søndag 22. september 2013

Flash mob!

"Nå skal vi snart ha flash mob..." og så hørte jeg ikke resten av setningen. For jeg hang meg opp i det med flash mob. Og så kom jeg med spørsmålet jeg ALDRI burde ha stilt. I etterpåklokskapens navn vet jeg at jeg burde ha googla det, holdt kjeft, eller spurt en voksen.

Men jeg ytret altså følgende:
 - "Hva er flash mob?"

Tolvåringen stirret vantro på meg. Overdrevent åpne øyne. Halvåpen munn. "Vet du ikke hva flash mob er?!"

-"Eh, nei?" svarte jeg.

Oppgitt og lett latter fra han med de store øynene. "Seriøst mamma! Vet du ikke det?!"

- "Eh, nei? Hva er det?"

"Mamma! Skjerp deg! Du tuller nå?!"

- "Nei!!! Jeg veit ikke hva det er!! Hva er flash mob?!!"

"Mamma!! Gi deg!"

Og sånn holdt vi det gående. ALLE visste hva en flash mob var, og det var UMULIG å ikke vite hva det var og man MÅTTE jo ha hørt om det før.

Jeg hadde ingen aning om hva flash mob var. Jeg har gjort mitt ytterste for å få med meg snapchat og vime og alt sånt som ungdommen liker. Men den flashinga hadde gått meg hus forbi.

Da sønnen endelig forsto at mora (for en gangs skyld....) ikke gjorde seg til, at hun faktisk var stokk dum, og at hun ikke ante hva flash mob var, ga han meg en kjapp, uforklarlig forklaring.

Så jeg måtte google, og fant følgende på wikipedia:

«En gruppe mennesker som organiserer seg på internett, og deretter samles på et offentlig sted for å utføre noe merkelig, og forsvinne igjen. Flash mob har som regel en apolitisk karakter, med fokus på å skape en underholdende forestilling."
Nå skjønner jeg det. Litt. Og jeg har sendt en tolvåring ut i skogen iført kamoklær. Og valthorn. Jeg må si jeg er spent på resultatet.

(For ordens skyld - det er kulturskolen som står bak dette arrangementet. Ingen av barna mine har ennå blitt medlemmer i sære, militante ungdomsgrupper.)

13 kommentarer:

 1. Hm, hadde ikke hørt om det før, jeg heller.
  Kan du trøste deg med ;)

  SvarSlett
 2. Ha ha, syns det er svært morsomt.
  Hva barna kommer på noen ganger...

  Hilsen
  Suse

  SvarSlett
 3. Jeg var like stokk dum som deg, Pia,, og trodde det var en sånn supermoderne mobiltelefon det var snakk om. Nå vet jeg bedre.

  Cecilie

  SvarSlett
 4. Da håper jeg at kulturskolen har tatt opp film.

  Dette er den beste jeg har sett http://www.youtube.com/watch?v=9gWTPJRC3Z8

  SvarSlett
 5. Haha, jeg er glad eldstemann er bare tre... Hilsen hunsom måtte google Dubstep ;) Giyf! :p

  SvarSlett
  Svar
  1. Dubstep lærte jeg av å se på Ylvis:)

   Slett
 6. Flash mob? Visste ikke at det var det de kalte det, men har hørt om "fenomenet" før faktisk. For det meste er det artige og underholdende påfunn. Litt ungdommelig livsglede, kan man vel kalle det? :) God mandag!

  SvarSlett
 7. Jeg elsker flasmobs (de fleste), det er et tv-programm som heter Mobbed, og som du kan se på Youtube. Herlige overraskende programmer (for det meste da).

  SvarSlett
 8. Hoho, det heter vel også ViNe? :P men det er helt lov å ikke vite sånt. Jeg er bare 24, men av og til føler jeg meg 80. Søstra mi fortalte at et utested jeg pleide å gå på da jeg var 18 var så forandra. "Nå er det bare sånne G-swag-folk der, sånne som går med snapback." - jeg skjønner fortsatt ikke vha det betyr, selv etter hjelp fra Google...

  SvarSlett
  Svar
  1. Ha ha, du har helt rett - vine! Der ser du hvor mye jeg har fått med meg...;)
   Men hva er snapback?...

   Slett
  2. Snapback er en type caps som ikke skal trekkes ned, bare balansere på toppen og se idiotisk ut. Legger ved link til makkverket: https://www.google.no/search?q=snapback&rlz=1C1TEUA_enNO521NO521&um=1&ie=UTF-8&hl=no&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=-_xBUrdkiKHiBM6qgOAB#facrc=_&imgdii=_&imgrc=XhKTp3SsjC80NM%3A%3BWnbttfcI5ZmkUM%3Bhttp%253A%252F%252Flive.drjays.com%252Fwp-content%252Fuploads%252F2011%252F06%252F2011-wiz-khalifa-x-rocksmith-optics-snapback-hats-IMG_6809.jpg%3Bhttp%253A%252F%252Flive.drjays.com%252Findex.php%252F2011%252F06%252F19%252Fchris-brown-big-sean-wiz-khalifa-an-ode-to-snapback-hats%252F%3B500%3B408

   Slett
 9. Eg hang med ei stund på slike uttrykk. Men no har eg ramla av lasset, og gitt opp å forstå. Det heiter sikkert å bli gammal...jadda!

  SvarSlett
 10. Tenker de hadde det gøy ;) Men eg synes det er skummelt med alt dette nye. Ikkje fordi det de gjør er no farlig og skummelt, men fordi eg egentlig føler meg ganske ungdommelig. (er tross alt bare 32 år) Men når eg ser og hører ka ungdom gjør på, og eg ikkje skjønner bæret, da føler eg meg fryktelig gammel, og tenker at det ville nok ungdommene og synes, Det er skummelt det hehe.... ;)
  Ha ei fin ny uke ! ;)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails