torsdag 7. november 2013

Felles middag?

Det er ikke lett å gjøre alle til lags. Av prinsipp lager vi en type middag til alle i familien, og jeg sender all min medfølelse til de veike foreldre som har gått i en av mange foreldrefeller og startet med å lage middager tilpasset de ulike familiemedlemmene: Mor skal ha ristet ørret, far skal ha kjøttpølser med poteter, sønn skal ha pasta med wienerpølser og datter skal ha grillpølser med potetmos.  For eksempel.
Nei, vi kjører felles middag.
Og der er det ikke lett å gjøre alle til lags. En gnåler om frossenpizza. Han største drøm er frossenpizza, og han har googlet barns rettigheter for å finne ut om barn kan kreve å få Big One minst en dag i uka.

En vil ha kremet blomkålsuppe. Eller kremet sopp. Eller kremet gulrotsuppe. Egentlig samma hva han får, bare det er kremet. Jeg skjønner jo ikke helt hva kremet betyr, så jeg ber ham kutte ut kremmaset. En synes det er urettferdig at vi aldri bestiller sushi. Og en synes havregryn med melk er en himmelsk matopplevelse.

Har alle i din familie noen retter som alle bare elsker? Eller veksler dere på å være misfornøyde?

17 kommentarer:

 1. Ha ha ha, vi bytter på å være misfornøyde. Wok med masse grønnsaker, da er mor strålende fornøyd mens far og barn snurper. All junk = Far og barn fornøyde og mor snurper. Sånn kort fortalt.

  SvarSlett
 2. Noen gnåler ALLTID! Eller kanskje med unntak av når vi har fiskeboller i hvitsaus og poteter. Eller vent, hvis det er grønnsaker til blir det gnåling!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg klarer faktisk ikke å komme på en rett som vi alle seks elsker. Den retten må jo finnes? Må gruble...

   Slett
 3. Hehe, ja vi bytter nok også på å være misfornøyde. Men gullet på 2 år, spiser stort sett det hun får. Er ikkje stor nok til å forlange så mye ennå.. heldigvis ;) Taco er nok alles favoritt, men kan jo ikke ha det hver dag ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg synes også det var enklere da de var små, da glei alt ned. Nå har de sine favoritter...

   Slett
 4. Nja, det er ikke høylydt klaging nå lenger. Det forsvant da jeg ble drittlei høylydt klaging og innførte brødskiveuke. Jepp. En uke med brødskiver morgen, middag og kveld.
  For å si det sånn - den husker de...
  Men , alle liker ikke all mat. Da får man heller forsyne seg med litt mindre og heller spise mer til kvelds. Og faktisk - det ingen klager på? Spinatpai, helt sant.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, det var lurt! Her har gutta sine dager da de lager middag, og vi prøver å slp ned på for mye klaging. Har jo noen dager da middagen blir speilegg og brødskive, da gir de seg ende over . "Er dette middag?!!" Eh, ja, det er det. I dag.

   Slett
  2. FANTASTISK idé fru Storlien! Den skal jeg huske på;)

   Slett
  3. Hahaha, den skal jeg jammen huske på! Genialt!

   Slett
 5. Her elsker alle min, jeg gjentar min!;), hjemmelagde italienske pizza! Den spises omtrent hver fredag. Ellers jubler alle for sushi, men både sushi og pizza er jo ikke akkurat hverdagskost heller....

  SvarSlett
 6. Ingen spiser alt, alle spiser noe.. Bortsett fra når vi er ute og spiser sushi. Da spiser alle alt!

  SvarSlett
 7. Jo - vi har i grunnen en del ting som alle liker. Men uansett er det bare en fellesmiddag til alle. Folk får spise det de får.... Bortsett fra at jeg noen ganger koker pasta både med og uten gluten til ulike folk. Resten er likt. Helgefavorittene er mange - pizza på lørdag og alle slags søndagsmiddager. Hverdagsmiddager som alle liker - laks, linsesuppe, kjøttsuppe, torskeklubber (en slags hjemmelagede digre fiskepinner vi har funnet på...) grønnsakslasagne - m.m. Og så er det noen favoritter for fire av oss som en av de små ikke synes særlig om - sånn som hj.laget tomatsuppe eller grønnsakspai - jaja...

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi har jo noen retter som alle liker, men alle har sine favoritter, og der spriker det...

   Slett
 8. Jeg er varig skadet som kokke her i heimen etter at min den gang 5-årige going - etter å tatt første biten av dagens rett - ser opp på meg, åpner munnen og sier som følger "har du egentlig hatt en oppskrift på dette...........?"

  SvarSlett
 9. Vi har noen felles middager som alle liker men det blir en del klaging, vi har alltid hatt en felles middag, men om man ikke vil spise det så er det lov til å velge brødskiver å spise, men da uten det søte pålegget. Ikke er det lov å klage på at kvelds blir kjedelig fordi vi da har brødskiver. De har jo valgt å spise brød til middag. Her hos oss er det eldste som er mest kresen, spiser gjerne bare en eller to ingredienser som vi har til middagen. Da eldste var liten gråt han når vi hadde hjemmelaget pizza men jublet når vi hadde frossenpizza, helsesøster sa en gang til oss at det er mye god mat i pizza grandiosa. Vi hadde en periode hvor alle hadde en dag i uken hvor de fikk velge hva vi skulle ha til middag, da var det slik at ingen kunne klage på maten fordi vi måtte spise det de valgte. Det fungerte fint.

  SvarSlett
 10. Vi kjører også KUN 1 type middag, og alle må ta det de får. Hadde det vær opp til ungene hadde vi rotert på havregrøt, taco, pannekaker og fiskeboller. Men de spiser stort sett det de får og de liker av en eller annen grunn både brokkoli og fisk bedre enn kjøtt og kylling.. Hvordan noen finner tid til å lage 2-3 forskjellige middager hver dag er for meg en gåte - vi tvinger ingen til å spise, og ingen har vondt av å være litt sultne ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails