søndag 27. oktober 2013

One night in Bangkok

Jeg synes den tittelen er så veldig bra, så jeg måtte få brukt den. Særlig fordi vi for to uker siden faktisk VAR ei natt i Bangkok! Hæ?! Hva sier du til det?!

Bangkok med barn kan være litt kinkig. Bangkok er en rimelig stor by. Reiser du til Bangkok, bør du undersøke litt på forhånd og finne ut hvor du skal bo og hva du skal gjøre. I den forbindelse vil jeg gjerne anbefale det hotellet vi bodde på. Chatrium Riverside Hotel. Et flott hotell rett ved den store elva som renner gjennom Bangkok. (For jeg vil anbefale å bo ved elva. Jeg googla hoteller ved riversajden, og fant opptil flere som het noe med Riverside.) På Chatrium hadde vi en toroms suite, og det var godt med plass for oss seks.
Jeg tok lite bilder i Bangkok. Angrer litt på det nå. Burde ha tatt bilder fra bassengområdet, oppe i sjette etasje. Du svømte liksom utover mot byen. Veldig fancy. Her er et bilde fra hotellrommet vårt. Også veldig fancy.
 
Andre ting jeg må trekke fram, er at vi alle fikk morgenkåper. (Det er kanskje egentlig vanlig på mange hoteller? Men vi synes det var veldig stas) Bassengområdet på hotellet var flott, og det er herlig å kunne bestille room service til en billig penge.

Hotellet vårt lå ikke langt fra Asiatique, et stort (og da mener jeg stort) område spekket med butikker, boder, restauranter og barer. Asiatique åpner kl 17 om ettermiddagen, og er nok litt for masete for de aller minste. Jeg var der med de to eldste gutta noen timer, og kunne gjerne vært der dobbelt så lenge.
Asiatique var et sted jeg heller ikke dro fram kameraet. Du får google stedet. Anbefaler et besøk. Det var all slags restauranter der. Hei, vent! Jeg så faktisk ingen som kunne tilby svenske kjøttbullar. Men nå leita jeg ikke spesifikt etter det, da. God is fant vi!
 
Noe annet jeg kan anbefale i Bangkok, er å ta en tur på elva, Chao Phraya. Det går utallige båter i utallige retninger (virker det som. Båtene går vel egentlig bare enten mot høyre eller venstre. Men noen går tvers over. Og noen går litt sånn på skrå) Vi hyra en egen longtailbåt og dro på et par timers sightseeing.
Dette er en longtailbåt. På elva i Bangkok.
 
Gutta hadde vært med på dette for åtte år siden, og de eldste hadde vage minner om en død hund som fløyt i elva. Å få se en død hund i elva var vår fireårings største ønske. Nå så vi dessverre ingen døde hunder, men vi så mye annet som lett kunne minne om døde hunder og det som verre var. Så fireåringen var fornøyd med turen.
Inne ved buskene der er vi sikre på at det lå mye dødt. Fireåringen kunne blant annet skimte en død elefant og et dødt kosedyr.
 
Vi var også innom Wat Arun, som er et fantastisk flott tempel. Det er også et sted som er spennende å besøke, i hvert fall hvis du har skolebarn.
Jeg ble støl av å klatre opp de bratte trappene på Wat Arun. Gutta løp opp.

Dette var det vi rakk i løpet av vårt døgn i Bangkok. Neste gang blir vi litt lenger.

Har du vært i Bangkok?

4 kommentarer:

 1. Ja, jeg tenker et døgn aldri kan tilfredsstille utforskningstrangen i en by som Bangkok.. Men det ser nå ut til at dere gjorde et hederlig forsøk på å nå "alt".

  SvarSlett
 2. Har ikke vært i Bangkok, men det står på listen en gang i fremtiden når ungene er litt større.
  Vi var i Vietnam før vi fikk barn, og reiste med båt på Saigon River. Tok en liten tur ut på dekk, og møtte en diger plakat som sa; "Do not throw dead remains or bodyparts over board" ... lurte på om det da var såpass vanlig å gjøre slikt siden man så seg nødt til å sette opp skilt for det.

  SvarSlett
 3. Ja, våre 2 barn er adoptert fra Thailand, og begge gangene har vi bodd en ukes tid i Bangkok under hentereisen:) Byen (eller Thailand generelt..) har derfor en svært spesiell plass i mitt hjerte. Gleder meg til å reise tilbake når barna blir større!

  SvarSlett
 4. Ja, vært flere ganger i Bangkok da gutta var mellom 2 og 4 år. Ikke den mest praktiske byen med barnevogn, men mange artige opplevelser :-) Ser i alle fall ikke noe stort problem med en tur til London, Roma eller hvor som helst, med små barn, når man har vært et par tre ganger i Bangkok med små barn og vogn ! Skal tilbake i januar, da med gutter som har blitt 10 og 12 :-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails