onsdag 18. september 2013

Et evig problem

Noen ting er gutta utrolig flinke til. De fikser og ordner og har det meste på stell. Og det er jeg glad for. Så er det noen områder der de har stort forbedringspotensiale. Spesielt innen feltet "oppvask". Der er læringskurva rimelig flat. Jeg er jo dessverre ikke tilstede hver bidige gang de har tatt seg ei skål med cornflakes eller ei brødskive, og jeg får derfor heller ikke alltid kommet med hjelpsomme kommentarer som "Er oppvaskmaskinen full?" eller "Og hvor setter vi asjetten nå?"
Og når jeg ikke kommer med de hintene, så settes asjetter, skåler og glass konsekvent på benken. Eller de blir stående på et eller annet bord.

Det finnes jo sånne gode råd som går på at du bare skal overse rotet, og til slutt, når benken flommer over av skitne kopper, tar ungene poenget.

Trur ikke det.

Jeg har prøvd det ut, både med små og store i dette huset, men de ser ikke rotet. De tar ikke sånne poeng.
På badet har jeg hengt opp denne, og det funker faktisk helt fint. Får se om jeg finner noe som passer på kjøkkenet også.
 
Ser mødre/kvinner mer rot enn det fedre/menn gjør?

19 kommentarer:

 1. Min erfaring tilsier at svaret på spørsmålet ditt er JA! Kult skilt.

  SvarSlett
 2. Gleder meg til ungene klarer å lese slike lapper jeg....

  SvarSlett
 3. Da jeg dekket på til middag _oppå_ den gamle brukte tallerkenen et par ganger tok gutta i huset poenget, de setter nå oppvasken sin i eller i nærheten av oppvaskmaskina. Jentungen derimot har ikke skjønt det...

  SvarSlett
  Svar
  1. Kanskje å ikke en gang dekke på ny ville understreke poenget for jentungen?! (Urgh*#)

   Slett
 4. Hihi, kul lapp! og svaret er JA! Eller så definerer vi bare ryddig litt forskjellig.

  Skulle gjerne hatt sånne kule lapper til både kjøkken, bad og yttergang. Får vente til de skjønner både engelsk og ironi litt bedre ? (Gutta altså, mannen forstår det forhåopentligvis :))

  SvarSlett
  Svar
  1. De er flaska opp med ironi, så denne tar de. Men de har hatt kompiser innom som sperrer øynene opp...

   Slett
 5. Hihihi.. artig lapp, sku hadd en sånn , OG en passende på kjøkkenet ;) har da som du sikkert har skjønt veldig kjennskap til din problemstilling!
  Randi

  SvarSlett
 6. Dette fenomenet kalles "mellomlagring", og jeg er personlig ekspert på området ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Medekspert sånn her...til mannens O'store frustrasjon..

   Slett
 7. Ungene fikk ansvar for å holde kjøkkenet ryddig to dager hver i uka, mens vi voksne tar resten. Nå klarer ungene mer og mer å "se rot", og rydder oftere på eget initiativ. Pappan sliter imidlertid litt. Han er god på å rydde når jeg sier fra, - men har helt klart mindre problemer med å akseptere rot enn meg.
  Jeg er ikke noen hyperhusmor akkurat, men syns det er ganske slapt å ikke sette ting på plass. Noen må jo rydde!
  Blir det ille begynner jeg å fortelle mann/barn historien om "Alle, Noen og Ingen".... (antar en del kjenner til den?) Da tar de hintet!

  SvarSlett
 8. Ungene fikk ansvar for å holde kjøkkenet ryddig to dager hver i uka, mens vi voksne tar resten. Nå klarer ungene mer og mer å "se rot", og rydder oftere på eget initiativ. Pappan sliter imidlertid litt. Han er god på å rydde når jeg sier fra, - men har helt klart mindre problemer med å akseptere rot enn meg.
  Jeg er ikke noen hyperhusmor akkurat, men syns det er ganske slapt å ikke sette ting på plass. Noen må jo rydde!
  Blir det ille begynner jeg å fortelle mann/barn historien om "Alle, Noen og Ingen".... (antar en del kjenner til den?) Da tar de hintet!

  SvarSlett
 9. Akkurat slik hjemme hos oss også. Og det slutter ikke selv om de blir stooore.
  Den plakaten på badet var knall!
  Ellen :D

  SvarSlett
 10. Svaret er ja.
  Med ungene tenker jeg at jeg må være mer konkret. "hver gang du har spist - så..." "hver gang du kommer hjem og har vått tøy, så..." "hver gang du kommer hjem med brukt gym/svømmetøy.."
  Og så maser jeg. Men jeg har ikke lyst til å mase på mannen.

  SvarSlett
 11. På generell basis kan man godt si at mammaer er "flinkere" til å se rot enn pappaer - om nå det skulle være en fordel......
  Når det er sagt er jeg nok ikke den som er aller flinkest til å rydde selv. Regner med at det meste går seg til når de må flytte på hybel og begynner å snuble i rotet sitt selv ;)
  Den plakaten din var slett ikke dum :)
  KLÆM

  SvarSlett
 12. Trekk barna i ukelønn/månedslønn for det de ikke gjør, som dere forventer av dem. F.eks rydde/vaske rommet hver uke, eller sette inn brukte tallerker i oppvaskmaskina. Da blir det fart på sakene, for ungene vil jo ha penger. Men gjør man seg ikke fortjent...

  SvarSlett
 13. Haha! Den lappen funka på skittenklea her også.
  Men rydding på kjøkkenet er veldig vanskeleg å forstå, gitt...

  SvarSlett
 14. Vet du hva jeg gjorde/gjør? Hver gang de ikke setter sko, jakke, sekk oppvask osv der de skal? Jeg ropte de ut fra rommet, noen ganger til og med ringte når de var hos venner og ba de komme og rydde tingene de i utgangspunktet skulle ha ryddet. Etter en ukes evig mas fra mor, så har de blitt superflinke til å rydde etter seg:) Nå er det bare en sjelden gang jeg roper/ringer.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails