vi er lei... :P

  Men vil anbefale denne oppskriften, den er nyyyyyyyydelig (vi bruker pastinakk fordi det er enklere å skrell, og sausen er mye vanskeligere å uttale enn å lage ;) ) Ser at det står vanskelig, men det er jeg ikke enig i. Kanskje jeg skal ta det som et kompliment? :D

  http://www.godfisk.no/Oppskrifter/Norge/Pannestekt-kveite-med-jordskokkpuré

  SvarSlett
 15. Her synes vi at fisk er godt og genialt! Favoritten er sør men genial, lettvint og supergodt. Lapskausblanding, hvitsaus og laks.
  Lapskausblanding kan mikses med alt og er et billig og lettvint alternativ.....

  SvarSlett
 16. Men jeg tar gjerne den toalettmappa og hairextensions også jeg altså, når de sponsa innleggene kommer!
  Gleder meg til å høre hvordan det gikk med den første fiskeretten.
  Her i huset blir det hjemmelaget fiskegryte i morgen, veldig spennende ettersom jeg overhodet ikke har laget det før.
  Sist gang jeg brilljerte på fiskefronten laget jeg hjemmelaget fiskegrateng og det var MYE bedre enn den i frysedisken det kan jeg love deg :-)

  SvarSlett
 17. God ide! Godt nytt år forresten. Eg har vore heilt ute av bloggeverda i mange månader, men eg kjenner eg vil tilbake. Det er så gøy skrive akkurat det ein tenker ;-) Vi et for lite fisk .Har til tider prøvd laks på mandagar og kvit fisk på onsdagar, men som alt anna så renn det ut i sanden.

  SvarSlett
 18. Hurra!!!! Det er vel ingen overraskelse at jeg bifaller?! :) Jeg har vært så innigranskogen frustrert over eldstemann som ikke-snakk-om-at skal smake fisken vi lager. Men jeg har innsett at det beste for alle er å unngå oppmerksomhet rundt dette så jeg har begynt med noe jeg aldri hadde trodd jeg kom til å gjøre; jeg lager to middager. Og med to middager mener jeg bare at jeg steker tre-fire fiskekaker til ham. Om du finner ei oppskrift med fisk som min drøm av en unge vil spise, da tror jeg at jeg kommer til å forgude deg (enda mer). Bra samarbeid, tommel opp!

  SvarSlett
 19. Prøvde laks med kokosmelk og rød curry i går. Den bel HELT nydelig!!! I tillegg til det som stod der fikk jeg tips om å ha opp i aubergine (av dama i thai-butikken) og jeg hadde også oppi noen brokkolibuketter (siden jeg syntes det ble litt lite grønnsaker). Kan absolutt anbefales!!!! Den blir garantert laget igjen her hjemme (hvor vi også sliter slitt med å variere på fiskefronten.....)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails