onsdag 4. september 2013

Gavetips? Og flott bok.

Jeg kan ikke skryte av å ha så innmari bratt lærekurve som blogger. Etter å ha arrangert et enormt antall barnebursdager, har jeg liksom ennå ikke fått innarbeida at jeg bør ta bilder av bursdagsbordet, bursdagskakene og ikke minst bursdagsbarnet. Ikke husker jeg på å få alle bursdagsgjestene til å stoppe opp midt i bursdagsleken for å smile fortryllende glade bursdagssmil. Og jeg glemmer å ta bilde av sugerør og servietter.

Den siste bursdagen vi arrangerte var jeg faktisk så opptatt at jeg ikke tok et eneste bilde! Og det er jo sykt pinlig.
Sånn i ettertid kan jeg jo ta bilde av et brett som jeg endelig fjerna fra kjøleskapet i dag. For det er ingen i vår familie som skjønner at man kan fjerne et brett når det så og si er tomt. Siden dette kan ligne på et brett med avføring, er det liksom ikke så bloggvennlig, synes jeg.
 
Men jeg kan ta bilder av noen gaver. Og kalle innlegget for "Bursdagsgavetips til fireåring."
Den fineste gaven fireåringen fikk, var faktisk noe fra....drumroll...MEG!! (Altså, noe jeg har kjøpt. Ikke mekka.) 

Jeg elsker bøker. Og tvinger barna mine til å gjøre det samme. For ei stund siden oppdaga jeg ei vakker Snøhvit-bok i en bokhandel, og prøvde meg med det lett ledende spørsmålet til min datter: "Denne kjempefine boka ønsker du deg vel veldig til bursdagen din?". Men, nei, det gjorde hun absolutt ikke. Hun ville gjerne ha bok om prinsesser, men da helst den rosa Disney-varianten. Så til bursdagen hennes kjøpte jeg en Snøhvit-bok. Den som jeg synes var fin og som hun synes var stygg.
 Jeg falt for denne boka fordi den har flotte illustrasjoner. Og så er det den opprinnelige versjonen av Snøhvit. Den der med giftig kam og hard snøring og sånn. Og ja,da, fireåringen har blitt glad i boka og liker at vi leser den.

Ønsker barnet ditt seg noe annet til bursdag enn det du ønsker at hun burde ønske seg? (Og skjønte du egentlig hva jeg spurte om nå?....)

10 kommentarer:

 1. Sjønte godt hva du spurte om. Eir ønsker seg sminke og det synes jeg absolutt ikke hun skal ønske seg. Jeg synes hun skal ønske seg lego friends for det liker jeg å bygge...

  SvarSlett
 2. Jeg har den der boka jeg...på fransk!
  Skjønner ikke ein skit, men måtte ha den pga illustasjonene.
  Er den kommet på norsk nå??

  Vi har vell delte meninger ja om hva som er lurt å ønske seg til bursdager. Stort sett så styrer vi litt i bakgrunnen på større gaver,
  så da er det vell greit å få litt træl i tillegg ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jepp, den er på norsk - både bokmål og nynorsk!

   Slett
 3. Hehe! Du er litt som meg! Jeg gjør også sånn. Noen ganger med større hell en andre ganger :-)

  Her er det like før eldstemann blir 13, og hun ønsker seg ny farge på mobilen! Det er vel et ønske vi over 20 ikke skjønner oss på? Hun som har DEN flotte og nye iphonen, hvorfor skal hun skifte farge på den? Og går det virkelig an???

  SvarSlett
 4. Her har ikke Mini helt skjønt hva det vil si "å ønske seg" enda. (Bare å ville ha, nå!) Så hun blir stadig like glad for ullundertøy og skjerf. ;) Men, ja, jeg pleier (i tillegg til ulla) å ønske henne bøker, og pappaen ønsker henne håndballer og annet sportsutstyr.

  Fikk lyst på sjokoladekake jeg nå!

  SvarSlett
 5. ...og vi nevner i fleng: Alt som kan spilles på digitalt, tacky barbiedokker, sminke, Hello Kitty, vannmitraljøser og softguns... hva er galt med Brio, liksom?

  SvarSlett
 6. Jeg tvinger også bøker på ungene, foreløpig er de lydige som lam, alle tre. Om noen av dem en gang skulle ønske seg rosa prinsessebok er jeg med på den altså. Billig underholdning å se pappaens reaksjon, tenker jeg.

  SvarSlett
 7. Ungene har helt klart mer av følgende enn jeg hadde tenkt at de skulle ha:
  - rosa (alt. Klær, bøker, blader, leker, sykler, sko, ski... )
  - plastikk (Alle leker fra KinderEgg og HappyMeal og sånn som følger med rosa blader, og premier fra skuffen på legekontoret da man tok blodprøver for tre år tilbake...)
  - Disney
  - Barbie
  - Hello Kitty
  - prinsesser
  Jeg har kjøpt treklosser i primærfarger og boken om Ronja Røverdatter. Jeg vet ikke om det kompenserer for resten, men det tilfører ihvertfall en viss variasjon.

  SvarSlett
  Svar
  1. Plastikk og smådingser er noe unger tiltrekkes av...

   Slett
 8. Å, hurra for boktips!
  Hjertet hopper litt ekstra av pene illustrasjoner.
  Må bestilles og settes i hylla på "barnerommet"...
  Hjertelig hilsen frøken dillapåfinebarnebøker <3

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails