mandag 25. november 2013

Munch. Og almanakk-vinner

"Hva har dere gjort på skolen i dag, da?"

-"Hatt om Edvard Munch."

"Okei? Hva har dere lært om han, da?"

-"Det vanlige."

Okei. Jeg spør ikke mer. Det er liksom ikke måte på hva de vil dele fra skolehverdagen. Men hva er det vanlige man lærer om Edvard Munch? At han er på tusenlappen? At han har malt Skrik? Eller at han var nervesvak? Og hva er egentlig nervesvak?
Siden jeg ikke har noen tusenlapper liggende som jeg kan fotografere, og det er heller skralt med Munch-litografier her i huset, så vi bruker noe helt annet som illustrasjon. Dette bildet fra Javier Perez var jo veldig søtt. Det har ikke noe med hverken juleforberedelser, merkeklær eller fotballfrues fødsel å gjøre, så det er jo et helt nøytralt og uprovoserende bilde.

Er du opptatt av Edvard Munch? Ofte på Munch-museet? Glad i druer?

Vinneren av en Personlig Almanakk ble kommentar nummer 47, en anonym Marianne. Jeg ba om et nummer inne på bloggens facebook-side, og nummer 47 var tallet jeg fikk først. Marianne med nummer 47 - ta kontakt med meg!

5 kommentarer:

 1. Hva det vanlige man lærer om Edv. Munch er... som du spør jente.. det er jo at han er fra verdens navle.. LØTEN (en bygd mellom Hamar og Elverum.. Hedmark... er du med ;-) ). Ja jeg liker druer, og jeg gratulerer Anomyme Marianne med kalender. :-)

  SvarSlett
 2. Nervesvak.... fint ord... Grubl gjerne på betydningen av det en annen dag ;)

  SvarSlett
 3. Søren altså, var ikke jeg nummer 48?? ;) So close. Jeg trodde først det var du som stod bak den tegninga, og ble mektig imponert. Kan hun tegne også?? Men så var det jo ikke deg, og det var i grunn litt fint. :)

  SvarSlett
 4. Gratulerer til Marianne :-) For et herlig svar - det vanlige :-)) De får virkelig sagt det disse gutta dine ;-)

  Jeg er veldig glad i Munch, og jeg liker også druer ;-)

  SvarSlett
 5. Mine elever har også hatt om Edvard Munch i dag, og det var det vanlige.
  Ja, jeg har sett Munch 150. Jeg er blodfan.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails