lørdag 23. november 2013

Teatertur!

En eller annen gang før jul prøver jeg å få til en teatertur med et eller annet barn. Nationaltheateret pleier hvert år å sette opp en forestilling som passer for både barn og voksne. I fjor var jeg og vesla på "Folk og Røvere i Kardemommeby", i år dro vi for å se "Ronja Røverdatter". Mens Kardemommeby passer for de aller yngste, anbefales Ronja fra skolealder. Jeg trodde kanskje at stykket skulle være for skummelt for vår fireåring, men det gikk helt fint. Vi har sett Ronja på TV, og det er skumlere.

Fireåringen synes det var merkelig at Skalle-Per skulle dø og at det var morsomt med en rumpenisse som yppet til bråk. Jeg ble imponert over spreke skuespillere. Og et par ganger ble jeg rørt over forholdet mellom Ronja og foreldrene. Ellers er det jo stas å få se sånne kjente skuespillere.

Bare det å ta med barnet ditt på et skikkelig teater er en opplevelse i seg selv. Som min datter sa da vi satt oss i salen og hun tittet opp i taket : "Her er det finere enn....enn ALT!"

Man har jo ikke lov til å fotografere under forestillingen, så hvis du vil se bilder, må du inn på Nationaltheaterets sider. Men jeg har laget er flott collage med nydelige bilder.
 • Bilde nummer 1: Pausen varer i 25 minutter, og da må alle ut av salen. Her slapper vi av på en komfortabel sofa. Legg merke til en flott søppelkurv.
 • Bilde nummer 2: Her poseres det utenfor teateret, ved nok en søppelkurv. I papirposen er det en nydelig pepperkakekone som vi kjøpte hos bakeren rett over gata for 32 kroner. Den var veldig fint pynta, men jeg rakk ikke å ta bilde av pepperkaka, så her får du bare bruke fantasien.
 • Bilde nummer 3: Også utenfor teateret. Mor må bruke sine beste fortellerevner og fortelle om både Ibsen og Bjørnson. Det gikk ganske bra - noe kan jeg tross alt. Men så var det enda en statue, litt sånn på siden, av en Johan Halvorsen, og der var jeg ganske blanko. Men fireåringen krevde å få vite, så jeg fant bare på noe svada om at Johan var helt gæærn og vill etter eplekaker (og jeg beklager til Johan Halvorsens slektninger over at jeg trakk hans navn ned i søla på den måten. Men jeg ble liksom tvunget til å si noe)
 • Bilde nummer 4: En obligatorisk selfie før vi gikk på Hard Rock Cafe for å spise. Av prinsipp nektet jeg å gå på McDonalds, men etter å ha opplevd ventinga, maten og prisene på HRC, angrer jeg på at vi ikke tok mækkern.
Tar du med barnet ditt på teater?

8 kommentarer:

 1. Alltid kjekt med teater! :) Ser ut som dere hadde en flott kveld. Det hender ar vi går på teater både med og uten barn. Ha ei fin helg! I :)

  SvarSlett
 2. Hehe, kule bilder!
  Ja vi er på teater når det er noe vi tror fenger.
  Sist var det gruffalo-teater på biblioteket. Det må jo telle det og`?

  SvarSlett
 3. Teater med barn er topp :-) Vi tok turen til Oslo tidligere i høst for å få med oss Ronja vi også, og denne uka har vi sett Nøtteknekkeren.
  Flotte bilder du har illustrert teaterbesøket med ;-)

  SvarSlett
 4. Herlig! Mormorungen + mormor + teater = toppers :)

  SvarSlett
 5. Jeg kunne tenkt meg å godt på teater mye oftere med ungene. Men en av grunnen til at det blir så sjelden er at det koster det hvite ut av øyet syns jeg. Hadde lyst til å gå på Annie men med en billettpris på 500 pr stk så syns jeg det rett og slett blir for dyrt. Skal vi dra alle 4 så er det da 2000 for billetter + spise ute 1000,- + parkering og kjøring til Oslo 500 + godteri på teateret 200.- blir liksom nærmere 4000 for et teaterstykke som varer 1.5 time.
  Syns liksom at det koster mer enn det smaker om du forstår. Regner med at vi tar jul på Liseberg i år jeg som førjulsopplevelse - bor bare 2 timer fra Gøteborg så da kan reise om morgen og komme hjem på kvelden.

  SvarSlett
 6. Ja, jeg går på teater med barn så ofte jeg kan! Var på Kardemommeby! og alle statuene utenfor vakte stor interesse, særlig fordi det står en navnebror der. Stikkord komponist....

  SvarSlett
 7. Ja - masse og ofte! Eg jobber med kultur, også teater, og tar med ungane på alt. De elsker teater - og det er noko eg anbefalar alle å ta med ungane sine på! Viktig viktig! Vi leiker med tanken om å ta de med på teatertur til Oslo. Mest for å besøke folk vi kjenner i byen, vi har "nok" teater i Bergen, men when in Rome som de seier... :)

  SvarSlett
 8. For circa hundre år siden jobbet jeg i barnehage i Oslo. Vi var på utflukt i sentrum og et av barna stirret opp på Bjørnson og sa: -Åh, en slags gammeldags Supermann!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails