torsdag 10. oktober 2013

Hekta!

Når man har sett en film utallige ganger, mister man etter hvert interessen. Nå skal ikke jeg skryte på meg at jeg har fulgt så innmari grundig med hver gang Tornerose har flimret foran meg på skjermen, men selve handlinga har jeg da fått med meg. I tillegg til at jeg både ser og hører filmen, har jeg en liten filmtolk ved min side som nekter meg å gå glipp av viktige hendelser som "Nå lager de kaka!" Eller "Nå synger ugla!"

Så til det som fascinerer meg. Altså, selv mannen min har jo den merkverdige egenskapen at han kan le rått etter å se den samme filmen eller tv- serien for tiende gang. Og det finnes mennesker dere ute som fortsatt humrer over "Grevinnen og hovmesteren" 

Men at man blir like henrykt, like spent og like engasjert etter å ha sett den samme filmen sikkert åtti ganger, er et kunststykke, spør du meg. Jeg fatter ikke at det går an. Er filmen spekket med så mange detaljer, koder og momenter at det liksom åpenbarer seg noe nytt hver gang? Hva er det som fenger så veldig?

Nå har vi jo vært gjennom det samme før. "Nå har vi hørt Grusomme Gabriels sang femten ganger...ja, da, tar vi den en gang til!" eller "Åj, vi må lese denne spennende boka om Tassen nok en gang - kanskje han har gjemt seg et annet sted? ...nei, der var den lille røveren, bak busken! Akkurat det vi så for to minutter siden!"

Det går over. Det er bare å holde ut.

Er barnet ditt hekta på noe?

8 kommentarer:

 1. Yme er for tiden hekta på puslespill på iPad. Det har sine fordeler også. Man får lage middag på ettermiddagen helt uten sutring og henging i buksa.. Han har utvidet ordforådet sitt fantastisk da han jo lærer navnet på alt han pusler, selv om navngivning av diverse kjøretøy nok leder stort.. Men han sier nå PUSLESPILL!!!!!!! veldig tydelig og rent. Og finmotorikken trenes. Nei takk til Apple..... (om man ser bort fra en hylende hysterisk unge som blir dratt fra iPaden og til sengs når han har sittet pal i en fire fem timer og puslet..)

  SvarSlett
 2. jeg orker forresten ikke begynne å snakke om hangup på diverse filmer... Jeg spyr nemlig da.. Siste var Jørgen + Anne = Sant. for ikke å snakke om Karstein og Petra. Det værste er sangene, De irriterende sangene som bare limer seg fast i hodet. "ingen sure miner, det er gøy å være glad!" Pokker!! Nå kom den inn i hodet igjen. Hvorfor gjorde du dette Pia? Stilte slike spørsmål...

  SvarSlett
 3. Selv hadde jeg i oppveksten en ting for Reisen til Julestjernen, og den gikk døgnet rundt fra oktober til februar. Til dags dato kan jeg alle replikkene på rams.
  A. er HEKTA på Kaptein Sabeltann, og det går i Kaptein Sabeltann 24/7, men jeg tror ikke jeg innehar evnen til å bli lei ting som går på repeat. Muligens fordi jeg har vært en repeater selv ;-)

  SvarSlett
 4. Jeg hadde ingen store hangups, men to av småsøstrene mine var ekstremt hekta på mormor og de åtte ungene(de hadde kun 1 kassettbok) De dro kassettspillern med seg overalt og messa ordene før de ble opplest... Å den kranglinga hvis en av de bomma på en bokstav.. Vi eldre søsken holdt på å bli gale.. Var først når foreldrene våre skjønte at de kunne alle 8 kassettene UTENATT at det ble tatt affære, deres løsning; de kjøpte EN ny "kassettbok", *klaskepanne*

  SvarSlett
 5. Her går det i What does the Fox say for tida. Og så kommer det vel en ny hit-låt etter det. De følger med, gitt. Men i sommer var det en sang fra Nifse Nella-lydbok vi sang på alle sammen. OG så dramatiserer ungene en del scener fra Olsenbanden Junior-filmene på kjøkkengulvet i blant. Men de får ikke se en film åtti ganger i strekk her i huset... så strenge er vi...

  SvarSlett
 6. Velkjent. Her går det i Emil på lydbok i bilen. Vi har 4 stykker, og jeg er ganske så lei alle sammen, men så lenge det da er rolig i baksetet hører jeg "gjerne" de enda flere ganger.
  Og forresten gjemmer Tassen seg i kurven ;)

  SvarSlett
 7. Her i huset er det Brannmann Sam og Bills kortfilmer. Holder på å bli gal, han vet jo akkurat hva de sier :p

  SvarSlett
 8. Hahaha...dette var veldig gjenkjennelig!! Spesielt dette med kommenteringen. Som om jeg ikke er i stand til selv å skjønne hva som skjer i det hele tatt! Pussige unger...

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails