tirsdag 26. november 2013

Julestressmestringstips!

Jeg vet at veldig mange leser bloggen min fordi de trenger hjelp til å senke skuldrene i en stresset hverdag. Derfor ønsker jeg å dele noen førjulstips med dere. Budskapet er at man kan gjøre det enkelt! Ikke legg lista for høyt!

Adventskalender: Her har jeg kjøpt ferdig innpakket. Jeg står kun for dekoren selv. Å pakke inn 96 kalendergaver er jo drepen. Jeg gjør det enkelt, og ungene får bare nyttige saker, som sokker, kinobilletter eller gavekort på klær. Dagene rett før jul får de større ting som ny mobil, et instrument eller en sydentur.

Mannen må heller ikke glemmes! Viktig å ta vare på forholdet, vet du! I mannens kalender er det stort sett småfrekke bilder av meg selv, med små, private kjærlighetserklæringer. På julaften får han hele meg, innsmurt i sesamolje, fjær og cellofan.

Julebakst: Hold deg til de viktigste småkakene! Hvorfor lage goro når du har bordstabelbakkels? Og du trenger ikke både kransekaker og strull!

Julerengjøring: Mitt beste tips er jo å vaske daglig for å holde det jevnt rent og pent. I begynnelsen av desember tar jeg et par avspaseringsdager som jeg vier fullt og helt til grønnsåpe, jif og klorin. Er et vindu alt for skittent, ja, så bytt det bare ut. Med god samvittighet.

Julebestikk: Jeg orker ikke å pusse sølvtøy år etter år. Mitt beste tips er å kjøpe nytt.

Julegaver: Begynn tidlig, gjerne året før. Ti-tolv gaver til hver holder, så lenge du kjøper kvalitet eller merkevarer. Så kan du heller spe på med små morogaver som lego, klesplagg og Xbox-spill.

Julemat: Jeg lager mye av maten selv, fordi jeg koser meg så veldig med det. Et tips er å invitere noen gode venninner på en helt vanlig ettermiddag, så kan dere sammen lage sylte, sennepssild, tomatsild, peppernøtter og filthjerter.

Vi kjøper gjerne halvannen gris i november, og da er jo både ribbe og julepølser i boks. Fisk luter jeg sammen med ungene, og surkål kan du lage i god tid før julaften og fryse ned. Pinnekjøtt og kalkun kjøper jeg bare - det er ingen skam!

Juleklær: Siden jeg både er en super mor og en veldig kjent blogger, vet jeg at kun det beste er godt nok for barna mine. Buksemerker synes ikke så godt på bilder, så der kan du kjøpe lavprisdrit. Men pass på at gensere og skjorter har store, synlige merker! Uten merkeklær i tusenkronersklassen, blir det liksom ikke skikkelig jul, synes jeg.

Julepynt: Her koser jeg meg faktisk glugg i hjel, og starter med pynting allerede i september. Hold deg til en fargeskala, få gjerne hjelp fra en ekspert for å få de riktige fargekodene. I år kjører vi Letthet, Skyfri Himmel og Gold, og så frisker jeg heller opp med små grønnblå detaljer.

Mer enn dette synes jeg faktisk ikke er nødvendig! Blås i å lage hjemmelaget røkelse, og dropp waldorfsalaten til kalkunen hvis du ønsker det! Og må du kjøpe adventslys på Nille, så er det helt greit! (Ville jo ikke hatt Nille-lys på julaften, da, men hvem vil vel det?)

Hva er dine beste førjulstips?

26 kommentarer:

 1. Haha, nemlig! Letthet, Skyfri himmel og Gold.. Wunderbar!!

  SvarSlett
 2. Hahaha! Luta barn og deg innsmurt med olje og fjær!! Fantastisk :))

  SvarSlett
 3. Dette gjør førjulstida til en lek!

  SvarSlett
 4. He, he.... buksa bakfrem eller hodet mellom bena om du skal få ansikt og merker til å synes på et og samme bilde :)
  Morsomt innspill på tirsdagkvelden

  SvarSlett
 5. Phu, nå kjenner jeg at jeg kan slappe litt mer av! Tusen hjertelig takk for gode tips til en roligere adventstid enn jeg fryktet den ville bli - godt å høre at det ikke er noen skam å kjøpe pinnekjøttet ferdig!

  SvarSlett
 6. Hahaha... Nå fikk jeg meg en god latter gitt, å DET trengtes akkurat nå..
  Fra spøk til revolver; det er deilig at det ikke er bare meg som forbereder meg slik..
  Takk for støtten Pia!
  Førjuls-stressfri-klem fra bloggløse Anita. :o)

  SvarSlett
 7. Ja, jeg har også tatt det rolig i år, og dermed byttet noen vinduer og lagt nye fliser på badet. Så var den vaskingen spart. Ellers mange gode forslag. Jeg vil også tipse om å tapetsere en fordvegg i fotoprint med julemotiv, det skaper stemning.

  SvarSlett
 8. i år klarte jeg å snike meg med på smultringbaking. så nå forteller jeg alle som gidder å hør epå ( eller ser min vei ) at jeg er i god gang med julebaksten og at jeg foretrekker å få unna smultbaksten tidlig slik at jeg får vasket ut lukta. Det synes jeg høres veldig profft ut, og så er det så hoverende at ingen gidder stille oppfølgende spørsmål ( takk og lov for det).

  SvarSlett
 9. Det var noen gode råd å følge, særlig de små grønnblå detaljene.

  SvarSlett
 10. Åh også grønnblå som er så inn og da (fargerike Dagny på GMN i dag) Tror jeg skal satse på det selv også!! Ellers så sier jeg takk til flotte og enkle tips! ..Som jeg kommer til å følge slavisk. Endelig en jul hvor jeg kan få senket skuldrene litt, og bare.. ikke hverken støpe lysene, hogge treet eller slakte sauen til pinnekjøttet selv! Crazy, and easy like that! Føler det er veldig inn, å ta litt enkelt på det denne julen!

  SvarSlett
 11. Hahahahaha!!! Takk for en god latter på morgenen <3
  Nesten som hjemme hos oss det der altså :-p

  SvarSlett
 12. Tusen takk - kjenner skuldrene senke seg for hver setning jeg leste. Og støtter rådet om å tapetsere en fondvegg med julemotiv - det gjør MYE for julestemningen. Men hva gjør du med juletreet? På grunn av allergi har vi de siste årene laget treet vårt fra bunnen (men det tar jo litt tid å lime på alle de kunstige barnålene hvert år), men er litt usikre på hva vi skal gjøre i år. Kjøpe ferdige barnåler kanskje, så sparer vi litt tid på klippingen?
  God jul!

  SvarSlett
 13. Hahahahahaha! Du er idolet mitt!

  SvarSlett
 14. Takk for tips om dritmerker på buksene. Takk takk. Det lettet. At jeg ikke har tenkt det selv, der kredittkortene krøller seg i kantene.

  Ah... godt å være tilbake, kjenner jeg.

  SvarSlett
 15. Så flott å treffe en meningsfelle! Ja, jeg tenker at en del legger litt mye i julen, så det er godt vi er flere som begynner tidig.
  Louis Vuitton har flotte lys både til advent og julaften, så slipper du hele Nille-greia!
  God juuuul! ;-)

  SvarSlett
 16. Jeg gjør akkurat som deg jeg Pia, eneste forskjellen er at jeg jukser ikke med buksene sånn som deg, nå ble jeg skikkelig overrasket og faktisk ørlite skuffa over deg. Er du ikke glad i barna dine?
  (Og, ja: Om det skulle være uklart: Dette er også en ironisk tøysekommentar!)

  SvarSlett
 17. Jeg regner med at det ikke er noe vanlig charterturer du legger i kalendergavene? Tror ungene får mye mer utbytte av en skikkelig tur, luksus spa feks. Selv har jeg planer om å kjøpe Canada Goose, Acne skjerf og Uggs til alle mine tre..... Sukk håper jeg får tak i str 1 år? Strull og goro er et must her i huset ;)

  SvarSlett
 18. Så glad jeg kom over denne lista, Pia :-) Nå trenger jeg ikke stresse fullt så mye som jeg hadde sett for meg...og glassmesteren kommer i morra ;-)

  Merry førjulstid

  SvarSlett
 19. Du er så slående fantastisk som det går an... Fikk meg en god skuldersenkende humre-risting!!! Takk for at du setter ting i ramme!

  SvarSlett
 20. Da har jeg bestemt meg for å bestille malere i morgen for å male over taket! Takk, Pia! :D

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails