søndag 24. november 2013

Smult is in the house!

I dag har jeg gjort noe jeg aldri ville trodd jeg skulle få oppleve i hele min levetid. Fantastiske Åshild åpnet hjemmet for meg og et par andre stakkarslige husmorkløner, og satte oss i gang med å steke smultringer. Åshild tok seg av små bagateller som å lage smultringdeig, fikse med smultkjeler, kjevle ut deigen, og rengjøring, mens vi andre tok grovarbeidet.
 
Jeg fikk en fantastisk følelse av mestring da jeg klarte å legge sånne ustekte smultringer oppi smultgryta, etter først å ha kløna det veldig til med ei kjevle, noe mel og en klissete deig.
 
Utstyrt med fulle smultringposer, dro jeg lykkelig og lettet hjemover. Nå kan førjulsstria bare komme! Jeg er klar! 
Her står vi, fire flotte og fikse kvinner, iført merkeklær og med en Gucci-veske på hver hånd,  mens vi stolte fotograferer herlighetene. Det var nesten samme følelse som å få være med på en fødsel.
 
##########
I morra kveld trekker jeg en kalendervinner. Det kan se ut som et par av dere har kapra dere akkurat det samme nummeret - sjekk det, og er det tilfelle, får du ta et nytt nummer. Har du ikke blitt med ennå, er det bare å prøve lykken!

15 kommentarer:

 1. Så flinke dere har vært :-) Smultringer har jeg aldri bakt, men det er veldig godt med hjemmelaga smultringer da ;-)

  Ha ei flott uke!

  SvarSlett
 2. Så koselig da. Smultringer er et must i jula :-)

  SvarSlett
 3. Ååå, ferske smultringer er farlig godt ;) Vil tro dere hadde en artig og lærerik dag!

  SvarSlett
 4. Jeg var skikkelig fornøyd med meg selv og min innsats ved smultgryta inntil noen kalte med stakkarslig husmorkløne....

  SvarSlett
 5. Iiiiiiiiiiik...... smultboller i Gucciveska? Pia da! Nei seriøst er jeg imponert, har alltid syntes sånne smultgreier høres skummelt ut ;) Men vanvittig godt når de er ferske ;)

  SvarSlett
 6. Jeg er imponert over mengden smultringer! Og den fine fargen! Ikke minst med tanke på at det er husmorkløner som har kokt dem! (Heter det ikke koke når man lager smultringer?)

  De jeg lager sammen med mora mi, har en tendens til å innta en adskillig mørkere farge...

  SvarSlett
  Svar
  1. Som erfaren smultkoker/maker/baker vil jeg da foreslå at årsaken til de mørke smultringene er at de stekes/kokes/friteres for lenge, he he.

   Slett
  2. Jepp, og dere skulle sett Elisabeths teknikk med en sånn smultringkrok! Hun rev de nydelige smultringene opp og ut av gryta akkurat i tide. De ble perfekt stekt!

   Slett
  3. OK, de skal tas opp og ut av gryta, altså? I tide? Det skal jeg prøve å huske... ;-)

   Slett
 7. Eneste julekaken jeg ikke tørr å begi meg ut på... :)
  All ære til dere som tørr :D

  Så utrolig gode ut da... *sikler*

  SvarSlett
 8. Flinkinger:) elsker smulteringer..men er ikke tøff nok til å lage de selv:) Ha en fin start på ny uke:)

  SvarSlett
 9. Hahaha, bloggere lager smultringer. Kult bilde!

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails