fredag 23. august 2013

Utdanning? Eller stalker?

Jeg får faktisk noen ganger henvendelser fra media. (Nå tuller jeg ikke.) Ikke fra sånne synske og sånn, men fra blader eller aviser. Som regel blir jeg skremt og later som jeg ikke ser henvendelsene. Eller så tenker jeg og grubler så lenge at magasinet for lengst er nedlagt når jeg endelig svarer.

Så var det ei fra bladet Utdanning som tok kontakt. Og Utdanning er jo litt sånn seriøst, lissom, så jeg sa ja til et intervju. For det skulle handle om Bønna, ikke om meg. Journalisten sa hun kunne ta toget hit, så kunne vi møtes på en kafe, men tanken på å måtte posere på en bakerdisk mellom ei hvetekringle og en grønn genser gjorde meg uvel. Så jeg sa at jeg kunne hente henne på togstasjonen. Og det gjorde jeg.

Jeg kom hesblesende i min røde bil, minst i førti, rett fra jobb, plukket med meg en fremmed kvinne, og tok henne med meg hjem.

Men nå i ettertid har jeg begynt å tenke. Hvem var det egentlig jeg plukket opp og dro med meg hjem? Altså, jeg så jo at det var en kvinne, og hun sa at hun het Kari, men hvem heter ikke det, lissom? Ikke spurte jeg etter noen form for legitimasjon, og ikke så jeg noen form for journalistbevis. Hun hadde med seg ei lita blokk og et kamera, men det kan jo hvem som helst drasse rundt på.

Hun var ganske så opptatt av blogging, merka jeg. Hun sa blant annet at jeg hadde de samme lampene på kjøkkenet som den proffe mammabloggeren Susanne Kaluza. Sånt vet du vel ikke hvis du ikke er ekstremt opptatt av å lese blogger?  Burde varselklokkene ha ringt? Tenk om det var en stalker?! Kan bildene hun tok av meg misbrukes? Var hun en form for fan som brukte et skittent triks for å komme helt inn på mine private gemakker?
Lånt fra endless origami
 
Nå er jeg veldig spent på om det dukker opp noe i bladet Utdanning. Skrevet av en viss Kari. Og jeg lurer veldig på hva i all verden jeg egentlig sa til henne.

Pleier du ofte å dra med deg ukjente hjem?

12 kommentarer:

 1. Nei, jeg tar aldri ukjente folk med meg hjem, verken menn eller damer.

  Cecilie

  SvarSlett
 2. Du sa sikkert mye klokt; så nå må jeg vel begynne å lese bladet på ordentlig :)

  SvarSlett
 3. Skal si du tar sjanser, du naive kvinne! ;)
  Hvis det virkelig kommer en artikkel: hvordan får man tak i bladet Utdanning?

  SvarSlett
 4. Spennende! Det bladet blir visstnok bare utgitt til lærere. På Wikipedia står dette:
  Utdanning sendes til ca. 130 000 medlemmer av Utdanningsforbundet. Målgruppen er lærerstudenter, førskolelærere, lærere, adjunkter, lektorer, og lærere på universiteter og høyskoler, samt skoleledere og rektorer. Bladet sendes også til ulike kompetansesentre, skole- og oppvekstadministrasjon på kommune-, fylkes- og nasjonalt nivå, samt skolepolitiske journalister i såvel aviser som radio og tv.

  Puh... det var mange! Men jeg faller utenfor målgruppen...
  Hadde nok vært like naiv som deg og tatt ho med meg hjem ja.

  SvarSlett
 5. Nei, jeg tar aldri med meg fremmede hjem. Men så er det da aldri journalister som ringer hit heller. så da så

  SvarSlett
 6. Hm, etter at jeg traff min mann har det minket kraftig på fremmedfolk i huset. Say no more. Men jeg tok på en kar jeg møtte på toget i sprengkulda for et par år siden. Ikke ofte jeg gjør sånt lenger heller. Kommer ikke så ofte i prat med folk lenger, det her var en nordlending og etter 9 år i Nord-Norge har jeg fortsatt en stor lengsel i meg og drømmer ofte at jeg bor der. Der var det lett å komme i snakk med folk der!
  Jeg får jo Utdanning, så jeg må nok saumfare neste nummer!

  SvarSlett
 7. Noen sjanser må man ta her i livet :-) Det var nok ei spesielt blogginteressert dame du møtte, finnes noen av dem der ute ;-)

  Jeg får gjøre som Tovepia, begynne å lese Utdanning framover ;-)

  Mandags Mor får spørre en lærer hun kjenner, de fleste av oss er medlemmer i Utdanningsforbundet og får jevnlig Utdanning i postkassen.

  SvarSlett
 8. Her og. Må altså lage en note to self om ikke å legge det rett i papirsøpla. Artig, jeg gleder meg!

  SvarSlett
 9. Tenk at det kan bli spennande å lese Utdanning!! :)

  SvarSlett
 10. Du er observert i Utdanning, og jeg syns du klarte deg bra! :-)

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails